Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Ν. Πιερίας αποδεικνύοντας ότι λειτουργώντας όλοι μαζί με έξυπνες ιδέες μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.
Η ομάδα δημιούργησε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα «Ο τόπος μου», απ' όπου διέθεσαν 24 τόνους πατάτας με μόνο 25 λεπτά το κιλό!
Η τιμή ήταν τόσο χαμηλή καθώς τα μέλη της Εθελοντικής Δράσης συνομίλησαν απευθείας με τους αγρότες παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και τα σούπερ μάρκετ τα οποια ανεβάζουν την τιμή των προϊόντων στα ύψη, με αποτέλεσμα να είναι το προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή σε πολλαπλάσια τιμή απ'ο,τι αγοράζεται από τον παραγωγό.
Και οι 24 τόνοι πατάτας πωλήθηκαν διαδικτυακά μέσα σε λίγες μόλις ώρες και όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα η παράδοση θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη και η ποιότητα της πατάτας θα είναι άριστη.
Μάλιστα, η πρωτοβουλία «2,5€ το δεκάκιλο» φαίνεται ότι θορύβησε τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς όπως λένε τα μέλη της πρωτοβουλίας μεγάλο σούπερ μάρκετ της Β. Ελλάδας, έβγαλε αμέσως προσφορά για πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό, δηλαδή 3,40 ευρώ το δεκάκιλο, ενώ μέχρι πρότινος πουλούσε 7 ευρώ το δεκάκιλο! Αυτό φυσικά από μόνο του φανερώνει το μέγεθος της αισχροκέρδειας τόσο σε βάρος του παραγωγού, αλλά και του καταναλωτή.
Ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης του νομού Πιερίας, μιλώντας στο «Βήμα», εξήγησε πως η ιδέα γεννήθηκε, όταν παραγωγοί της Δράμας μοίρασαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου δωρεάν, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την χαμηλή τιμή που πουλούν στους εμπόρους.
«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό», αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.
Όταν η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί την Τετάρτη οι πατάτες πουλήθηκαν όλες μέσα σε 10 ώρες!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

1000 μπράβο. Πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκέι κάποιοι να τις τρέξουν και κάποιοι να τις αγκαλιάσουν.
Ακριβώς, όπως τα λες. Το μόνο που μας φρενάρει είναι οι... εξαιρετικές ιδέες που κατεβάζουν οι κυβερνώντες, οι τράπεζες και οι μεγαλομεσάζοντες. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του χωριού Worgl. Ψάξ'τε το http://parganews.com/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-worgl-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC/ http://infoparaskinio.blogspot.com/2012/02/worgl.html... ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://www.arcadiavoice.gr/12726/articles/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-worgl/