Ο Σταύρος Πήλιος επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και η απόδοση του κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρ. Για την ακρίβεια, μιλάμε για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση του ever με την φανέλα της Ένωσης. Ο 24χρονος μπακ όχι μόνον αντεπεξήλθε και στις δυο πλευρές του τερέν, ανασταλτικά και επιθετικά, αλλά ανέλαβε και πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας άκρως επιδραστικός. Μια εικόνα που η αλήθεια ειναι μέχρι τώρα, δεν μας την ειχε δείξει.
Ο Πήλιος μπήκε με το πόδι στο… γκάζι από το ξεκίνημα και μόλις στο πρώτο τέταρτο πάτησε τρεις φορές τα καρέ της Φιορεντίνα δημιουργώντας και τις πρώτες προϋποθέσεις απειλής για την ομάδα, με κορυφαία, το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε και το οποίο μπλόκαρε ο Ντε Χέα. Ο άσος της ΑΕΚ έπαιζε πολύ ψηλά στο γήπεδο βγάζοντας εντάσεις και ταχύτητα, έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες και οι 69 επαφές με τις οποίες τελείωσε το ματς, ήταν η τρίτη υψηλότερη επίδοση μετά τους Μαρίν, Ρότα και Πινέδα , δείγμα του πόσο μεγάλη συμμετοχή είχε από αριστερά στην ανάπτυξη με τα ανεβάσματα του. Κάτι άλλωστε που φάνηκε στην φάση του γκολ στο 35ο λεπτό, όταν μαζί με τον Πινέδα βγάζουν εξαιρετική συνεργασία από αριστερά, ο Μεξικανός σεντράρει και ο Πήλιος έχοντας πατήσει περιοχή πασάρει έξυπνα με το κεφάλι προς τα πίσω στον σκόρερ Γκατσίνοβιτς.
Με αυτή του την ενέργεια ο Πήλιος πιστώνεται την ασίστ στο γκολ αλλά λίγο αργότερα θα μπορούσε να πιστωθεί μια ακόμα όταν ανεβαίνει ψηλά και κάνει σέντρα-ξυραφιά ακριβείας προς τον Γιόβιτς που αστόχησε από κοντά καθώς δεν έβαλε σωστά το πόδι του. Μιλάμε επί της ουσία για μια σέντρα πάρε-βάλε του Πήλιου με μια ενέργεια που επιβεβαίωνε το πόσο γερά πατούσε στο τερέν του Αρτέμιο Φράνκι και του πόσο καλά ένιωθε πνευματικά και αγωνιστικά.
Είναι σημαντικό επίσης ότι είχε ισορροπία στο παιχνίδι του και τα πήγε καλά και ανασταλτικά απέναντι σε αρκετά δύσκολους αντιπάλους. Ο Πήλιος μέτρησε 2/2 κερδισμένα τάκλιν, είχε 2 αναχαιτίσεις, 2 κλεψίματα, 3 ανακτήσεις της μπάλας και κέρδισε 3 από τις 7 μονομαχίες εδάφους που έδωσε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο στον χώρο ευθύνης του και τακτικά, είχε μια άψογη συμπεριφορά παίζοντας με μυαλό και σταθερότητα στην άμυνα έχοντας παράλληλα σχεδόν πάντα την σωστή επιλογή με την μπάλα στα πόδια.
Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν ακόμα πιο απαιτητικό λόγω της πίεσης που επιχείρησε να βάλει η Φιορεντίνα ο Πήλιος πήρε σωστές αποφάσεις και είχε την προωθητική πάσα από τα αριστερά προς τον Γιόβιτς πριν καταλήξει στον Γκάτσι και από εκεί στην αντεπίθεση για σεμινάριο και στο δοκάρι του Ζίνι. Προφανώς μιλάμε για την καλύτερη εμφάνιση του Πήλιου με φανέλα της ΑΕΚ ever, από έναν ποδοσφαιριστή που πράγματι έχει δεχτεί κριτική αλλά δείχνει πως έχει τον χαρακτήρα να σταθεί στα πόδια του, να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να συνεχίσει. Κάτι που επισήμανε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα στη Φλωρεντία, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πολλά. Η ΑΕΚ όμως είναι πάνω απ’ όλα. Δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κλείνω τα αυτιά μου. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Σημασία για μένα είναι να κερδίζει η ΑΕΚ. Δεν με αφορά κάτι άλλο». Το ζητούμενο πλέον για τον Πήλιο ειναι να συνεχίσει τη δουλειά, να συνεχίσει να βελτιώνεται σε τομείς που υστερεί και να μπορέσει να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Θα ειναι μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο και την ΑΕΚ.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

