Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Συνέντευξη τύπου Τραμπ-Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι δύο μεριές πιο κοντά από ποτέ για να τελειώσει ο πόλεμος


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετά από περίπου δυόμισι ώρες συνομιλίας, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου από το Μαρ-α-Λάγκο στο  Μαϊάμι.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε ότι «κάναμε σημαντική πρόοδο και καλύψαμε πάνω από το 95% των θεμάτων», ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περισσότερες συνομιλίες τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Και ο Ζελένσκι από την πλευρά του ανέφερε ότι «σημειώσαμε πρόοδο, σχεδόν φτάσαμε στο 100%. Συζητήσαμε για το σχέδιο των 20 σημείων και τις εγγυήσεις ασφαλείας». Ενώ δήλωσε ότι ίσως συναντηθούμε ξανά με Τραμπ και Ευρωπαίους.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία - είμαστε πολύ πιο κοντά από ποτέ χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει και οριστική συμφωνία», τόνισε ο Τραμπ.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν συμφωνήσει η Ρωσία, ο Τραμπ ανέφερε ότι «δεν θέλω να μιλήσω για το τι θα συμβεί εάν και αυτή την φορά δεν υπάρξει συμφωνία από την Ρωσία αλλά δεν το κάνω όχι γιατί δεν έχω απάντηση αλλά γιατί είμαστε σήμερα πολύ κοντά».

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα που είναι πιθανό να γίνει στην Ουκρανία τονίζοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τον λαό μας και την χώρα μας αναφορικά με την εκχώρηση γαιών στη Ρωσία. Μπορεί να έχουμε δημοψήφισμα για οποιοδήποτε τμήμα ή για ολόκληρο το σχέδιο των 20 σημείων. Είναι όμως μία εξαιρετικά δύσκολη απόφαση».

Ο Τραμπ τόνισε ότι τα δυσκολότερα σημεία της συζήτησης αφορούσαν ξεκάθαρα την εκχώρηση εδαφών. Όπως είπε, κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

«Είναι καλύτερο να υπάρξει τέλος σήμερα με τις παρούσες συνθήκες και για τους δύο. Και η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται», ανέφερε.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος και δήλωσε ότι «αν όλα πάνε όπως σήμερα τότε σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρώσει ένα πραγματικά δύσκολο έργο: το τέλος ενός από τους δυσκολότερους πολέμους. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορεί και να μην τελειώσει. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Πάντως, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κατάπαυση του πυρός κάτι στο οποίο επιμένει άλλωστε η Ρωσία.

Πάντως, φαίνεται ότι ο Τραμπ έχει αλλάξει στάση απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτης, τους οποίους επαίνεσε για δεύτερη φορά μετά από επιθέσεις ενός έτους: «Είναι σπουδαίοι ηγέτες είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και δύσκολο αυτό που έχουν κάνει για την Ουκρανία. Θα συνεργαστούμε 100% με την Ευρώπη η οποία θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο καθώς η Ουκρανία είναι στα ανατολικά της. Θεωρήστε δεδομένο όμως πως θα είμαστε 100% εκεί», ανέφερε.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ