Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Παραλίγο τραγωδία: Θαλαμηγός με τέσσερις επιβάτες προσέκρουσε στα βράχια (VIDEO)


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η τραγωδία όταν μια θαλαμηγός προσέκρουσε με σφοδρότητα στα βράχια με αποτέλεσμα να μπουν νερά και να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Την ώρα εκεινη μέσα στο σκάφος βρίσκονταν τέσσερα άτομα.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (12.02.2026) στην θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Αγίας Μαρίνας Ελαφονήσου με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός.

Στο σημείο έφτασαν σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά και ελικόπτερο super puma. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων και είναι καλά στην υγεία τους ενώ το σκάφος παραμένει στο σημείο και γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.

Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα ελληνικής καταγωγής. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, καθιστούσαν την διάσωσή τους ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο Γιώργος Βάλλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, μίλησε για το περιστατικό αναφέροντας πως τη στιγμή της προσάραξης, στην περιοχή έπνεαν 8 μποφόρ ενώ σημειώνονταν καταιγίδες και βροχές.

«Είχαμε νοτιοδυτικούς ανέμους 7-8 μποφόρ, κεραυνούς, καταιγίδες, βροχές. Κάποιοι άνθρωποι με ιδιωτικά σκάφη, παρά την επικινδυνότητα του καιρού, μπαίνουν στη διαδικασία να ταξιδέψουν βραδινές ώρες. Και να που βρισκόμαστε σήμερα. Η θαλαμηγός 30 μέτρων γαλλικής σημαίας με τους 4 Έλληνες επιβαίνοντες και με σχεδόν περίπου 6 τόνους πετρέλαιο, σε μια δύσβατη περιοχή στο ακρωτήριο Αγίας Μαρίνας στην Ελαφόνησο, να βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου υπάρχει εισροή υδάτων αλλά είναι ελεγχόμενη. Δεν υπάρχει κάποια θαλάσσια ρύπανση. Έχουν σπεύσει σκάφη του λιμενικού σώματος, ιδιωτικά σκάφη, σούπερ-πούμα της πολεμικής αεροπορίας, παραπλέοντα πλοία για να βοηθήσουν την κατάσταση και να δουν αν μπορούν να αποτραβήξουν και το σκάφος. Ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί κανένας από τους τέσσερις επιβάτες και τους Έλληνες που γνωρίζουμε. Έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους και ελέγχους στο Πλησιέστερο Κέντρο Υγείας», ανέφερε αρχικά.

«Με τη θάλασσα δεν χωράει παιχνίδια και ρίσκα. Βάζουμε σε κίνδυνο ιδιώτες, σκάφη και ανθρώπους με τέτοιες συνθήκες να βγουν στη θάλασσα. Το λιμενικό σώμα, την πολεμική αεροπορία που όλοι αυτοί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι είναι εκεί για να σώσουν ζωές. Να σώσουν περιουσίες, να σώσουν ζωές και δόξα το θεό αυτή τη στιγμή δεν πήγε κάτι άσχημο όσον αφορά τον κόσμο. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τέτοιες συνθήκες, να μην ταξιδεύουν, να παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης και να μην ρισκάρουμε το κρατικό μηχανισμό και να βάζουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους», κατέληξε.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ