BUNDESLIGA- 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: PREZERO ARENA
Λίγες μέρες πριν έρθει στο Φάληρο, για να παίξει με τον Ολυμπιακό, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ηττήθηκε 1-0, στην έδρα της Χόφενχαϊμ.
Η Χόφενχαϊμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και, στο 9ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, του Μπέργκερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι, με τον γκολκίπερ Φλέκεν να έχει τις απαντήσεις στις προσπάθειες του Ασλάνι, ενώ η Λεβερκούζεν άρχισε, σταδιακά, να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει την ισοφάριση. Όμως, η Χόφενχαϊμ ήταν που έφτασε κοντά στο 2-0, με σουτ του Πρας που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν στο 36'.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο προπονητής των φιλοξενούμενων έριξε στο ματς τους Μάτσα και Κοφέιν, προσπαθώντας να φρεσκάρει την ομάδα του, ωστόσο ο Χόφενχαϊμ παρέμενε πιο απειλητική, με τον Φλέκεν να έχει την απάντηση στα σουτ των Μπέργκερ (51') και Τσουφάλ (53'). Λίγο αργότερα, ο Ολλανδός τερματοφύλακας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μπλάσβιτς να τον αντικαθιστά κάνοντας ντεμπούτο με τη Λεβερκούζεν. Ο Μπάουμαν στέρησε στον Γκριμάλδο ακόμη ένα γκολ φέτος στο 69', με τον Λέμπερλε να χάνει σημαντική ευκαιρία για το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα. Στο 81', η Μπάγερ έχασε ακόμη έναν παίκτη, με τον Τέλα να αποχωρεί επτά λεπτά αφότου μπήκε στο ματς κουτσαίνοντας! Το σκορ εντέλει δεν άλλαξε, με τη Χόφενχαϊμ να σκαρφαλώνει στη τρίτη θέση και τη Λεβερκούζεν να παραμένει έκτη στη βαθμολογία της Bundesliga.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Τσουφάλ, Χράνατς, Χαϊντάρι, Μπερνάρντο, Αβντουλάχου, Μπέργκερ, Κράμαριτς (79' Μέρστεντ), Πρας (79' Γκέντρεϊ), Ασλάνι (69' Πρέμελ), Λέμπερλε (90'+1' Μπεμπού)
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Φλέκεν (60' Μπλάσβιτς), Άντριχ, Μπαντέ, Κουάνσα, Άρθουρ (46' Μάτσα), Φερνάντες (46' Κοφέιν), Γκαρθία, Γκριμάλδο, Τίλμαν, Πόκου (74' Τέλα, 81' Χόφμαν), Σικ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: VOLKSWAGEN ARENA
Σοβαρή βαθμολογική απώλεια, εντός έδρας, για τη Βόλφσμπουργκ, που έφερε 1-1 με την ουραγό Χάιντενχαϊμ.
Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Βόλφσμπουργκ κυριάρχησε, αλλά, στο τέλος του ημιχρόνου, το προβάδισμα το είχε η Χάιντενχαϊμ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Άντριαν Μπεκ έκανε το 0-1. Στο 55ο λεπτό, ο Έρικσεν έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων τον σταμάτησε. Η Βόλφσμπουργκ άρχισε να αυξάνει την πίεσή της και, τελικά, στο 81ο λεπτό, ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ και ο Γεντς, με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1. Παρά την αποφυγή της ήττας, το αποτέλεσμα αφήνει τη Βόλφσμπουργκ κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού, την ώρα που η Χάιντενχαϊμ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκραμπάρα, Μπέργκερ (59' Κουμπέντι), Γεντς, Κουλιεράκης, Τσέντνερ (46' Παρέδες), Γκέρχαρντ (70' Λίντστρεμ), Άρνολντ, Έρικσεν, Μάγιερ (59' Ντάγκχιμ), Βίμερ, Αμόουρα
ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ: Ραμάι, Μπους, Μάινκα, Γκίμπερ, Φόχρενμπαχ (77' Στεργίου), Σέπνερ, Μπεκ (77' Σίμερ), Ντορς (86' Κέρμπερ), Ιμπραΐμοβιτς, Πίρινγκερ (86' Κάουφμαν), Χόνσακ (90' Χακτάμπ Τραορέ)
ΚΟΛΩΝΙΑ-ΜΑΪΝΤΣ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION
Μετά από οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Κολωνία επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας 2-1 τη Μάιντς, με ανατροπή, και έχοντας πρωταγωνιστή έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο. Ο Λούκας Κβάσνιοκ πέρασε στο ματς τον Ράγκναρ Άτσε και ο Γερμανός φορ πέτυχε και τα δυο γκολ των γηπεδούχων.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, η Μάιντς είχε δοκάρι με τον Ποτούλσκι και, στο 29', άνοιξε το σκορ. Ο Ντα Κόστα, από τα δεξιά, βρήκε τον Στέφαν Μπελ και ο έμπειρος μέσος, την κατάλληλη στιγμή, πλάσαρε, νικώντας τον τερματοφύλακα της Κολωνίας, για το 0-1. Επτά λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2, όταν ο Σιλάς βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ Σβάμπε, αλλά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Μάιντς συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και, στο 39ο λεπτό, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Κολωνίας, ο Σιλάς έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ, όμως, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Γιοχάνενσον απομάκρυνε.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άτσε πέρασε στην ενδεκάδα της Κολωνίας και, στο 57o λεπτό, ο Γερμανός φορ, με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, στο 66', ο Άτσε πλησίασε σε γκολ ολικής ανατροπής, με την είσοδό του στο ματς να έχει βελτιώσει την Κολωνία. Ο Γερμανός αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή της Κολωνίας, αφού, στο 86ο λεπτό, έφερε τούμπα το ματς. Στην προσπάθειά του να διώξει, ο Ποτούλσκι της Μάιντς έστειλε την μπάλα στον Άτσε, εκείνος με κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Κολωνία. Στις καθυστερήσεις, ο Ελ Μάλα είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο, για την Κολωνία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μάιντς, αλλά, αστόχησε.
Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και, έτσι, έλαβε τέλος το αήττητο έξι αγώνων, που κρατούσε η Μάιντς, από τη στιγμή που ο Ουρς Φίσερ ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβάμπε, Σεμπούλονσεν, Σίμπσον-Πούσι, Οζκαθάρ (46' Λουντ), Καμίνσκι, Γιοχάνενσον (46' Άτσε), Μάρτελ (46' Κράους), Κάστρο-Μόντες (83' Τίλμαν), Μάινα (73' Βάλντσμιντ), Ελ Μάλα, Μπίλτερ
ΜΑΪΝΤΣ: Μπατζ, Κορ, Μπελ (74' Μαλόνεϊ), Ποτούλσκι, Ντα Κόστα, Σανό (90' Νορντίν), Βίντμερ, Νέμπελ (90' Μορένο Φελ), Γιάε Λι (74' Μπέβινγκ), Τιτς, Σιλάς Κατόμπα (61' Σιμπ)
ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: VOLKSPARKSTADION
Η Γκλάντμπαχ έφυγε όρθια από το Αμβούργο, 0-0, χάρη στον τερματοφύλακά της. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Νίκολας, με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, με το Αμβούργο να μετράει 16 σουτ στο πρώτο μέρος.
Μόλις στο τέταρτο λεπτό, το Αμβούργο έφτασε κοντά στο γκολ, από την ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ, αφού, ούτε ο Ντόουνς, ούτε ο Ντομπέ κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ έκανε καθοριστική επέμβαση, προτού η μπάλα φτάσει στον Κένινγκσντορφερ. Ο Νίκολας συνέχιζε να κρατάει όρθια τη Γκλάντμπαχ, αφού, στο 19', έκανε διπλή επέμβαση, σε προσπάθειες των Καπάλδο και Γιάτα. Στο 25', νέα καλή ευκαιρία για το Αμβούργο με τον Μουχέιμ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, με το Αμβούργο να έχει 16 σουτ.
Στην επανάληψη, η Γκλάντμπαχ ισορρόπησε, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία και το ίδιο συνέβη και με το Αμβούργο, που παραμένει αήττητο στα πέντε τελευταία, εντός έδρας, παιχνίδια του.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Χόιερ-Φερνάντες, Καπάλδο (67' Γκοχολεϊσβίλι), Βούσκοβιτς, Τουρναρίγκα, Γιάτα (85' Ράμος), Βιέιρα, Ρέμπεργκ, Μουχέιμ, Ντόουνς (79' Γκλάτζελ), Ντομπέ (80' Ρόσινγκ-Λέλεσιτ), Κένινγκσντορφερ (67' Φίλιπς)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Νίκολας, Σάντερ, Ελβέντι, Ντικς (88' Τακάι), Σκάλι, Ρέιτς, Ένγκελχαρντ, Νετς, Ονοράτ (69' Κάστροπ), Νόιχαουζ (69' Ρέινα), Ταμπάκοβιτς (90'+2' Ματσίνο)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

