Ισραηλινά Μέσα αναφέρουν ότι μια από τις σορούς που παρέδωσε η Χαμάς, το βράδυ της Τρίτης, στο Ισραήλ δεν ανήκει σε Ισραηλινό όμηρο.
Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων επιβεβαίωσαν ότι η μία σορός προέρχεται από κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, ενώ οι άλλοι τρεις ταυτοποιήθηκαν πως είναι ο 18χρονος Ταμίρ Νιμρόντι, ο 35χρονος Ουριέλ Μπαρούζ και ο 53χρονος Εϊτάν Λέβι.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ενημέρωσαν τις οικογένειες των τριών θυμάτων πως οι σοροί τους επέστρεψαν από τη Χαμάς το βράδυ της Τρίτης και ταυτοποιήθηκαν από ειδικούς ιατροδικαστές.
Μάλιστα, ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν αναφέρθηκε στην τέταρτη σορό. «η κυβέρνηση του Ισραήλ συμμερίζεται τη βαθιά θλίψη των οικογενειών Μαρούχ, Νιμρόντι και Λέβι, όπως και όλων των οικογενειών των ομήρων που έπεσαν» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Η απάντηση της Χαμάς για την παράδοση λάθους σορού – Κατηγορεί το Ισραήλ για «παραβίαση της συμφωνίας»
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ δήλωσε σε ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς, ότι η οργάνωση «τηρεί τις δεσμεύσεις της για την επιστροφή των σορών των αιχμάλωτων στρατιωτών» σε μια έμμεση παραδοχή πως η μία εξ αυτών που παρελήφθησαν χθες δεν ανήκε σε όμηρο.
Σύμφωνα λοιπόν με το Ισραήλ, η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά 21 σορούς ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Κάσεμ, ωστόσο, αντεπιτέθηκε κατηγορώντας το Ισραήλ ότι είναι εκείνο που «παραβίασε σοβαρά τη συμφωνία», αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στις περιοχές Σετζάγια και Ράφα, όπου σκοτώθηκαν άμαχοι. «Καλούμε τους μεσολαβητές να υποχρεώσουν το Ισραήλ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ποιοι ήταν οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι
Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες που επικαλούνται οι Times Of Israel , ο 18χρονος Ταμίρ Νιμρόντι απήχθη ζωντανός στις 7 Οκτωβρίου 2023 από τη Διοίκηση Συντονισμού και Διασύνδεσης με τη Γάζα, κοντά στο πέρασμα Ερέζ, και εκτιμάται ότι σκοτώθηκε ενόσω βρισκόταν σε αιχμαλωσία στις πρώτες ημέρες του πολέμου. Μέχρι τώρα, το Ισραήλ δεν είχε επιβεβαιώσει τον θάνατό του.
Ο 35χρονος Ουριέλ Μπαρούχ δολοφονήθηκε από τη Χαμάς κοντά στο Μεφαλσίμ, αφότου είχε διαφύγει από το φεστιβάλ Nova κοντά στο Ρεΐμ, και η σορός του μεταφέρθηκε στη Γάζα.
Όσο για τον 53χρονος Εϊτάν Λέβι δολοφονήθηκε επίσης από τρομοκράτες της Χαμάς στην ίδια περιοχή την ίδια ημέρα, και η σορός του απήχθη επίσης στη Γάζα, σύμφωνα με τα ευρήματα των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!