Ο Ουκρανός αθλητής του skeleton, Βλάντισλαβ Χεράσκεβιτς, ήθελε να αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς φορώντας το «κράνος μνήμης» με τις εικόνες των 24 νεκρών Ουκρανών αθλητών, αλλά η ΔΟΕ δεν του το επέτρεψε και τον απέκλεισε.
Ο Χεράσκοβιτς που ήταν ο Σημαιοφόρος της Ουκρανίας στην Τελετή Εναρξης την περασμένη Παρασκευή στο Μιλάνο έκανε προπονήσεις φορώντας το συγκεκριμένο κράνος με τις φωτογραφίες αθλητών από την Ουκρανία που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο με τη Ρωσία. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον είχε προειδοποιήσει επειδή παραβιάζει το άρθρο 50 του Ολυμπιακού Χάρτη και το τελευταίο επεισόδιο παίχθηκε το πρωί της Πέμπτης.
Ο Χεράσκεβιτς συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΔΟΕ, Κίρστι Κόβεντρι, η οποία δήλωσε ότι επιδίωξε προσωπικά τη συνάντηση «σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση». Όπως ανέφερε, «κανείς – και ιδιαίτερα εγώ – δεν διαφωνεί με το μήνυμα. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα μνήμης». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το ζήτημα αφορούσε την εφαρμογή των κανονισμών στον αγωνιστικό χώρο και ότι «δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση», εμφανώς συγκινημένη. «Ήθελα πραγματικά να τον δω να αγωνίζεται. Ήταν ένα συναισθηματικά φορτισμένο πρωινό», συμπλήρωσε.
Η ΔΟΕ πρότεινε στον Ουκρανό αθλητή η δυνατότητα να επιδείξει το «κράνος μνήμης» πριν από την έναρξη και μετά το τέλος του αγώνα, καθώς και να αγωνιστεί φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο. Ο ίδιος δήλωσε: «Αποκλείστηκα από τον αγώνα. Δεν θα ζήσω την δική μου Ολυμπιακή στιγμή» με την Ουκρανία να τονίζει ότι θα προσφύγει στο Αθλητικό Δικαστήριο CAS για να δικαιωθεί.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

