Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πήρε το ντέρμπι με Πανιώνιο η Καλαμάτα (VIDEO)

Η Καλαμάτα λύγισε τον Πανιώνιο στο ντέρμπι κορυφής με 2-0 και εξασφάλισε την κορυφή στην κανονική διάρκεια


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με ένα γκολ στο 82ο λεπτό και ένα ακόμη στο τέταρτο των καθυστερήσεων, η Καλαμάτα έριξε στο καναβάτσο με 2-0 τον Πανιώνιο στο ντέρμπι κορυφής του Β’ Ομίλου της Super League και αποσπάστηκε πέντε πόντους από τους κυανέρυθρους στη μάχη της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Βοσνιάδη ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν από κοντά ο Μάντζης, έπειτα από το παράλληλο γύρισμα του Τσέλιου, δεν κατάφερε να βρει εστία. 

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να μπαίνει καλύτερα και να απειλεί για πρώτη φορά στο 46’, όταν ο Κιάκος έκανε το σουτ και ο Μωραΐτης δεν μπόρεσε να σκοράρει με τακουνάκι. Στο 51’ ο Κολοβός βρέθηκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε ένα συρτό σουτ, όμως ο Γκέλιος μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Η «Μαύρη Θύελλα» είχε την... χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν ο Κατάλντι ανατράπηκε από τον Γιαννακόπουλο και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παμλίδης, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε στην αριστερή του γωνία και πραγματοποίησε την επέμβαση του ματς. Έξι λεπτά μετά δοκίμασε να απειλήσει και ο Τσέλιος, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου. Στο 79' ο Κολοβός έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του ίδιου παίκτη πήρε την μπάλα ο Στούπης και δοκίμασε κι αυτός να απειλήσει από πολύ μακριά, σημαδεύοντας όμως άουτ. Αυτή που… χαμογέλασε όμως ήταν η Καλαμάτα, αφού στο 82ο λεπτό ο Βαφέας πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Μορέιρα και έστειλε την μπάλα στην γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα, βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο! Το σύνολο του Βοσνιάδη υπερασπίστηκε στα τελευταία το προβάδισμά του και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισε» τη νίκη με υπέροχη ενέργεια και σουτ του Τσέλιου από τα όρια της περιοχής.

Καλαμάτα (Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Στρούγγης, Τάχατος (85' Τσελεπίδης), Καλουτσικίδης, Οικονόμου, Κατάλντι, Παμλίδης (76' Μιράντα), Μάντζης (61' Κωτσόπουλος), Μορέιρα (85' Σιλά), Τσέλιος.

Πανιώνιος (Δερμιτζάκης): Γιαννακόπουλος, Στούπης (87' Βοΐλης), Κρητικός (46' Γιάκοβλεφ), Αυλωνίτης, Μόρσεϊ (72' Φαν ντερ Βάτερ), Μπελμόντ (72' Μπεχαράνο), Κιάκος, Μωραΐτης, Κολοβός (80' Παπαγεωργίου), Βενάρδος, Ζούλιας.

ΠΑΣ Γιάννινα και Asteras B Aktor έμειναν στο 1-1 στους Ζωσιμάδες για τη 16η αγωνιστική του Βόρειου Ομίλου της Super League 2.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν στο σκορ στο 34' λεπτό με τρομερό σουτ του Μπουλούλη στις... αράχνες της εστίας του Βρακά από τα 20 μέτρα! Η απάντηση ήταν άμεση, αφού ο «Άγιαξ της Ηπείρου», με τους παίκτες του Γκούμα να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον Μπουλάρι με κοντινή προβολή να γράφει το 1-1.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 3-0 της Καβάλας για τη 16η αγωνιστική της Super League 2 και ανέβηκε στην κορυφή του Α' ομίλου, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του Ηρακλή με τη Νίκη Βόλου.

Οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 23' με τον Μπεν Κμαγιάλ, ο οποίος λίγο πριν την ανάπαυλα διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 55' ο Αργύρης Καμπετσής, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα μιας ολοκληρωμένης εμφάνισης, που αποτελεί ξεκάθαρη δήλωση ανόδου από την ομάδα της Καρδίτσας.

Στον Β' όμιλο για την ίδια αγωνιστική, Ολυμπιακός Β και Ηλιούπολη πανηγύρισαν σημαντικές νίκες, με διαφορετικό όμως βαθμολογικό αντίκτυπο.

Οι «ερυθρόλευκοι», χάρη στο γκολ του Λιάτσου στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν 1-0 της Μαρκό και ανέβηκαν στην 4η θέση, εντός ζώνης playoffs, στο +1 από την Ελλάδα Σύρου και στο +2 από την Athens Kallithea.

Από την άλλη, η Ηλιούπολη πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα, νικώντας 2-0 τα Χανιά στην Κρήτη. Το αυτογκόλ του Βαλεριάνου στο 11' και το τέρμα του Κουϊρουκίδη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασαν την ομάδα στους 11 βαθμούς, στο -1 από την 8η θέση και τη σημερινή της αντίπαλο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Α' Όμιλος

Σάββατο 10/01

Νίκη Βόλου-Ηρακλής 1-1
Καμπανιακός-Μακεδονικός 2-1
Νέστος Χρυσούπολης-ΠΑΟΚ Β 0-2

Κυριακή 11/01

ΠΑΣ Γιάννινα-Asteras AKTOR B 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0

Β' Όμιλος

Σάββατο 10/01

Athens Kallithea FC-Παναργειακός 1-1
Αιγάλεω-Ελλάς Σύρου 0-2

Κυριακή 11/01

Καλαμάτα-Πανιώνιος 2-0
Ολυμπιακός Β-Μαρκό 1-0
Χανιά-Ηλιούπολη 0-2

Επόμενη αγωνιστική: 

Α Όμιλος
Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας
Asteras AKTOR-Καμπανιακός
Νίκη Βόλου-Νέστος Χρυσούπολης
Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα
Μακεδονικός-ΠΑΟΚ Β

Β Όμιλος
Παναργειακός-Καλαμάτα
Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Β
Χανιά-Αιγάλεω
Μαρκό-Athens Kallithea
Πανιώνιος-Ελλάς Σύρου




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ