Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πού να ‘σαι τώρα πού γυρνάς: Ντανιέλε Βέρντε

Το τρομερό ντεμπούτο με τη Ρόμα, το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και ο καβγάς με τον Βράνιες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Των Γιάννη Τασσόπουλου και Μιχάλη Μακρίδη


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μπορεί να έχουμε διακοπή για τις εθνικές ομάδες, όμως προχωράμε κανονικά με το αφιέρωμά μας, ταξιδεύοντας προς Ιταλία μέρια.Ο Ντανιέλε Βέρντε αφίχθηκε στη χώρα μας για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019 και αποτέλεσε τον 5ο ποδοσφαιριστή από τη γειτονική χώρα, που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα.

Τα πρώτα βήματα του Βέρντε στην Ιταλία και η Βαγιαδολίδ

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ο Βέρντε γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1996 στον ιταλικό νότο και τη Νάπολη. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε ωστόσο, στην «αιώνια» πόλη και τη Ρώμη. Ξεκίνησε από τις αναπτυξιακές ομάδες της Ρόμα σε ηλικία 14 χρόνων και στα 17 του εντάχθηκε στην Κ19. Με αυτήν αγωνίστηκε στην Πριμαβέρα και στο UEFA Youth League.

Το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ρόμα το πραγματοποίησε σε ηλικία 19 ετών αντικαθιστώντας τον Ιτούρμπε στο ματς με την Παλέρμο. Ένα μήνα αργότερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, στο πρώτο του ματς με τους «τζιαλορόσι» ως βασικός, έβγαλε τις ασίστ των δύο γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Κάλιαρι. Προπονητής τότε ήταν ο Ρούντι Γκαρσία για τη Ρόμα.

Ο Βέρντε αν και ξεκίνησε θετικά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και η Ρόμα τον έστειλε δανεικό για τις επόμενες τρεις χρονιές, με στόχο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Πρώτα μετακόμισε στη Φροζινόνε και την Πεσκάρα τη σεζόν 2015-16 και στη συνέχεια, ακολούθησαν τρεις πολύ καλές χρονιές με την Αβελίνο (32 συμ, 8 γκολ), τη Βερόνα (30 συμ, 2 γκολ) και πέρυσι στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 22 συμ. και 2 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Η μετακόμισή του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ

Τη σεζόν 2019-2020 και ενώ έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ψάχτηκε να φύγει από τον σύλλογο της Ρώμης, καθώς δεν υπολογίζονταν. Εκεί, η ΑΕΚ μπήκε στο κόλπο και απέκτησε τον 23χρονο Βέρντε με ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο. 

Με βάση τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή, την ηλικία και τις παραστάσεις του, το ποσό αυτό έμοιαζε «ληστεία». Στο χορτάρι δυστυχώς δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο.

Όπως είπαμε και παραπάνω, αποτέλεσε τον 5ο Ιταλό που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Οι προηγούμενοι 4 κατά χρονική σειρά ήταν οι Φίλιπο Νταλ Μόρο (1999-2000), Νταβίντε Μπελότι (2000), Στέφανο Σορεντίνο (2005-2007), και Μπρούνο Τσιρίλο. Σε αυτούς βέβαια έχει προστεθεί και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Βέρντε είχε την ατυχία να έρθει στην ΑΕΚ σε μία χρονιά, όπου έγιναν τρεις αλλαγές στην άκρη του πάγκου. Η σεζόν 2019-2020 ξεκίνησε με τον Καρντόσο για έναν μήνα, ακολούθησε ο Κωστένογλου και έκλεισε ο Καρέρα. Με τον τελευταίο, όντας και συμπατριώτες, κανείς θα περίμενε την εκτόξευσή του. Παρόλα αυτά, όλα έμειναν στη θεωρία.

Ο βραχύσωμος εξτρέμ μέτρησε 38 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας 6 γκολ και  6 ασίστ. Τα νούμερά του σίγουρα δεν είναι άσχημα, όμως ήταν ή του ύψους ή του βάθους η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βέρντε ξεχώριζε για τις ικανότητές του στο ένας με έναν, ενώ δοκίμαζε συχνά και τα πόδια του. Έμοιαζε κάπως στο στυλ με τον Κοϊτά για όποιον τον έχει ξεχάσει.

Στα 12 γκολ που συμμετείχε, η ΑΕΚ κέρδισε όλα τα παιχνίδια της, ενώ μέχρι και σήμερα, η Ένωση αποτελεί τη δεύτερη ομάδα με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο.Να συνυπολογίσουμε στην παρουσία του Βέρντε το γεγονός πως έκατσε και ο Κόβιντ τη χρονιά αυτή.

Το περιστατικό με τον Βράνιες και τα «μοιραία» παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό

Στις 7/6 του 2020 η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο «άδειο» ΟΑΚΑ. Σε ανύποπτη στιγμή, ενώ ο Ιταλός μιλούσε με τον Μπακάκη, ο Βράνιες επενέβη σε έντονο ύφος και ο «κοντούλης» Βέρντε έδειξε τη Ναπολιτάνική του καταγωγή. Συγκεκριμένα, δίχως να το πολυσκεφτεί έπιασε από τον λαιμό τον Βράνιες, με τους ψυχραιμότερους να χωρίζουν τους δύο συμπαίκτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο, ο Βέρντε πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε χάσει μοναδικές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη της ΑΕΚ, η οποία είχε ηττηθεί με ανατροπή στο εν λόγω παιχνίδι (3-2). Ίσως τα δύο ματς αυτά, κόντρα στους «πράσινους» τον κρατάνε μέχρι σήμερα στις μνήμες μας. 

Η αποχώρηση και τα πεπραγμένα μετά την φυγή του από την Ελλάδα

Μετά την ΑΕΚ, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Βέρντε επέστρεψε στην Ιταλία και στη Σπέτσια, αρχικά ως δανεικός, κι εν συνεχεία με μεταγραφή που το κόστος της ανήλθε στις 600 χιλ. ευρώ. Βρήκε θέση βασικού στην ομάδα σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ συστηματικά ενώ ακολούθησε την Σπέτσια στη Serie Β, όταν αυτή υποβιβάστηκε στην λήξη της σεζόν 2023-24. To 2024-2025, ο Ιταλός εξτρέμ αγωνίστηκε στη Σαλερνιτάνα, ως δανεικός από τη Σπέτσια.

Οι αριθμοί του στο Σαλέρνο δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί(37 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ), με αποτέλεσμα να επιστρέψει, φέτος, στη Σπέτσια, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο σύμφωνα με αρκετά Ιταλικά Μέσα, ο νέος προπονητής του συλλόγου, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, σκέφτεται αρκετά σοβαρά να τον επαναφέρει στο ροτέισον της ομάδας.

Η πατρότητα και η σύνδεση...με τον Λιβάι Γκαρσία

Ο Ντανιέλε Βέρντε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξεχάσει ποτέ την ΑΕΚ, μιας και φορούσε τη φανέλα της όταν έγινε πρώτη φορά πατέρας τον Γενάρη του 2020, ενώ με την Ένωση πέρασε τέσσερις μήνες σε καραντίνα κατά τη διάρκειας της πανδημίας COVID-19. Από την άλλη, οι φίλοι της ΑΕΚ, δυστυχώς, δεν έχουν και πολλά να θυμούνται από τον Ιταλό. Ίσως, όμως να θυμούνται ότι ως αντικαταστάτης του Ιταλού στο δεξί φτερό της επίθεσης της ΑΕΚ ήρθε ένα νεαρό παιδί από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, που αγωνιζόταν μέχρι τότε στο Ισραήλ και λεγόταν Λιβάι Γκαρσία…

Κεφάλαιο εθνική ομάδα

Όσον αφορά το κεφάλαιο εθνική ομάδα, ο 29χρονος πλέον εξτρέμ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές της Ιταλίας, αλλά δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα των «Ατζούρι».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ