Quantcast
NEWS
124 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το πλάνο των Supporters

Το aek365.gr βρέθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών όπου διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου των Supporters και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν - Διαβάστε όσα ειπώθηκαν αναλυτικά


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Των Η. Τομαρά, Τ. Καπετανάκου & Αλ. Λυμπέρη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (24/5) η παρουσίαση του πλάνου των Supporters με το άνοιγμα στον κόσμο της ΑΕΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ακολουθούν αναλυτικά όσα όσα ειπώθηκαν με τους Μάκη Κασνακίδη (πρόεδρος Supporters), Γιάννη Βούρο (βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Εφη Αποστολάκη (Δημαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας), Νίκο Λυμπερόπουλο και Σταύρο Αδαμίδη να παίρνουν το λόγο.


Μάκης Kασνακίδης:

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν κυκλοφορήσει, πολλά ανακριβή, κάποια υπέρ μας και κάποια κατά. Σκοπός μας είναι να δώσουμε απαντήσεις και να βοηθήσουμε τους φίλους της ΑΕΚ να κατανοήσουν την πρότασή μας. Το Supporters Club ιδρύθηκε από ιδέα του Ντέμη Νικολαΐδη. Το συμβουλευτικό κομμάτι δυστυχώς ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη και η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη είχαμε περισσότερο θεσμικό ρόλο. Εκπονήσαμε ένα σχέδιο που πιστεύουμε πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει σε ένα διαυγές μέλλον. Το μοντέλο του ενός ή των δύο ανδρών έχει ξεπεραστεί και δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ. Η οικονομική κρίση προωθεί τη λύση του μοντέλου των πολλών. Γνωρίζοντας την κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι και να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες. Πρότασή μας είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ. Κάθε ενωσίτικη οικογένεια να έχει ένα κομμάτι της ΑΕΚ, που θα πηγαίνει από γονείς σε παιδιά και από παιδιά σε εγγόνια. Συστάθηκε μία ανώνυμη εταιρεία με στόχο την κατοχή μετοχών και την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΠΑΕ. Για τον πρώτο σκοπό ήδη έχουμε εξασφαλίσει το 23% των μετοχών της ΠΑΕ. Σκέψη είναι να συμμετάσχει κάθε ΑΕΚτζής σε αυτή την προσπάθεια διάσωσης και αναγέννησης της ομάδας. Ή γκρινιάζουμε και περιμένουμε σωτήρες εξ ουρανού ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το δεύτερο φαίνεται και είναι εφικτό.

Το Supporters Club ήταν ιδέα του Ντέμη. Αρχικά ήμασταν 29 μέλη. Η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα διαρκείας και τη συμμετοχή μας, το σύνολο ήταν γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με τον ερχομό του Σταύρου Αδαμίδη ενεργοποιήθηκε ο συμβουλευτικός μας ρόλος. Τι προτείνουμε και πώς σκεφτόμαστε... Το μοντέλο του 1 ή 2 μεγαλομετόχων έχει πια ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει εφαρμογή στην ΑΕΚ... Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι... Να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες και εφικτές. Θεωρούμε ότι το πλάνο που προωθούμε είναι η μόνη λύση. Κι αυτό είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ...

Σκεφτείτε τις δυνατότητες μιας ΑΕΚ που θα ανήκει σε 50.000 κόσμο, που θα ενώνει όλο τον κόσμο και θα τον κάνει συμμέτοχο στο μέλλον της. Και η AEK Supporters Club μάς χωρά όλους. Όταν διαβάζω ότι χρειαζόμαστε μεγιστάνες για να δώσουμε όραμα, αναρωτιέμαι πού είναι αυτοί οι μεγιστάνες; Μα η ίδια η ΑΕΚ δεν είναι το όραμα; Η συμμετοχή των οικονομικά ισχυρών φίλων της ΑΕΚ είναι σημαντική, αλλά το όραμα είναι οι πόθοι και οι αξίες μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε καταθέτοντας αυτό που θέλουμε και μπορούμε. Η Supporters Club θα γίνει ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Υπάρχουν πέντε επίπεδα, των 10.000 ευρώ, των 5.000, των 2.000, των 1.000 και των 200. Κάθε μετοχή έχει αξία 10 ευρώ. Γινόμαστε ενεργά μέλη και απολαμβάνουμε τα προνόμια που αντιστοιχούν ανάλογα με το πακέτο που έχουμε διαλέξει. Τι σημαίνει είμαι μέλος του Supporters Club; Έχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος στις αποφάσεις, βοηθώ με έργα, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ενημερώνομαι για τα οικονομικά στοιχεία ανά τρίμηνο και εκλέγω τα μέλη του ΔΣ του Supporters Club που ορίζουν μέλη στο ΔΣ.
Δημιουργήσαμε μία τριμελή επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας, που θα αποτελείται από ανώτατο δικαστικό, έναν λογιστή και μία προσωπικότητα από το χώρο της ΑΕΚ. Όλοι οι μέτοχοι της Supporters Club θα λαμβάνουν τα οικονομικά στοιχεία και τις εκθέσεις της επιτροπής.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε επιτροπή πολιτιστικής ανάπτυξης, που θα αναδείξει την ιστορία και την πορεία της ΑΕΚ μέσα στο χρόνο. Πρώτος στόχος της επιτροπής είναι να βρει και να επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στο γήπεδό μας, ώστε να μην ξαναδούμε ή να μικρύνουμε τις πιθανότητες να ξαναδούμε γεγονότα που είδαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, είναι μια ιστορία κι αυτή σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε επιτροπή πολιτιστικής δράσης... Πρώτος στόχος της σε συνεργασία με την ΠΑΕ η καταπολέμηση της βίας... Καλούμε τους φίλους της ΑΕΚ που βαρέθηκαν τη μιζέρια και τις χωρίς αποτέλεσμα αναμονές για εκ Θεού λύσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Καθένας με τη δύναμή του. Η ΑΕΚ περιμένει πράγματα από εμάς. Οχι εμείς από την ΑΕΚ.

Ε. Αποστολάκη (Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας): «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για την ΑΕΚ η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σαν δήμος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε στη διοίκηση της ΠΑΕ τις δεσμεύσεις μας από την πλευρά του Δήμου. Φαίνεται πως γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ΑΕΚ να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό έργο».

(ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)

Kασνακίδης

Για το αν έχουν χτυπήσει την πόρτα Νικολαΐδη:

«Εχουμε μιλήσει με τον Ντέμη και μας έχει πει ότι θέλει να δώσει τις μετοχές του στο Supporters Club»

Είναι αντιγραφή ξένου πλάνου;

«Οχι, είναι με τα ελληνικά δεδομένα. Πιο δομημένο και να συνδυάζει ανθρώπους που μπορούν να βάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους με λιγότερα»

Για το 23% των μετοχών που έχουν:

«18% μας έχει δώσει ο κ. Παππάς και 5% ο κ. Νοτιάς. Περιμένουμε και άλλους. Οπως ο Ντέμης...»

Για το αν καταφέρουν οι Supporters να εξασφαλίσουν το 51%, τι μπορούν να κάνουν για την ΑΕΚ;

«Θα ψηφίζει το ΔΣ, που θα εκλέγεται και θα έχει ορισμένα πλάνα»

Για το πώς θα λειτουργεί:

«Το πλάνο δεν είναι να μαζέψουμε τα 6 εκατ. Πλάνο να μαζέψουμε 50.000 των 200 συν όσους μπορέσουμε να μαζέψουμε των 1.000, 5.000, κτλ. Φανταστείτε μια ομάδα, την ΑΕΚ, με 50.000 μετόχους και 50.000 στην εξέδρα, αν αυτή η ομάδα χρειάζεται τίποτα άλλο. Ο ρόλος είναι διπλός. Και συμμετοχή και ενεργά μέλη. Η συμμετοχή, όποιος θέλει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, είναι ελεύθερος. Οι μετοχές της πρώτης ΑΜΚ πάντα θα τις έχει και θα έχει πάντα το δικαίωμα να ψηφίζει σύμφωνα με αυτές. Αν δεν θέλει να μετάσχει, τότε μπορεί να μη μετάσχει.   Αλλά τις μετοχές θα τις έχει. Έχουμε λάβει υπόψη μας την οικονομική κρίση. Αν κάποιος γίνει μέλος στην κατηγορία των 200 ευρώ, θα μπορεί να πάρει διαρκείας των 165 ευρώ. Έτσι θα του κοστίζει για ένα χρόνο 365 ευρώ. Δηλαδή ένα ευρώ την ημέρα. Από το 1,5 εκατ. φιλάθλους που έχει η ΑΕΚ πιστεύω πως θα βρούμε 50.000 φιλάθλους που θα δώσουν ένα ευρώ την ημέρα».

Υπάρχουν χρήματα από απλούς φιλάθλους σε αυτά που έχουν συγκεντρωθεί:

«Δεν έχουν μπει από 2-3. Εχουν μπει από πολλούς με τους οποίους μιλήσαμε στην αρχή. Σήμερα αρχίζει η προσπάθεια. Σήμερα άνοιξε ο λογαριασμός. Αυτά που υπάρχουν είναι από τους Supporters και διάφορους που έδειξαν ενδιαφέρον... Οταν γίνει ΓΣ του κλαμπ θα βγει καινούριο ΔΣ από τους Supporters»

Για τις αναζητήσεις χώρου για προπονητικό κέντρο:

«Ο λόγος που ξεκινάμε κάπου αλλού είναι ότι ο χώρος στα Σπάτα υπάρχουν διάφορα νομικά θέματα που μπορεί να πάρουν 1 και 2 χρόνια να λυθούν... Κι εφόσον και η δήμαρχος πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί χώρος στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι σημαντικό, να είμαστε και δίπλα στο γήπεδο... Είπαμε να βρούμε ένα χώρο που θα στεγάσει όλα τα μικρά τμήματα. Η δεύτερη ομάδα όμως θα προπονείται στα Σπάτα.

Η πραγματικότητα λέει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται βοήθεια από σήμερα. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν ή να έχουν άλλες ιδέες, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται να βοηθηθεί σήμερα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να αναλάβουμε την ΑΕΚ. Μαζί με την ΑΕΚ παίρνουμε και τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις.

Επειδή έχουμε πάνω από 20% θα μπορούμε να έχουμε δύο μέλη στο πενταμελές ΔΣ της ΑΕΚ και πολύ σύντομα θα έχουμε τρία στα επτά. Είναι μια καλή φωνή... Εκπροσωπούμε ήδη ένα 30% πριν αρχίσουμε καν την ουσιαστική συμμετοχή

Για το τι ποσό προσδοκάται ότι θα συγκεντρωθεί από τους εύπορους οικονομικά και αν τα 50.000 μέλη δεν γίνουν πραγματικότητα ποιο είναι το εναλλακτικό για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ:

«Για εναλλακτικό δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Εμείς είμαστε μια κίνηση που λέμε σε όλους να βοηθήσουμε. Αν δεν πετύχει αυτό δεν ξέρουμε το μέλλον. Δεν μπορώ να απαντήσω. Οσο για τους οικονομικά εύρωστους συζητάμε με όλους και θα δούμε. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μαζέψουμε 50.000. Οι 50.000 μέτοχοι που θα αποφασίζουν και θα είναι και στο γήπεδο... Πώς το παρασκήνιο θα μπορεί να χτυπήσει μια ομάδα με 50.000 πίσω της; ...»

«Για εναλλακτικό πλάνο δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Εμείς κάνουμε μία κίνηση. Αν δεν πετύχει το εγχείρημά μας η ΑΕΚ θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορώ να φανταστώ ποιο θα είναι το μέλλον. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μαζέψουμε 50.000 κόσμο. Αν βρούμε 1.000 που θα βάλουν από 10.000 ευρώ και βρούμε 50.000 ανθρώπους που θα βάλουν 200 ευρώ, σαφώς προτιμάμε το δεύτερο σενάριο. Φανταστείτε τι δύναμη θα έχει αυτή η ομάδα. Ακόμη και στο παρασκήνιο. Πώς θα χτυπήσει μία τέτοια ομάδα το παρασκήνιο; Θέλουμε να φέρουμε από 1,5 εκατ. ΑΕΚτζήδες τουλάχιστον 50.000 να βάλουν από ένα ευρώ την ημέρα. Αν έχουμε 50.000 κόσμο φέτος, δεν θα χρειαστούμε χρήματα για την επόμενη χρονιά.

Κάθε τρίμηνο τα μέλη θα παίρνουν μέσω της Α.Ε. τις πληροφορίες τις οικονομικές με μια έκθεση από την επιτροπή διαφάνειας που θα εξηγεί τι έχει γίνει, επειδή δεν είναι όλοι οικονομολόγοι. Αν ήθελε κάποιος να αγοράσει μετοχές από την ΠΑΕ θα μπορούσε άμεσα... Η μετοχή κοστίζει 10 ευρώ, άρα των 200 θα είναι 20 μετοχές.

Τότε υπήρχε ο κ. Νικολαΐδης που έδωσε όραμα και ο κόσμος τον πίστεψε. Τωρα δεν υπάρχει πια. Υπάρχει ο κόσμος. Οραμα είναι να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει 50.000 κόσμου σαν μέλη...

«Έχουν μειωθεί τα έξοδα της ομάδας και σκοπός στους επόμενους μήνες είναι να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα».

«Έχω μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Φιλίππου και τον κ. Χατζηιωάννου. Όλοι είδαν θετικά το εγχείρημα, αλλά δεν θέλω να πω τι μου είπαν. Καλύτερα να μιλήσετε εσείς με τους ίδιους».

Ποιοι από τους Supporters θα μετέχουν στη ΓΣ της ΠΑΕ;

«Θα υπάρχει το ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας και θα υπάρχουν αντιπρόσωποι, που θα εκλέγονται από τη ΓΣ των μετόχων των Supporters. Το ΔΣ των Supporters θα ορίζει τα μέλη που θα είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ»

Αν θα γίνουν ενέργειες για τον απόδημο ελληνισμό:

«Εννοείται. Ηδη έχουμε από την Αυστραλία».

Για τις μετοχές που είναι υποθηκευμένες και αν αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά:

«Οι καινούριες μετοχές δεν θα είναι υποθηκευμένες. Αυτές από την ΑΜΚ δεν είναι υποθηκευμένες. Και από όσο ξέρω το θέμα με τη Morgan Stanley συζητείται για να βρεθεί μια λύση»

 

Γ. Βούρος (Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.): «Καταλαβαίνω την όποια δυσπιστία απέναντι σε αυτό το εγχείρημα. Ανέκαθεν, όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ με τη δική του συμβολή συμμετείχε στο όποιο εγχείρημα, είτε του κυρίου Γενεράκη, είτε του κυρίου Μελισσανίδη, του κ. Νικολαΐδη ή του κ. Παππά και του κ. Νοτιά. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, όταν οι κοινωνίες έβρισκαν αδιέξοδα αντιπροσώπευσαν κάτι καινούριο. Η δυσπιστία είναι κάτι καλό, γιατί θα μας κάνει πιο προσεκτικούς και διαφανείς. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσδοκά σε Μεσσίες, όπως τον απίθανο Σκλαβενίτη που είχε έρθει. Η ιστορία και το περιεχόμενο της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της κι όσοι δουλεύουν για αυτή, προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο αυτό το οικοδόμημα».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πως ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς δεν θα συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση. Σε μια δεδομένη στιγμή που θα απαιτηθεί έχω την εντύπωση πως θα βοηθήσουν ανιδιοτελώς».

«Οι συνθήκες δεν δημιουργούν τον άνθρωπο, αλλά τον αποκαλύπτουν. Ελπίζω σε αυτή την περίπτωση να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ΑΕΚτζής».

Σταύρος Αδαμίδης: «Μίλησα με τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά και με διαβεβαίωσαν πως θα συμμετέχουν πολύ ενεργά-εννοώ και οικονομικά-στο εγχείρημα αυτό».


 

14.15 Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε...

13.14 Ενα βίντεο με μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις προλογίζει τη συνέντευξη Τύπου...

13.13 Εκτός των παικτών της ΑΕΚ παρόντες είναι οι Σταύρος Αδαμίδης, ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης, ο βουλευτής Γιάννης Βούρος, ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Στέλιος Σεραφείδης και η παλιά αθλήτρια στίβου της ΑΕΚ, Έρρικα Πρεζεράκου, όπως και η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κ. Αποστολάκη

13.12 Με λίγα λεπτά καθυστέρηση θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου

12.55 Οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Παντελής Καφές και Νίκος Γεωργέας είναι στο ξενοδοχείο και με την παρουσία τους δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνέντευξη Τύπου. Επικροτώ λοιπόν αυτή την κίνηση, γιατί είναι η μόνη λύση, δεν βλέπω κάτι άλλο εκτός από το να πάει η ομάδα Δ Εθνική... Απλά ζητώ την προσοχή από όλους. Επειδή άκουσα ότι θέλουμε 50.000 κόσμο στο γήπεδο, αν κάτι δεν πάει καλά οι 50.000 τι πρέπει να κάνουν; Θέλω να πάνε καλά, να δοθεί η λύση, ας είναι αυτή η τελική, αφού δεν υπάρχει άλλη»

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ