Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ματέος: Σιγουριά δίπλα στον Δέλλα

Ο Ισπανός μίλησε στο match programme του αγώνα με την Καβάλα και έπλεξε το εγκώμιο του «Κολοσσού»

Με τα καλύτερα λόγια για την μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ μίλησε ο Νταβίντ Ματέος, στο match programme του αγώνα με την Καβάλα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικό, που αγωνίζεται δανεικός στην Ένωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Μανόλο Χιμένεθ και έπλεξε το εγκώμιο του Τραϊανού Δέλλα, τονίζοντας πως δίπλα του μπορεί να μάθει πολλά πράγματα.

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες 40 ημέρες στην ΑΕΚ;

Στην αρχή αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής κυρίως λόγω της γλώσσας, αλλά αυτό κράτησε περίπου μια εβδομάδα. Από εκεί και πέρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη ζωή μου στην Αθήνα και ειδικά στην ΑΕΚ, αν και μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου.

-Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές του πρωταθλήματος της χώρας μας από την Primera Division;

Είναι αρκετά διαφορετικά ως πρωταθλήματα. Στην Ισπανία παίζεις πολύ με τη μπάλα και σαφώς είναι μεγαλύτερη η ποιότητα. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι αρκετά πιο σκληρό και βασίζεται στη δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ποιότητας.

-Σε έχει βοηθήσει στην προσαρμογή σου η παρουσία αρκετών ισπανόφωνων ποδοσφαιριστών στην ομάδα;

Ασφαλώς και η παρουσία Ισπανών και Αργεντινών παικτών με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι όλοι τους εξαιρετικά παιδιά και συνεργαζόμαστε αρμονικά.

-Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πει ότι στο κοντινό μέλλον θα είσαι βασικός στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιο είναι το μυστικό για να φτάσει ένας παίκτης σε τόσο υψηλό επίπεδο;

Το να λέει κάτι τέτοιο ο προπονητής μου είναι πολύ ευχάριστο και κολακευτικό. Χρειάζεται ωστόσο πολλή δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ έχω έρθει στην ΑΕΚ για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της και να βελτιωθώ σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να αποκτήσω αγωνιστικό ρυθμό και να πάρω συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να γίνομαι καλύτερος.

-Υπάρχει κάποιος από τους Έλληνες συμπαίκτες σου που θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα;

Αναμφίβολα ναι. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε ομάδες της Primera Division.

-Κόντρα στον Εργοτέλη σε είδαμε σε ρόλο αμυντικού χαφ. Σου αρέσει να αγωνίζεσαι σε αυτή τη θέση ή προτιμάς τη φυσική σου;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός χαφ. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου. Το σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι βασικός.

-Πως ένιωσες όταν δέχθηκες αυστηρή κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο σου με τον Άρη;

Μια κόκκινη κάρτα στον πρώτο αγώνα σου σημαίνει ότι δεν κάνεις το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να αγωνιστώ και ήθελα να δώσω χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Ωστόσο έχω αφήσει πίσω μου εκείνο το παιχνίδι και κοιτάω τα επόμενα.

-Την προηγούμενη Κυριακή η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο σήμερα ή η σκέψη σας είναι στη ρεβάνς του Κυπέλλου;

Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα αγωνιστούμε καλά κόντρα στην Καβάλα. Όταν κάνουμε το χρέος μας και πάρουμε τη νίκη, μόνο τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον ημιτελικό Κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τραϊανό Δέλλα, με τον οποίο συνθέσατε το αμυντικό δίδυμο της ομάδας στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;

Είναι ωραία αίσθηση να αγωνίζεσαι δίπλα σε έναν τόσο έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες σαν την Ρόμα και την Περούτζια. Αυτό που μου αρέσει όταν είμαι παρτενέρ του Δέλλα στην άμυνα είναι ότι αισθάνομαι σιγουριά, σαν να αγωνιζόμαστε μαζί όλη μου τη ζωή.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ