Η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού το είπε και το έκανε και έτσι έστειλε σε FIFA και UEFA φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday ο Παναθηναϊκός εστιάζει σε τέσσερα σημεία.
Το πρώτο έχει να κάνει με την ρατσιστική επίθεση σε Σισέ και Νίνη με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει ηχητικά ντοκουμέντα, την μήνυση που έκανε ο Σισέ στην Γαλλία καθώς και την δήλωση του στην Βραζιλία που μιλούσε για ρατσιστική επίθεση.
Το δεύτερο σημείο στο οποίο εστιάζει ο Παναθηναϊκός είναι οι βιαιοπραγίες στην φυσούνα σε Καντέ, Τζόρβα και Σισέ ενώ το τρίτο σημείο αφορά στην διαιτησία του Καλόπουλου με τον Παναθηναϊκό να αποστέλλει βίντεο με όλες τις επίμαχες φάσεις.
Τέλος ο Παναθηναϊκός έστειλε μεταφρασμένο το φύλλο αγώνος του ντέρμπι όπου φαίνεται πως ο Καλόπουλος δεν γράφει τίποτα ούτε για την ρατσιστική επίθεση αλλά ούτε και για τις βιαιοπραγίες εις βάρος των παικτών του Παναθηναϊκού.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ από την πλευρά του ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.
Εν τω μεταξύ, μόλις έγινε γνωστή η τιμωρία της μιας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση κάνοντας λόγο για απόφαση που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: "Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλιεσμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας. Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι την χειροδικία εις βάρος ποδοσφαιριστών και από την ρίψη μολότοφ εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική. Θα περιμένουμς ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο πρέπει να είναι τόσο άμεσες όσο και σαωρτικές".
Κατά τα άλλα, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διοικούσας επιτροπής είναι η παραμονή στην τεχνική ηγεσία και μετά το καλοκαίρι του Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά και η ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα.
Τέλος στα αγωνιστικά, σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με τον Πορτογάλο τεχνικό να μην υπολογίζει στους τιμωρημένους Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
