Tων Αργυρώ Φλουρή, Λάμπρου Λέτσιου
Η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της και έφυγε νικήτρια από το κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με 3-1 σετ απέναντι στην Αργυρούπολη. Η Ένωση έδειξε την απαραίτητη συγκέντρωση απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο παίρνοντας παράλληλα και ψυχολογικό κουράγιο ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής. H ροή της αναμέτρησης βοήθησε τον τεχνικό της ΑΕΚ, Ματθαίο Φορτούνα να ρίξει στη «μάχη» και το νεαρό, Γιάννη Παπαχρήστου, ο οποίος πήρε γεύση από τα πολλά που θα ακολουθήσουν.
Το ματς
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο σετ του αγώνα με την ΑΕΚ όμως να βγάζει το απαραίτητο πάθος και με καλύτερες επιθετικές ενέργειες να παίρνει προβάδισμα με 1-0 στα σετ.
Έπειτα η Ένωση έδειξε να χάνει τον ρυθμό της και αυτό η Αργυρούπολη φρόντισε να το εκμεταλλευτεί ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν να μπουν πιο δυναμικά όμως στο επόμενο σετ για να καταφέρουν να πάρουν εκ νέου το πάνω χέρι και να τελειώσουν μια ώρα νωρίτερα το ματς. Έτσι κι έγινε με όλους τους παίκτες να βγάζουν στο ταρτάν τον καλύτερό τους εαυτό και να παίρνουν με άνεση ακόμα ένα σετ που τους έφερνε ένα βήμα από τη νίκη.
Ο μονόλογος της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Έτσι το 3-1 σετ είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα που δίνει παράλληλα ψυχολογικό κουράγιο, αλλά και βαθμολογική άνοδο με την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο κόσμος έδωσε το «παρών» στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφεια, δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα και ώθησε τους παίκτες του Ματθαίου Φορτούνα σε μια σημαντική νίκη.
Τα σετ: 25-23,20-25, 25-16, 25-16
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ματθαίος Φορτούνας δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά περιμένει να δει την ΑΕΚ αγώνα με τον αγώνα να βγάζει καλύτερα αγωνιστικά στοιχεία. «Ήταν αναμενόμενο να έχουμε άγχος λόγω της πρεμιέρας, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και το ότι δείξαμε χαρακτήρα. Επίσης το ότι είχαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο και θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε ήταν ένα γεγονός που μας φόρτωσε ακόμα άγχος , αλλά το ξεπεράσαμε από ένα σημείο και μετά και αποσυμπιεστήκαμε. Είναι θετικό για μένα πως η ροή του αγώνα που έδωσε τη δυνατότητα να ρίξω στον αγώνα και τον μικρό, τον Γιάννη Παπαχρήστου για να πάρει μια γεύση από το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε», στην συνέχεια ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε:« Θέλω να πως ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που βρέθηκε εδώ σήμερα, βέβαια σε αυτό μας βοήθησε και το γεγονός πως δεν είχαν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα υπόλοιπα τμήματα. Θέλω να δεσμευτώ στον κόσμο πως το τεχνικό τιμ, η διοίκηση , αλλά και οι παίκτες θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ζεστάνουμε ξανά αυτό τον υπέροχο κόσμο και να γεμίσουμε κι αυτές οι λίγες θέσεις που ήταν κενές σήμερα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
