Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Νέα κλιμάκωση στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν με έξι στρατιώτες νεκρούς


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, αφού στα σύνορα των δύο χωρών Ταλιμπάν του Πακιστάν επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου και σκότωσαν έξι στρατιώτες, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Χθες βράδυ, πάνω από δέκα ένοπλοι επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Κουράμ, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, με την επιδρομή να εξελίσσεται σε ανταλλαγή πυρών.

«Έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έγιναν μάρτυρες (σ.σ. σκοτώθηκαν) και τέσσερα τραυματίστηκαν, ενώ δύο μαχητές σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της πακιστανικής κυβέρνησης ο οποίος βρίσκεται στο Κουράμ και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διότι δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλά στα μέσα ενημέρωσης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP).

Τους τελευταίους μήνες, η οργάνωση αυτή έχει εντείνει τη βίαιη εκστρατεία της κατά των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας στις ορεινές περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, το οποίο κυβερνάται από τους Ταλιμπάν από το καλοκαίρι του 2021.

Για τις πακιστανικές αρχές, η Καμπούλ ενθαρρύνει την ενίσχυση των TTP με το να τους υποθάλπει στο αφγανικό έδαφος - κάτι που οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν αρνούνται.

Το σύνορο μεταξύ των δύο χωρών είναι επίσημα κλειστό από τις συγκρούσεις του Οκτωβρίου που προκάλεσαν συνολικά δεκάδες θανάτους. Το Πακιστάν ανακοίνωσε, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει την προσωρινή είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ