STOIXIMAN GBL – 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΕΚ: 79-66
Γήπεδο: Ανδρέας Παπανδρέου
Την πρώτη ήττα της σεζόν υπέστη η ΑΕΚ. Η Βασίλισσα σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με το Περιστέρι, ηττήθηκε με 79-66, πληρώνοντας κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση στην τέταρτη κυρίως περίοδο. Έλειψε το καθαρό μυαλό από τους παίκτες της Βασίλισσας. Σε κακό βράδυ, βρέθηκαν οι ψηλοί της ΑΕΚ, με εξαίρεση τον Κουζμίνσκας.
Η ΑΕΚ με τη γνωστή πεντάδα εκκίνησε την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, οι Φλιώνης, Αρμς, Μπάρτλεϊ, Γκρέι και Σίλβα αποτέλεσαν τους εκλεκτούς του Ντράγκαν Σάκοτα.
Το πρώτο καλάθι στην αναμέτρηση ήρθε από το Περιστέρι με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο Φλιώνης με ωραία προσπάθεια μπήκε μέσα, και ισοφάρισε σε 2-2. Στη συνέχεια η ΆΕΚ έκλεψε, όμως έκανε λάθος και ευτυχώς για αυτήν το Περιστέρι αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο. Ο Αρμς επιχείρησε μακρινό τρίποντο όμως έκανε air-ball. Στη συνέχει το Περιστέρι με γκολ φάουλ του Νίκολς έκανε το 6-2. Το Περιστέρι έφτασε στο 8-2, όμως ο Μπάρτλεϊ μείωσε με γκολ φάουλ σε 8-5. Ο Φαν Τούμπεργκεν έκανε το 10-5 με τον Αρμς να μειώνει σε 10-7. Ο Φλιώνης ήταν πολύτιμος στο ξεκίνημα και με όμορφη προσπάθεια μείωσε σε 10-9, στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Φαν Τούμπεργκεν έκανε ζημιά στην ΑΕΚ και με αυτόν το Περιστέρι έκανε το 14-9, με τον Λεκάβιτσους να μειώνει στους 3 (14-11). Με τρομερό μακρινό σουτ ο Μπάρτλεϊ ισοφάρισε σε 14-14. Το Περιστέρι με δικό του 5-0 έκανε το 19-14, με δύο λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Ξανά ο Λεκάβιτσους με φλότερ μείωσε σε 19-16. Το Περιστέρι έφτασε στο 23-16 με τον Σάκοτα να έχει έντονα παράπονα για την άμυνα από τους παίκτες του. Ο Κατσίβελης με τρίποντο μείωσε σε 23-19 και αυτό ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.
Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Λεκάβιτσους με τρίποντο ροκάνισε κι άλλο τη διαφορά (23-22). Με βολές ο Κουζμίνσκας απάντησε στον Κακλαμανάκη για το 25-24, με τον Νίκολς με δίποντο να δίνει αέρα τριών πόντων στο Περιστέρι. Ο Χαραλαμπόπουλος μάζεψε ριμπάουντ από χαμένο τρίποντο του Κουζμι και ευστόχησε σε λέι άπ για το 27-26. Ο Γκρέι με ατομική προσπάθεια ισοφάρισε σε 28-28. Με τρίποντο του Κατσίβελη, η ΑΕΚ πήρε πρώτη φορά προβάδισμα με 31-30. Το Περιστέρι απάντησε ξανά με ένα μίνι 4-0 σερί και πήρε προβάδισμα (34-31). Ο Λεκάβιτσους μείωσε σε 34-33 με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο. Πολύ ωραία κυκλοφορία από την ΑΕΚ, με τον Κουζμίνσκας να ευστοχεί σε μακρινό σουτ για το 36-38. Με βολές, ο Κουζμίνσκας έκανε το 39-40 για τη Βασίλισσα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με λάθος της ΑΕΚ και καλάθι για το Περιστέρι στον αιφνιδιασμό για το 43-40.
Αρκετά άστοχα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο δίλεπτο της περιόδου, ο Σίλβα πήδηξε σε διεκδίκηση και έπεσε κάτω, δείχνοντας να πονάει έντονα. Το Περιστέρι στην ίδια φάση ευστόχησε σε τρίποντο και πήγε στο +7 και το 48-41. Με τρίποντο ο Αμπερκόμπι έκανε το 51-41, με τον Σάκοτα να καλεί άμεσα τους παίκτες του στον πάγκο για οδηγίες. Με τρίποντο του Μπάρτλεϊ μείωσε σε 51-44 η Ένωση. Ο Σίλβα επέστρεψε στο παρκέ και πέτυχε τους πρώτους του πόντους ρίχνοντας στους 5 τη διαφορά (51-46). Μετά από ώρα σκόραρε το Περιστέρι με τον Φαν Τούρμπεργκεν για το 54-48. Στο 27ο λεπτό, ο Μπάρτλεϊ με βολές μείωσε σε 54-50. Με σουτ από το ύψος των βολών ο Σίλβα μείωσε σε 57-52. Η 3η περίοδος έκλεισε με σκορ με 57-54, ενώ η ΑΕΚ είχε βρεθεί μέχρι και 10 πόντους πίσω στο σκορ.
Με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου, η ΑΕΚ ισοφάρισε μετά από πολύ ώρα σε 57-57. Ο Κουζμίνσκας έκανε λάθος και ο Γιάνκοβιτς έδωσε προβάδισμα στο Περιστέρι, όμως ο ίδιος ισοφάρισε ξανά σε 59-59. Με υπέροχη ενέργεια του Κατσίβελη, ο οποίος περπάτησε στον αέρα και έκανε το 59-61. Καλάθι καλάθι πήγαινε το ματς με τις δύο ομάδες να απαντάνε η μία στην άλλη. Το Περιστέρι με 6-0 σερί ξέφυγε με 65-61. Η ΑΕΚ έμεινε για κάποια λεπτά άποντη και σε συνδυασμό με τα επιθετικά της λάθη, είδε το Περιστέρι να ξεφεύγει με 68-61. Με τρίποντο του Νίκολς το Περιστέρι ξέφυγε με 11 για το 72-61. Ο Σάκοτα είχε έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς σφυρίχτηκαν κάποια εύκολα ή ανύπαρκτα φάουλ σε βάρος των παικτών του. Η ΑΕΚ βρήκε καλάθι 1,5 λεπτό πριν το τέλος για το 75-63. Με γκολ φάουλ ο Φλιώνης μείωσε σε 77-66. Το τελικό σκορ στην αναμέτρηση ήταν 79-66 για το Περιστέρι.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Σκανδαλάκης, Μηλαπίδης
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 43-40, 57-54, 79-66
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ξανθόπουλος): Νίκολς 21 (6/7 δίποντα, 5 ασίστ) , Καρντένας 7 (3 ασίστ), Βαν-Τούμπεργκεν 12 (5/7 δίποντα, 3 ασίστ), Πέιν 2 (3 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 7 (2/3 δίποντα), Πετράκης, Ιτούνας , Μουράτος , Αμπερκρόμπι 10 (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κακλαμανάκης 8 (2/4 δίποντα), Χάρις 11 (2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 3 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φλιώνης 9 (4/7 δίποντα, 2 ριμπάουντ), Μπάρτλι 11 (1/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Αρμς 2 (5 ριμπάουντ), Σίλβα 8 (2/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Σκορδίλης, Κατσίβελης 8 (2/3 τρίποντα), Λεκαβίτσιους 9 (3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αρσενόπουλος, Πετσάρσκι, Κουζμίνσκας 11 (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 5 (1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Αδιανόητα λάθη, χαζομάρες, καθυστερήσεις κλπ.που δεν αντιστοιχούν - και από κάποιο σημείο και μετά δεν επιτρέπονται - σε παίκτες αυτού του επιπέδου και αυτού του κασέ.
ν εκφωνητών και ανθρώπων του Περιστερίου λένε πως παίζουν περισσότερο physical game και έχουν λιγότερα από μισα φάουλ της ΑΕΚ, περίπου το 50% από ό,τι συνήθως έχουν και η ΑΕΚ περίπου 50% παραπάνω από ό,τι συνήθως έχει.
Όμως αυτό αφορά την ομάδα μας και στο κάτω κάτω μπορεί να είμαστε κακή ομάδα.
Αυτό το πράγμα όμως με τη διαιτησία δεν πάει άλλο. Δηλαδή κάπου νισάφι. Έχει καταντήσει ο Σάκοτα, ο Σ Α Κ Ο Τ Α ο παππούς και ήρεμος άνθρωπος, να έχει τις πεισσότερες τεχνικές στη GBL. Όλοι,... ΣΥΝΕΧΕΙΑ συμπεριλαμβανομένω
Υπάρχουν φάσεις που πραγματικά σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου. Θα μου πείς αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο της GBL.
Χθές στο γαυρος - Χάποελ κάνει προφανέστατο αντιαθλητικό ο Πίτερς, το έχουμε δεί όλοι στην κάμερα που τους δείχνει από μπροστά και οι διαιτητές στο challenge βλέπουν πέντε λεπτά άλλη λήψη. Πιο κοροϊδία δεν γίνεται.
Αντίστοιχα και σήμερα.
Αναρωτιέμαι τί νόημα έχει η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα αλλά και τι δυνατότητες αντίδρασης υπάρχουν. Ειλικρινά αναρωτιέμαι.
Μια ίσως αντίδραση θα ήταν να διακωμωδείς κι εσύ όπως το κάνουν αυτοί, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας. Π.χ. μετά τα σφυρίγματα θα μπορούσες να παρατήσεις επιδεικτικά το παιχνίδι αλλάζοντας πλήρως πεντάδα.
Δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση.
Κακο μπάσκετ σήμερα η οποία ερχόταν από το ματς της Τετάρτης. Κακοί διαιτητές οι οποίοι δεν άφησαν να εξελιχθεί το παιχνίδι. Ελπίζω η ομάδα να βρει γρηγορα τον ρυθμο που είχε πριν 2/3 βδομάδες
Μια χαρα προσπαθει ο Μακης. Μερικοι ειναι αφελεις. Νομιζουν οτι απλα επειδη ειμαστε η ΑΕΚ αποκλειεται να παθουμε κατι καταστρεπτικο. Χωρις Μακη λοιπον, και εφοσον αλλος πλουσιος ΑΕΚτζης δεν ενδιαφερεται, η ομαδα θα κινδυνευε με πολυ χειροτερα σεναρια. Ο Μακης κραταει την σημαια μας ορθια. Ειμαστε μακρια απο ιδανικες καταστασεις, αλλα ο μηδενισμος ειναι ανοησια. Μπαινουμε σε καθε εκτος εδρας ματς με κοντρα τους ρεφερι. Τι να κανει ο Μακης?? Να βαλει μπραβους να μοιραζουν απειλες... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και χαστουκια?? Στηριξτε την προσπαθεια.
Ο ΜΑΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ.
O MAKHΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ...Ο ΛΙΟΛΙΟΣ Κ ΟΙ ΓΚΡΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ
Ντροπή μόνο για το επίπεδο της λίγκας. Τραγική διαιτησία.
Για όσους βλέπουν ελλιπές ρόστερ ας πάρουν κάνα διαρκείας πρώτα που είμαστε η ντροπή των φιλάθλων και μένα να εκφέρουν άποψη
ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΟΛΙΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ........................................ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΖΩΑ. (ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΕΚΑΡΑ, ΕΓΩ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ, ΟΙ 0 ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΝΙΚΕΣ, 100 ΣΕ ΗΤΤΕΣ, ΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ
Τα κορακια στο 4ο δεκαλεπτο τα ειδατε?