Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόνας Καζλάουσκας απέδωσε την ήττα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από την Σερβία στο χθεσινό αγώνα στην έλλειψη ενέργειας στην άμυνα αλλά και προβλήματα που αντιμετώπισε στα ριμπάουντ.
«Δεν είχαμε αρκετή ενέργεια στην άμυνα. Πετύχαμε 82 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον, είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και αυτό δεν ήταν πρώτη φορά που συμβαίνει. Παίξαμε πολύ δυνατά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά όχι τόσο στο υπόλοιπο διάστημα, που είχαμε κάποιες καλές και κάποιες κακές στιγμές. Όμως έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει προοπτική και με τον τρόπο που παίζουμε μπορούμε να νικήσουμε στο μέλλον τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο Λιθουανός, ενώ εξήγησε που οφείλεται το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ που έχει προβληματίσει την ομάδα μας σε όλους τους φιλικούς αγώνες που έχει δώσει: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, αλλά όχι μόνο. Είναι και θέμα φυσικής κατάστασης. Δεν είμαστε ακόμη στη φόρμα που πρέπει και εκεί θέλουμε να βρεθούμε στους επίσημους αγώνες. Όταν ο αντίπαλος παίζει πικ εν ρολ, πρέπει να έχουμε καλύτερη αλληλοκάλυψη».
Τέλος δεν δίστασε να μιλήσει και για την έλλειψη λύσεων στη θέση «3» σε αντίθεση με τις υπόλοιπες θέσεις, όπου υπάρχει πληθώρα επιλογή παικτών: «Για το επίπεδο που βρισκόμαστε, ο παίκτης για τη θέση «3» είναι ο Περπέρογλου. Ο Πρίντεζης συνήθως παίζει «4», αλλά είναι αρκετά γρήγορος και μπορεί να βοηθήσει στη θέση «3». Στην τρίτη περίοδο βοήθησε πολύ αμυντικά την ομάδα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να παίζει στη θέση αυτή μετά από δύο-τρία παιχνίδια. Κάνουμε δοκιμές, έχουμε τον Παπανικολάου, αλλά έχουμε χρησιμοποιήσει και τον Καϊμακόγλου σε αυτή τη θέση, όπως και τον Καλαμπόκη και τον Τσαλδάρη που είναι περισσότερο 'δυάρια'. Μέχρι να τελειώσει το τουρνουά Ακρόπολις μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα για τη θέση «3» έγκειται περισσότερο στην άμυνα και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Κουφό, που πρέπει να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς κάποιες επαφές χρεώνονται φάουλ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σχορτσανίτη, που είναι δυνατός και κάποιες επαφές με αντίπαλο χρεώνονται φάουλ και άλλες όχι».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
