Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Να μπει… με το δεξί

Νίκη στην δική της πρεμιέρα ψάχνει σήμερα η ΑΕΚ, έχοντας στο πλευρό της και 1000 Ενωσίτες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Περιστέρι, από τον Ατρόμητο (16.45 aek365.gr/Novasports). Η Ένωση, τρεις μέρες μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, μπαίνει στις επίσημες υποχρεώσεις της για τον φετινό «Μαραθώνιο» και με την ψυχολογία στα ύψη, καλείται να περάσει με το «διπλό» και να μπει με το δεξί στην χρονιά.

Αρχή από το Περιστέρι λοιπόν για την ΑΕΚ, αφού το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής αναβλήθηκε, λόγω των πυρκαγιών που έπλητταν την Αττική και έτσι η Ένωση θα ξεκινήσει τον φετινό «Μαραθώνιο» από την 2η αγωνιστική. Πρώτος αντίπαλος ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη. Ματς με αρκετές ιδιαιτερότητες, σε μία έδρα που δυσκολεύει πάντα την Ένωση. Τρεις μέρες μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να μπουν με το δεξί στο νέο Πρωτάθλημα και έχοντας αμέσως μετά 15 μέρες, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, να δουλέψουν στο κομμάτι της τακτικής, που η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει πίσω.

Η αισιοδοξία στα αποδυτήρια της ΑΕΚ είναι διάχυτη, μετά την νίκη επί της Βασλούι και την πολύ καλή εμφάνιση που είχε η ομάδα, ειδικά στο δεύτερο μέρος και πλέον το σύνθημα που επικρατεί είναι: «νίκη και μόνο νίκη». Η Ένωση μάλιστα δεν θα αγωνιστεί μόνη της, καθώς θα έχει στο πλευρό της και 1000 άτομα (το λιγότερο) αφού κατάφερε και εξασφάλισε αντίστοιχα εισιτήρια από την ΠΑΕ Ατρόμητος. Κάτι που το σχολίαζαν και χθες οι ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στις προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου δεν δοκίμασε κάτι σχετικά με τα πρόσωπα και το σύστημα που θα αγωνιστεί η ομάδα στο Περιστέρι, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται παραπάνω από βέβαιο, ότι θα δούμε μία από τα ίδια, όπως στο ματς της περασμένης Πέμπτης. Αλλαγή διάταξης δεν αναμένεται, αφού μέχρι στιγμής το 4-2-3-1 αποδίδει, ενώ η πιθανότερη σύνθεση θα είναι οι Σάχα, κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αραούχο, αριστερά ο Χουανφράν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μάκος και Καφές, με τους Λεονάρντο, Σκόκο και Μαντούκα να παίζουν μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Μπλάνκο, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ερωτηματικό και αυτό έχει να κάνει την συμμετοχή του Λεονάρντο. Ο νεαρός άσος, που είχε αποχωρήσει με αιμάτωμα στο πόδι μετά το ματς με την Βασλούι, ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης, αλλά παράλληλα και θεραπευτική αγωγή. Ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού ήταν απόλυτα έτοιμος χθες βράδυ, αλλά δεν αποκλείεται ο Μπάγεβιτς να θελήσει να τον προστατέψει. Σε τέτοιο ενδεχόμενο την θέση του θα πάρει ο Ιορντάκε.

Η αποστολή για το αυριανό ματς απαρτίζεται από τους: Σάχα, Λούκατς, Καφέ, Αραούχο, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Μαντούκα, Κουτρομάνο, Μακό, Καράμπελα, Μπλάνκο, Παυλή, Μανωλά, Γιαχάγια, Νέμεθ, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Ταχτσίδη, Γκέντσογλου. Να τονιστεί ότι εκτός αποστολής έχει μείνει ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που χρωστάει από το περσινό πρεωτάθλημα


Χωρίς προβλήματα

Αυτός που θα αισθανθεί σίγουρα πιο άβολα από τον καθένα στο σημερινό ματς, είναι ο Γιώργος Δώνης. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, που δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Ένωση, θα έχει ένα δύσκολο απόγευμα με 1000 Ενωσίτες πάνω από το κεφάλι του. Ωστόσο, ευχάριστο είναι το γεγονός ότι στο αγωνιστικό μέρος δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα (συμμετέχει κανονικά για πρώτη φορά και ο Μπλένχιο) και μετά την λήξη της χθεσινής προπόνησης, σχημάτισε την καλύτερη δυνατή αποστολή. Η πιθανή σύνθεση του Ατρομήτου θα είναι οι: Μιχαηλίδης, Μαρίνος, Κουτσόπουλος, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Σφακιάνακης, Φαβάλι, Μπρίτο, Καλαντζής. Όσο για τα πρόσωπα που έχει πάρει μαζί του ο Δώνης, ενόψει του σημερινό αγώνα, είναι οι Μιχαηλίδης, Κηπουρός, Κουτσόπουλος, Μαρίνος, Νάστος, Μπλένχιο, Ολιβέιρα, Πόποβιτς, Περόνε, Καλαντζής, Καραγκούνης, Καραλής, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης. Όσο για τους απόντες είναι οι μόνιμοι, Κάμπας, Μπαζίνσκι και Μελισσάς.

Λυμπέρης Αλέξανδρος




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ