Είχε καιρό να μιλήσει ο Ντανίελ Μπατίστα για τα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Το έκανε όμως τώρα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ρέθυμνο Σπορ Fm". Ο Ντιανιέλο αναφέρθηκε στην εποχή όπου αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, χαρακτηρίζει ως καλύτερή του στιγμή την επιστροφή του στην Ένωση μετά από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, ενώ μιλά με πικρία για το χαμένο πρωτάθλημα του 1996 και σε αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και το γκολ του Μπορέλι. Παράλληλα ο προπονητής των Νέων της ΑΕΚ, μιλάει για το σήμερα και ξεκαθαρίζει ότι μπορεί η πρώτη ομάδα να στηριχθεί στις Ακαδημίες της. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπατίστα:
Γεια σου Ντάνιελ. Βρέθηκες ξανά στην Σοχώρα έπειτα από 19 χρόνια σ' ένα αλλαγμένο χώρο. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έδωσε βροντερό παρόν στο γήπεδο.. «Ναι, όντως και εγώ εδικά, έχω πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Όταν πρωτοήρθα, το γήπεδο ήταν ξερό (με την ΕΑΡ 1-1). Θυμάμαι ότι μάζευε πολύ κόσμο. Ήταν λογικό τότε, γιατί ήμασταν και καλή ομάδα».
Με τους παλαίμαχους, δεν σκόραρες προχθές, γιατί; «Πρώτα απ' όλα, το ματς, ήταν για καλό σκοπό. Ναι, δεν σκόραρα καθώς είχα ένα πρόβλημα στο δάκτυλο του ποδιού μου. Εντάξει όμως κάναμε ό,τι μπορούσαμε».
Μέχρι και πριν από κάποια χρόνια, ερχόσουν αρκετά συχνά την πόλη μας. Μας ξέχασες. Γιατί συμβαίνει αυτό; (Γελάει) «Το Ρέθυμνο είναι πανέμορφο, έχει όμορφες παραλίες, είναι όμορφη πόλη γενικότερα. Παλιά ερχόμουν πιο συχνά. Τώρα όμως η δουλειά, δεν μπορεί να περιμένει».
Τώρα βρίσκεσαι στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Πως είναι τα πράγματα εκεί; «Συνεργάζομαι με τον Τάσο Στασινόπουλο που είναι πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και τον Στέλιο τον Μπίζο που είναι ο γυμναστής. Είναι επίσης ο Χριστόφορος ο Κόλα που είναι ο τεχνικός διευθυντής. Υπάρχει και ο Μανώλης ο Παπαδόπουλος που έχει ένα άλλο τμήμα και πιστεύω ότι τα πάμε καλά στο Καπανδρίτι».
Ντάνιελ, γιατί χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος για να βγουν παίκτες από την Ακαδημίες; «Αυτό, δεν το γνωρίζω. Πιο παλιά ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Χριστόφορος Κόλα. Δεν γνωρίζω το λόγο. Προφανώς έγινε κακή αξιολόγηση ποδοσφαιριστών. Συνήθως οι προπονητές της α' ομάδας δεν δέχονται να συμμετέχουν παιδιά από την β΄ ομάδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει η κατάσταση ιδίως στην ΑΕΚ. Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Γκέντζογλου, Μανωλάς Παυλης, Αραμπατζής κλπ είναι μερικά από τα παιδιά που βγήκαν από την ΑΕΚ».
Στα πλει οφ, είδαμε και τον Κλωναρίδη να παίζει κατά του Παναθηναϊκού. «Ο Κλωναρίδης δουλεύει μαζί μου. Εγώ έκανα την σύσταση στον προπονητή να τον εμπιστευθεί. Πιστεύω ότι είναι καλός παίκτης και έγκειται στην ψυχολογία του πως θα εξελιχθεί μέσα στον χρόνο. Πολλοί παίκτες έχουν τις δυνατότητες, όμως όταν πάνε στις α' ομάδες, η αλλαγή, τούς βγάζει διάφορα καλά ή άσχημα αποτελέσματα πάνω τους. Ο Μανόλο (Χιμένεθ), δίνει βάση στα νέα παιδιά. Ο ίδιος είχε έρθει σε κάποιες προπονήσεις δίχως να του πω εγώ να μας επισκεφθεί. Με ρώτησε για κάποιους παίκτες και φυσικά τους σύστησα συγκεκριμένα παιδιά που δείχνουν να είναι λίγο πιο μπροστά από τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι ότι κάποια παιδιά είναι μικρά ακόμη ηλικιακά και θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει 3-4 χρόνια. Η ΑΕΚ, μπορεί να υπολογίζει σ' αυτά τα παιδιά, έπειτα απ' αυτό το διάστημα να σταθούν στην α' ομάδα. Υπάρχει ένα έγχρωμο παιδί ονόματι Ντούμπερετ από την Κεντρική Αφρική, ωστόσο βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ενδέχεται να πάρει την ελληνική υποκοότητα. Υπάρχει και ο Στέργιος κι άλλα παιδιά που αν η ΑΕΚ τα προσέχει και μπορεί να έχει όφελος. Ο Μανόλο, πιστεύω ότι δίνει την βάση που πρέπει».
Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Οι σύλλογοι, θα πρέπει και πάλι να επενδύσουν σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Οι εντολές της ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρες. «Τα πράγματα ζορίζουν πολύ οικονομικά και οι ομάδες θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους για να βοηθηθούν κι αυτές. Όλοι ψάχνουν τρόπο να έχει έσοδα ο σύλλογος. Βλέπετε τώρα τι γίνεται με τους supporters».
Πως βλέπεις αυτή την προσπάθεια των supporters; «Κοιτάξτε, είμαι απ' αυτούς που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν μετοχές με σκοπό να βοηθηθεί η ΑΕΚ. Μετά από το 2004 και την διοίκηση Νικολαϊδη, υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Δεν εμπιστεύεται κανείς κανέναν γιατί έχουν δοθεί τόσα πολλά λεφτά και ουδείς γνωρίζει τι έγιναν , που πήγαν. Εγώ είμαι υποστηρικτής το να τοποθετηθεί ένα από τα μεγάλα, αγαπητά ονόματα στην προεδρία όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Θωμάς Μαύρος κ.α..».
Με δεδομένο ότι ο σύλλογος πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις δίχως μεγάλες μεταγραφές αεροδρομίου. Πως σου φαίνονται οι επιλογές των Κοντοέ, Μπουγαϊδη αλλά και των άλλων ονομάτων που ακούγονται ότι θα έρθουν στα Σπάτα όπως Ανάκογλου, Γεωργιάδης κ.α.; «Στην Ελλάδα, υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν και να είναι καλοί στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα όμως είναι, τα παιδιά που θα έρθουν, να συνειδητοποιήσουν ότι οι υποχρεώσεις τους μεγαλώνουν. Να έρθουν με την προοπτική να αγωνιστούν άμεσα. Να βοηθηθούν από τον σύλλογο αλλά να βοηθηθεί και η ΑΕΚ γιατί πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ σ' έναν ποδοσφαιριστή που θα πιστέψει ότι πήρε μεταγραφή σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ κι όλα τέλειωσαν γι' αυτόν».
Πίσω στην ποδοσφαιρική σου καριέρα τώρα. Ποιά είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερή σου στιγμή. «Όταν έφυγα από την ΑΕΚ έγινε με άσχημο τρόπο. Εγώ, είχα συμφωνήσει με τον κ. Γενεράκη (τότε πρόεδρο της ΑΕΚ) να παραμείνω, όμως στη συνέχεια, διαπίστωσα ότι με αμφισβήτησαν και δεν μου πρόσφεραν αυτά που εγώ θεωρούσα ότι δικαιούμαι τη στιγμή που έρχονταν άλλοι κι έπαιρναν καλά χρήματα. Καλύτερη στιγμή για μένα, ήταν όταν γύρισα την ΑΕΚ. Τότε ήμουν πολύ χαρούμενος και δημιουργήσαμε την ομάδα που ξέρει όλος ο κόσμος. Είχαμε ένα κλίμα ευχάριστο. Με Μανωλά, με Κασάπη, Μπορμπόκη, Κετσπάγια, Σαραβάκο, Σαβέφσκι, Κωστή, Δημητριάδη, Τσιάρτα, Μαλαδένη. ποιόν να πρωτοθυμηθώ;. Τότε θεωρώ ότι έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός αλλά εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα πολλές φορές στην Ελλάδα. Τότε, είχα στεναχωρηθεί αφάνταστα γιατί ο τίτλος, κρίθηκε από ένα μεταξύ μας παιγνίδι στο ΟΑΚΑ όπου χάσαμε 1-0 με το γκολ κεφαλιά του Μπορέλι σ' ένα πολύ νευρικό παιγνίδι. Φταίγαμε και 'μεις γιατί δεν είμαστε όσο ομαδικοί θέλαμε. Θυμάμαι ακόμη τον Τσιάρτα να μην με βλέπει όταν βρισκόμουν σε πλεονεκτική θέση».
Ποιος ήταν ο λόγος που έφυγες από τον Ολυμπιακό; «Χμ, ο Τάις Λίμπρεχτς! Στον Ολυμπιακό, δεν μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Ήταν πολύ δύσκολες εποχές. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον κόσμο, άλλωστε θεωρώ ότι ήμουν αρκετά καλός και δεν άφηνα την ψυχολογία μου να με ρίξει. Απλά το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, οι παίκτες δεν μιλούσαν μεταξύ τους και υπήρχε ζήλια στα αποδυτήρια. Η μπάλα δεν παιζόταν όπως έπρεπε μολονότι είχαμε καλούς παίκτες. Ήταν όμως και θέμα προπονητή. Στη συνέχεια, ήρθαν παίκτες που τους δόθηκε γη και ύδωρ και κάπου εκεί ένιωσα ότι αδικούμαι. Εντάξει αυτά συμβαίνουν, ωστόσο εγώ θεωρούσα ότι μπορούσα να προσφέρω. Όχι όμως έτσι.».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΑΡΚΕΤΑ..... ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΕΤΥΧΑΝ ΨΥΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ....
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΘΛΗΤΗΣ (ΝΕΑΡΟΣ) ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΩΞΑΚΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ!! ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΩΣΤΑ!!!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!!
Ρε φίλε Josephaek τι να σου πω? ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΜΕ ΣΟΥΤ ΚΕΡΑΥΝΟ ΤΡΙΠΛΑ ΔΙΑΣΚΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΝ.... ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ... ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ... ΤΙΣ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΩ ΚΑΘΕ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΟΡΑ... Ο ΤΣΑΡΤΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ '96 ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΝΤΣΙΚ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ Η ΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ... ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...
Ρε φίλε Josephaek τι να σου πω? ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΑΡΚΕΤΑ ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ . Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΣΟΥΤ ΤΡΙΠΛΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΝ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ. ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ.... ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ... ΤΙΣ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ
Δεν ήταν θέμα Ντανιέλου αυτό, λεβέντη μου. Ούτε έμεινε στο ταλέντο και μόνο, είσαι λίγο άδικος. Άφησε το στίγμα του ως ένας απ'τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς επιθετικούς που γνώρισε ποτέ το ελλ.ποδόσφαιρο. Του Γκούλιτ των φτωχών. Δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τότε τέλη του '80 κι αρχές του '90 ούτε οι υποδομές, ούτε ο ανταγωνισμός για να αναπτυχθεί η ποιότητα αυτού του παίκτη. Ένα ΟΑΚΑ υπήρχε κι αυτό ήταν. Φυσικά για ΑΕΚ, δεν υπάρχει καν θέμα υποδομής όταν μέχρι και πέρσι κάναμε προπόνηση σε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ συνθήκες ομάδας τριτόκοσμου. Ήμασταν τότε όλοι τυχεροί στην Ελλάδα που γνωρίσαμε την οικογένεια Lima-Batista στα γήπεδα, διότι αν δεν ερχόταν η οικογένεια Lima στην Ελλάδα ως οικομικοί μετανάστες, ούτε ο Εθνικός θα έπαιρνε ποτέ τέτοιο παικταρά όπως ο Ντιανιέλος, αλλά ούτε κι ο τεράστιος παίκτης ο θείος του ο Νόνι Λίμα θα έπαιζε ποτέ στον Νιόνιο. Θυμάμαι τότε με την Τορίνο που παίξαμε ο Ντανιέλος είχε κάνει μια Ιταλία να παραμιλά με την ποιότητά του.
Έκανες το γήπεδο μπ@υρδέλ@ ρε Ντανιέλο ρε Ντανιεεελο
Εκανες το σταδιο μπ0υρδ3λ0 ρε Ντανιελο ρε Ντανιελο...
KANTARIA MPALA... THN MISH NA IKSERAN OI PERISSOTEROI APO AYTOYS POY EXOYME TWRA, THA PAIRNAME PRWTATHLIMA GIA PLAKA...
εκανες το σταδιο μ.....δελο ρε ντανιελο ρε ντανιελο.αυτη η κοκκινη παρενθεση να μην ειχε υπαρξει.οχι οτι αλλαζει κατι αλλα ρε γαμωτο με πονεσε τοτε...
Έλα ρε Ντανιέλο, τι συγκλονιστική στηγμή το γκολ σου (φάουλ) με την Τορίνο το 1991
Α ρε Ντανιέλο... τι τύχη όσοι έζησαν αυτές τις εποχές... Θυμίζει λίγο euro 2004: όσο πραγματικά απίθανο είναι να ξαναπάρουμε ευρωπαϊκό, τόσο επίσης δύσκολο είναι να ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές στην ΑΕΚ (τουλάχιστον με τις τρέχουσες συνθήκες). ...πολλή μαυρίλα μπροστά ρε γαμώτο... Ό,τι και να γίνει πάντως, ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ !!!