Quantcast
NEWS
11 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το «σκληρό μνημόνιο» και ο επενδυτής

Η εποχή λιτότητας που θα μπει η ΑΕΚ, αλλά και ο υποψήφιος επενδυτής που φέρεται να συζητάει μαζί του ο Αδαμίδης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο

GOAL

Σε εποχή λιτότητας αναμένεται να μπει η ΑΕΚ, αν τελικά δεν προκύψει κάποιος επιχειρηματίας τους επόμενους μήνες που θα θελήσει να επενδύσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ΠΑΕ προκειμένου να αλλάξει ριζικά η οικονομική κατάσταση της ομάδας. Η εφημερίδα «Goal» κάνει μία μεγάλη ανάλυση στα χρέη που έχει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ, τα οποία και την αναγκάζουν να μπει σε «εποχή σκληρού μνημονίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα λοιπόν με το Goal, τα χρέη της ΠΑΕ φτάνουν τα 60 εκ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: μπάτζετ ποδοσφαιρικού τμήματος 16 εκ. ευρώ. Λειτουργικά έξοδα 14 εκ. ευρώ (παροχές σε κινητά και ενοίκια προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, χρήση του OAKA, ασφάλειες, λειτουργικά έξοδα, Εφορία, IKA).

Πέρα από αυτά, η εταιρεία βαρύνεται ακόμα με 15 εκατ. ευρώ διακανονισμένες οφειλές προς την Eφορία, 7 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς δανεισμούς, 6,5 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, χωρίς να υπολογίζεται η Empire και με τη διοίκηση να βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο που πλέον κανείς δεν το πληρώνει. Από κει και πέρα, γίνεται μία προσπάθεια να αναλυθεί το πώς θα μπορέσει η ΠΑΕ να... ορθοποδήσει και ο πρώτος τρόπος είναι οι πωλήσεις παικτών, σε σωστή τιμή, που θα φέρουν χρήματα στα ταμεία, καθώς όπως τονίζεται, Παππάς και Νοτιάς δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα.

Εν συνεχεία γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι χαμένες ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ να βάλει σημαντικά κεφάλαια στα ταμεία της και να πάρει βαθιές οικονομικές ανάσες, που ίσως να άλλαζαν ακόμα και το ρου της ιστορίας της, όπως τα δύο «χαμένα» πρωταθλήματα (για διαφορετικούς λόγους) του 2005 και του 2008, η ατυχία της ελέω Μίλαν να προκριθεί από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, το χαμένο Κύπελλο του 2009, το θέμα του γηπέδου, όπου η διοίκηση Νικολαΐδη... πέταξε πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστική προσπάθεια ή με ουτοπικά πλάνα και βέβαια τα... περιττά 70 εκ. ευρώ που πρόσφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η ομάδα επιχειρηματιών που είχε σχηματίσει το 2008, με την τότε διοίκηση να μην δέχεται την πρόταση.

Τέλος γίνεται ανάλυση στις 94 μεταγραφές από το 2004 έως και σήμερα, στους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα και οι αποζημιώσεις που δόθηκαν, μακέτες για προπονητικά κέντρα και γήπεδα, που δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τώρα το «καθημερινό» ρεπορτάζ της ΑΕΚ, η εφημερίδα αναφέρεται στο ταξίδι του Γκρέταρσον στην Ισπανία, ο οποίος φαίνεται να ενθουσιάστηκε από τον αρχηγό της Σεβίλλης Β' Μπερνάρντο, για τον οποίον ήδη έχει κάνει την εισήγησή του σε Χιμένεθ και Αδαμίδη.

ΕΞΕΔΡΑ

Σε αναζήτηση επενδυτή βρίσκεται εδώ και καιρό ο Αδαμίδης και σύμφωνα με την σημερινή Εξέδρα κάτι φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με Έλληνα επιχειρηματία που πιθανότατα θα βάλει άμεσα χρήματα στην ΠΑΕ και με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος ή και όλο το ποσό, για να καλυφθούν οι οφειλές της ΑΕΚ, για να συμπληρώσει τον φάκελο της ΟΥΕΦΑ και να πάρει την αδειοδότηση για τη νέα χρονιά. Αναφορά όμως γίνεται και στο μεταγραφικό κομμάτι, εκεί όπου τονίζεται ως η ΑΕΚ βρίσκεται σε «ανοιχτή» γραμμή με τον Γιώργο Γεωργιάδη, για την μεταγραφή του το καλοκαίρι και μάλιστα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δείχνει διατεθειμένος να πιέσει καταστάσεις προκειμένου να καταλήξει στην Ένωση. Στα ανοιχτά θέματα των ανανεώσεων, η εφημερίδα κάνει λόγο για κλήση του Κώστα Μανωλά τις προσεχείς μέρες από τη διοίκηση για να συζητήσουν για το συμβόλαιό του, ενώ για τον Μπλάνκο τονίζεται πως η πλευρά του δεν βιάζεται. Αναφορικά με τα αγωνιστικά ζητήματα, καταγράφονται οι σκέψεις του Χιμένεθ για μόνιμη χρησιμοποίηση των Ματέος και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας, ένα δίδυμο που φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισπανού προπονητή.

SPORTDAY

Ο Μίτσελ δείχνει πως αρχίζει να βρίσκει την καλή αγωνιστική του κατάσταση, αυτή που είχε όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Ισπανία και ο ίδιος δείχνει να το... απολαμβάνει. Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ο εκπρόσωπός του, ο οποίος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του, κάτω από το ποσό που φέρεται να έχει οριστεί και είναι το 1,8 εκ. ευρώ. Από κει και πέρα, γίνεται αναφορά και στο θέμα του Μπλάνκο, όπου η Sportday αναφέρει πως ο Αργεντινός δείχνει θετικός στην ανανέωση του συμβολαίου του, με τους οικονομικούς όρους που του προτάθηκαν, αλλά δεν αποκλείεται να διαπραγματευτεί τη χρονική διάρκεια των 2 ετών. Από κει και πέρα, η εφημερίδα μιλάει για την «εγγύηση νίκης» για την ΑΕΚ, η οποία τις περισσότερες φορές που κράτησε το μηδέν στην άμυνα, κατάφερε να πάρει και τους 3 βαθμούς.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις κασέτες και τα στημένα παιχνίδια, είναι το θέμα που κυριαρχεί στην εφημερίδα και φιλοξενείται ως βασικό στο πρωτοσέλιδό της. Στα της ΑΕΚ, γίνεται ανάλυση στο σύστημα που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ να παρατάξει την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα, κάνοντας μία καταγραφή των στιγμών που η Ένωση έχει παίξει με «ρόμβο» άλλες περιόδους, τονίζοντας πως είναι μία διάταξη που... ταιριάζει στην ομάδα. Παράλληλα γίνεται λόγος για το «δέσιμο» των Ντιοπ και Μίτσελ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, για την απελευθέρωση του Σκόκο που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε ελεύθερο ρόλο, αλλά και για την αγωνιστική άνοδο του Ντιοπ. Αναφορά γίνεται και στο θέμα του Μπλάνκο, με την εφημερίδα να τονίζει πως ο Αργεντινός, αν και δεν βιάζεται να απαντήσει εντός της εβδομάδας, φαίνεται να καταλήγει στο «ναι» το οποίο και θα το πει, πριν από το παιχνίδι της Τούμπας.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ