Quantcast
NEWS
194 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Με το «δεξί» με γκολάρα Μάκου

Έχοντας τον Αραμπατζή σε εξαιρετική μέρα σώζοντας την ΑΕΚ στο ξεκίνημα, η Ένωση κέρδισε 1-0 τον Εργοτέλη με ένα εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Μάκου (31') -  Το aek365.gr βρέθηκε στο Στάδιο και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν. Παρακολουθείστε από το live την αναμέτρηση και σχολιάστε την στο chat του aek365.gr


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Δεν αναζητούσε κανείς πριν το ματς φαντεζί ποδόσφαιρο και «μαγική» μπάλα. Αναζητούσε μία ΑΕΚ σοβαρή να μπαίνει με το «δεξί» στο πρωτάθλημα και να κερδίζει τον Εργοτέλη. Η Ένωση έχοντας στο ξεκίνημα τραγική αμυντική λειτουργία, δείχνοντας ασόβαρη, «χαρίζοντας» γκολ στους φιλοξενούμενους, αλλά όλα σταματούσαν στον MVP του αγώνα Γιάννη Αραμπατζή, πήρε εν τέλει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς χάρη στο εξαιρετικό τέρμα του Γρηγόρη Μάκου στο 31'. Το τελικό 1-0 είναι «φάρμακο» για την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που αναζητά να βρει ρυθμό, που δεν έχει σε καλή περίοδο αρκετούς παίκτες της, αυτό που θέλει είναι οι νίκες για να πάρει αυτοπεποίθηση. Σήμερα, στη δική της πρεμιέρα το πέτυχε, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.

 

Το σοβαρό πρόβλημα και σήμερα για την ΑΕΚ πάντως ήταν στην άμυνά της. Στην ουσία, όπως παρουσιάστηκε και τελείωσε το ματς στις Βρυξέλλες, έτσι ξεκίνησε η ΑΕΚ και σήμερα τον αγώνα: Με μεγάλα αμυντικά κενά, με λάθη στις μεταβιβάσεις, με ατομικές κακές εκτιμήσεις των παικτών της. Ωστόσο η διαφορά ακούγεται στο όνομα του Γιάννη Αραμπατζή. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης έσωσε 2 φορές σε εναπανάλληπτα τετ α τετ των παικτών του Εργοτέλη και δη του Μπούντιμιρ ο οποίος δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο φορ του Εργοτέλη, πάλι από λάθη του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ εξ επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ. Ήταν 4 φάσεις για... γκολ για τους φιλοξενούμενους, όντας μία ευγενική... χορηγία της άμυνας!

Η ΑΕΚ έδειξε να στέκεται καλά μπροστά. Με τον Μπέλεκ να πιέζει στην κορυφή, από πίσω του ο Γκούντγιονσεν να τρέχει κι αυτός και στα πλάγια ο Λεονάρντο με τον Κάρλος να συγκλίνουν προς τα μέσα και να επιχειρούν με μακρινά σουτ να νικήσουν τον Πίρσον. Η ΑΕΚ αφού κράτησε το «μηδέν» στην άμυνά της, συνήλθε και μετά το 25' αυτή ήταν που κυριάρχησε στον αγώνα. Νωρίτερα ο Μπέλεκ είχε ένα καλό σουτ, ο Μανωλάς μία εξίσου καλή κεφαλιά χωρίς αποτέλεσμα. Για να φτάσουμε όμως στο 31' και ο Μάκος να βγει σαν κρυφός φορ, ο Μπέλεκ θα του περάσει τη μπάλια και με άψογο πλασέ θα γράψει το 1-0 για την ΑΕΚ. Έκτοτε η Ένωση κυριάρχησε. Τα λάθη στην άμυνα περιορίστηκαν, οι Μανωλάς, Κάλα «πάτησαν» καλύτερα στο γήπεδο, ο Καράμπελας με τον Γεωργία κάλυψαν τους κενούς χώρους και ελαχιστοποίησαν τις βεβιασμένες ενέργειές τους, παίζοντας πιο δυνατά στις προσωπικές του μονομαχίες, και η ΑΕΚ στο 39' θα μπορούσε να κάνει το 2-0 με τον ορεξάτο και σήμερα Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος οποίος έπιασε ένα τρομερό σε δύναμη σουτ με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Εργοτέλη και αφού πρώτα βρήκε ελάχιστα στο κεφάλι του Γιοβάνοβιτς και τα ακροδάχτυλα Πίρσον.

Η παραπάνω ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Το δυσάρεστο για την ΑΕΚ ήταν ότι η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τέτοια που δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή στην επανάλληψη στο 79'! Έως τότε, και μέχρι να πάρει τη μπάλα ο Λυμπερόπουλος περνώντας 4 (!) παίκτες του Εργοτέλη από τα δεξιά και στρώνοντας στον Γκέντσογλου που ερχόταν από πίσω το σουτ του οποίου κόντραρε, η ΑΕΚ δεν είχε την τελική πάσα, δεν είχε τον παίκτη που θα φτιάξει παιχνίδι από τη στιγμή που ο Λεορνάντο κουράστηκε και η απόδοσή του έπεσε. Παράλληλα το ευχάριστο είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα ούτε ο Εργοτέλης κατάφερε κάτι το ουσιαστικό. Μία φορά με τον Κουτσιανικούλη απείλησε το σουτ του οποίου έδιωξε ο, εξαιρετικός, Αραμπατζής με τα πόδια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε και πάλι λίγο... ζωή. Η ΑΕΚ «πάτησε» καλύτερα στο γήπεδο μετά τις αλλαγές που έκανε ο Χιμένεθ: Ο Βάργκας πήρε τη θέση Μπέλεκ, παίζοντας πίσω από τον φορ, ο Λυμπερόπουλος εκείνη του νωχελικού Γκούντγιονσεν, ενώ ο Μπερνς (αν και φανερά ανέτοιμος) αγωνίστηκε σαν δεξί εξτρέμ αντί του Κάρλος. Αποτέλεσμα αυτού είχε την ΑΕΚ να «πατά» περιοχή και στο 83' να κάνει ακόμα μία φάση με τον Λυμπερόπουλο. Η ουσία είναι ότι η Ένωση, άσχετα αν ικανοποίησε, πήρε τη νίκη στο πρωτάθλημα, μία νίκη που θα της δώσει δύναμη για τη συνέχεια.

 

 

20.08 Ο Γιάννης Αραμπατζής αναδείχθηκε ΜVP του αγώνα

18.47 Στον Νίκο Λυμπερόπουλο έτρεξε και αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε ο Γρηγόρης Μάκος

18.35 Περίπου 15 φίλοι της ΑΕΚ κατάφεραν και πήραν άδεια να είναι στα επίσημα του γηπέδου και άρχισαν να φωνάζουν τραγούδια υπέρ της ΑΕΚ, "σπάζοντας" τη σιωπή του άδειου ΟΑΚΑ

18.20 Μόλις στο 5ο λεπτό ο Χιμένεθ σηκώνει για ζέσταμα τον Μπουγαϊδη! Προφανώς και

18.13 Με κίτρινες εμφανίσεις θα αγωνιστεί η ΑΕΚ, ενώ ο Εργοτέλης θα τη δεύτερή του εμφάνιση σε στυλ Άστον Βίλα, μπλε και μπορντό χρώμα.

18.07 Όσοι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι στην αποστολή βρίσκονται στα επίσημα του σταδίου

18.04 Oι δύο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο

17.41 Με πρώτο τον Μανωλά οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα

17.35 Οι 11 του Εργοτέλη βγαίνουν για προθέρμανση

17.26 Και ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Πίρσον, κάνει την εμφάνισή του προθέρμανση

17.25 O Γιάννης Αραμπατζής, μαζί με τον Μοσχονά, βγαίνουν για ζέσταμα

17.24 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΕΚ365.GR

17.06 Οι νικητές Supporters ξεναγήθηκαν δύο ώρες πριν την έναρξη του αγωνα στο εσωτερικό του Σταδίου και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τα επίσημα

17.01 Ζέστη επικρατεί στο ΟΑΚΑ. Η θερμοκρασία τούτη την ώρα στο Μαρούσι είναι 32 βαθμοί Κελσίου

16.57 Οι παίκτες του Εργοτέλη φτάνουν στο ΟΑΚΑ και μπαίνουν για πρώτη φορά στο γήπεδο. Μάλιστα μερικοί ξένοι παίκτες του με φωτογραφική μηχανή στα χέρια τραβούν φωτογραφίες από το άδειο ΟΑΚΑ!

16.50 Η «γνωστή» μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΚ έχει τοποθετηθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά στο κέντρο του γηπέδου, προκειμένου να... γεμίσει τον χώρο από τα άδεια καθίσματα

16.40 Η αποστολή της ΑΕΚ φτάνει στο ΟΑΚΑ και οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν αμέσως στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη αναγνωριστική τους βόλτα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ