Μόλις 8 μήνες είναι στην ΑΕΚ ο Μάρκο Νίκολιτς και ήδη έχει πετύχει κάποια σπουδαία πράγματα με την ομάδα, όπως είναι η πρόκριση από τρεις γύρους στην Ευρώπη το καλοκαίρι, η πρόκριση στη League Phase του Conference League με την ΑΕΚ να τερματίζει 3η και να έχει την καλύτερη θέση που είχε ποτέ ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο και φυσικά το αήττητο σερί που «τρέχει» 13 αγωνιστικών.
Με τον Νίκολιτς στον πάγκο της η ΑΕΚ έως τώρα 26 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Conference League συν τους προκριματικούς). Επίδοση που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η ΑΕΚ κατακτά 2,26 βαθμούς ανα παιχνίδι! Έχει η ομάδα δηλαδή ποσοστό νικών 68,42%. Εκπληκτικό επίτευγμα, μιας και ο Σέρβος τεχνικός είναι μόλις λίγους μήνες στην ΑΕΚ και τη δημιουργεί από την αρχή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σύγκριση των παραπάνω επιδόσεων του Νίκολιτς στην ΑΕΚ, με τους άμεσους ανταγωνιστές του: Τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό και τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι και περισσότερα χρόνια στις ομάδες τους.
Ο Μεντιλίμπαρ σε 35 ματς φέτος έχει 22 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες. Μέσο όρο βαθμών δηλαδή 2,09 και ποσοστό νικών 62,86%, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ και Champions League. Ο Λουτσέσκου σε 40 αγώνες έχει 24 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες, με μέσο όρο 2,05 βαθμών και ποσοστό νικών 60% στις εγχώριες διοργανώσεις και στο Europa League.
Τα ποσοστά επιτυχίας της ΑΕΚ με τον Νίκολιτς στον πάγκο της είναι σαφώς πολύ υψηλά. Κοντά σε αυτά των Σάντος, Αλμέιδα και Πέτρου Ραβούση!
Ο Σάντος σε 38 ματς στον πάγκο της ΑΕΚ είχε 29 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες – ποσοστό νικών 76,32%, μέσος όρος βαθμών 2,37.
Ο Πέτρος Ραβούσης είχε 28 νίκες, 6 ισοπαλίες, 4 ήττες – ποσοστό νικών 73,68%, μέσος όρος 2,37 βαθμών.
Ενώ, ο Ματίας Αλμέιδα (38 αγώνες): 29 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες – ποσοστό νικών 76,32%, μέσος όρος 2,37 βαθμών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Ότι και να πούμε για τον προπονητή, άνθρωπο Νίκολιτς λίγο είναι. Στις αναφορές μας πάντοτε, να ευγνωμονούμε τους αναμορφωτες της ΑΕΚ Ηλιόπουλο και Ριμπαλντα.
Θέλω να δώ το μαέστρο Μάρκο Νίκολιτς χαλαρωμένο, με μπουκάλι σαμπάνια στο χέρι, να χοροπηδάει και να τραγουδάει στο διόροφο πούλμαν στη Δεκελείας όταν πάρουμε το Πρωτάθλημα φέτος! Του αξίζει να το απολαύσει! Έχει περάσει πολύ άγχος φέτος, αλλα είναι τεράστιος προπονητής! Αγκαλιά με Μάριο Ηλιόπουλο να χορεύουν και τον τίτλο! Μας έχει πρώτους με τόσο πριονοκορδέλα φέτος, φανταστείτε να είχαμε πάρει και τους βαθμούς που έπρεπε! Θα είχαμε μαξιλαράκι τουλάχιστον 7 βαθμών τώρα!