Τέλος στη ζωή της έβαλε η 56χρονη Γελένα Γκίλερ, μητέρα του Σλάβα Γκίλερ, ο οποίος σκοτώθηκε στη σφαγή του μουσικού φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου 2023. Η γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της την Πέμπτη, δύο ημέρες μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Από εκείνη τη σκοτεινή μέρα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια», έγραψε ο άλλος γιος της, Άλεξ (Σάσα) Γκίλερ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Σλάβα είχε ταφεί στο Καρμιέλ πριν από δύο χρόνια, και σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom, η Γελένα πρόκειται να ταφεί σήμερα δίπλα στον γιο της, στο νεκροταφείο της πόλης. Το κοινό έχει προσκληθεί να παρευρεθεί στην τελετή, να αποτίσει φόρο τιμής και να στηρίξει την οικογένεια.
Another tragedy. ????
— Eli Afriat ???????????? (@EliAfriatISR) October 12, 2025
Yelena Giler, 56, mother of Slava Giler who was murdered at a Nova party on October 7, took her own life on Thursday.
This is just two days after the second anniversary of her son's death.
May her memory be blessed.???? pic.twitter.com/t321HuZaHA
Ο θάνατός της σημειώθηκε μία ημέρα πριν από την αυτοκτονία του Ρόεϊ Σάλεβ, ενός από τους επιζώντες του φεστιβάλ Nova, ο οποίος έδωσε επίσης τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Σάλεβ, που είχε επιζήσει στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σε αντίθεση με τη σύντροφό του, Μαπάλ Άνταμ, που είχε δολοφονηθεί εκείνη την ημέρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς, βρέθηκε μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο, σε έξοδο αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Νετάνια στο κεντρικό Ισραήλ. Η τοπική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.
Ο Σάλεβ είχε τραυματιστεί στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ, και, όπως είπαν οι φίλοι του, δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει από το τραύμα και την απώλεια της συντρόφου του. Η μητέρα του είχε αυτοκτονήσει λίγες ημέρες μετά τη σφαγή.
Λίγο πριν τον θάνατό του, ο Σάλεβ ανάρτησε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι «δεν μπορούσε να συνεχίσει» και ζητούσε συγχώρεση. Οι φίλοι του και μέλη της κοινότητας του Nova άρχισαν να τον αναζητούν, όταν δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους.
Κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν σε πρατήριο καυσίμων να γεμίζει ένα δοχείο με βενζίνη. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε να φλέγεται και, αφού οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν τη σορό του μέσα στο όχημα. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου.
Another 10/7 survivor committed suicide today. My heart is shattered…
— Ashira Solomon עשירה סולומון (@ashira_solomon) October 10, 2025
When this war ends, I hope healing starts.
May your memory be a blessing Roei Shalev???? pic.twitter.com/ip9BdNH7aP
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!