Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η τελευταία φορά που πήγε η ΑΕΚ στην Τουρκία και η προϊστορία κόντρα σε Τούρκους (VIDEO)

H γλυκόπικρη γεύση πριν μερικά χρόνια και οι ελάχιστες επίσημες συναντήσεις της ΑΕΚ με τουρκικές ομάδες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ απόψε το βράδυ θα παίξει στη Σαμψούντα κόντρα Σαμσουνσπόρ για την 5η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

H αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη προϊστορία ανάμεσα στην ΑΕΚ και ομάδες από την Τουρκία. Φιλικούς αγώνες κόντρα σε τουρκικούς συλλόγους έχει δώσει πολλούς η Ένωση διαχρονικά. Επίσημα ματς όμως όχι…

Την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήγε στην Τουρκία να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν στις 29 Αυγούστου του 2019. Αντίπαλος η Τραμπζονσπόρ, για τα πλέι οφ του Europa League. To πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν πήγε καθόλου καλά, καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-3. Ο Καρντόσο έφυγε, ο Κωστένογλου ανέλαβε προπονητής και η Ένωση πήγε στη Τραπεζούντα να κάνει το… θαύμα. Το άγγιξε! Κέρδισε 0-2, όμως αποκλείστηκε, καθώς τότε μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ και οι Τούρκοι πέτυχαν περισσότερα στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ είχε κάνει ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 24’ με τον Λιβάγια, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι που έκανε γκολ ο Μάνταλος. 0-2 η ΑΕΚ στο 29’ και πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες για το 0-3, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Στο 93’ μάλιστα ο Έντερ Λόπες δέχθηκε κόκκινη και η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες και χωρίς την πρόκριση. Η εμφάνιση όμως της ΑΕΚ μέσα στην Τουρκία ήταν εξαιρετική, αφήνοντας μία γλυκιά γεύση και μία πικρή για τον αποκλεισμό.

Από εκεί και πέρα γυρίζουμε και στο μακρινό Αύγουστο του 1968 όπου η ΑΕΚ πήγε στην έδρα της Γαλατασαράι για τη φάση των ομίλων στο Βαλκανικό Κύπελλο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Το αποψινό παιχνίδι με τη Σαμσουνσπόρ δηλαδή θα είναι για την ΑΕΚ η τρίτη φορά ιστορικά που θα βρει απέναντί της, σε επίσημο παιχνίδι, ομάδα από την Τουρκία.

Χρονικά τελευταία φορά που η ΑΕΚ έπαιξε επί τουρκικού εδάφους ήταν στις 30 Ιουλίου του 2023. Έδωσε φιλικό ματς τότε η νταμπλούχος ΑΕΚ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα, στο Senol Gunes κερδίζοντας 1-3 (Γκαρσία 31’, Ελίασον 41’, Φαν Βεέρτ 75’ τα γκολ, ενώ στο 69’ είχε χάσει και πέναλτι ο Λιβάι Γκαρσία)




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ