Η ΑΕΚ πέτυχε όλους τους στόχους της από τον δυσκολότερο που ήταν να μπει στη League Phase του Conference για πρώτη φορά μέχρι το να κάνει το δύο στα δύο πριν την διακοπή με δύο σερί εντός έδρας νίκες όπως δεν ειχε κάνει τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και φυσικά τίποτα δεν ήταν απλό. Ο Νίκολιτς είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα πως στους αγώνες του καλοκαιριού μετράει μόνο το αποτέλεσμα και όλα τα αποτελέσματα ήρθαν. Η ΑΕΚ είχε και την τύχη κάποιες φορές που την χρειάστηκε όμως τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Μια ομάδα που χτιζόταν και ταυτόχρονα έπαιζε απανωτούς τελικούς δίχως αύριο.
Κεντρικό πρόσωπο αυτής της όμορφης τελικά περιόδου για την ΑΕΚ ήταν σίγουρα ο Μάρκο Νίκολιτς. Ψάχτηκε, ανακάτεψε την τράπουλα, πέρασε αρχές από την πρώτη μέρα και έφτασε στον αγώνα με την Άντερλεχτ να παρουσιάσει ένα αριστούργημα με 11 παίκτες ταγμένους στο πλάνο του. Στην πορεία προς μεγάλη… χαρά της πλειοψηφίας του κοινού άλλαξε και διάταξη στην ομάδα αποδεικνύοντας πως μόνο κολλημένος δεν είναι και πάντα αυτό που κάνει είναι προς όφελος της ομάδας. Το αν θα πετύχει απόλυτα ή όχι δεν έχει και τόση σημασία. Πάντα έχει ένα σχέδιο και χρησιμοποιεί τους παίκτες που κατά την γνώμη του είναι οι καταλληλότεροι να το εκτελέσουν…
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Κετσε συμφωνω σε όλα. Ενα πραγμα διαφωνω. Εχεις βιαστει πολυ με τον Μαρσιαλ οποιος περσι ηταν σε ενα κλαμπ υπο καταρρευση οπως αποδειχθηκε πηγαινε με κακετημενη ταχυτητα με εναν προπονητη φευγω μενω. Φετος ηταν τραυματιας. Ομως επειδη ειδα ολο το βιντεάκι πες μου ποσους παιχτες ξερεις να εκαναν αυτα στην ουσια σε μιση σεζον .... https://www.youtube.com/watch?v=aceCbz9NkEQ .... θέλουμε επιθετικό ενω θα επρεπε να θέλουμε να μας βγει ο Μαρσιαλ αφου εχει δειξει οτι μπορεί.. δεν θέλω επιθετικο. Θελω... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Γιοβιτς και Μαρσιαλ να μου βγουν αφου δειχνουν οτι μπορουν
Επίσης να θυμίσω οτι ο Νικολιτς τον υπολόγιζε κανονικά πριν μπει σε αποθεραπεία. Εμεις αποφασίσαμε οτι η αποθεραπεία ειναι ψέμα και θελει να φυγει αλλα δεν προκυπτει απο κάπου
Κώστα, στην βάση των πραγμάτων συμφωνούμε.
Περί Γιόνσον θεωρώ ότι κάτι έχει στο μυαλό του ο Νίκολιτς και για αυτόν, αλλιώς θα έκανε ότι και με Σιμάνσκι, Φερνάντες, Λαμέλα και Μήτογλου, θα έλεγε απλά ότι δεν τον υπολογίζει. Το χαμόγελο του Γιόνσον στην λήξη κάθε ματς που πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, δεν δείχνει έναν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ δυσαρεστημένο παίχτη. Μπορεί να έχει γίνει και κουβέντα με τον Νίκολιτς που δεν την ξέρουμε.
Για Πιερό, εφόσον ο Γιόβιτς θα είναι έτοιμος για φανέλα βασικού μετά την διακοπή, δεν θα ήταν άσχημο αν έμενε ως δεύτερη επιλογή. Δεν φταίει αυτός που από 1/2 έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα ως παίχτης που έρχεται από τον πάγκο. Θα έρθουν και ματς που θα έχουν πάει στο 70' και θα είναι ισοπαλία με τον αντίπαλο κλεισμένο στο 1/4 του γηπέδου του. Εκεί θες έναν παίχτη σαν τον Φρανζί.
Περί δεξιού μπακ συμφωνούμε ταμάλα. Το ίδιο και για σέντερ μπακ. Ο Βίντα έδειξε προχτές ότι η ποιότητα του παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ήταν πολύ καλός. Αλλά για Χρυσόπουλο δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμος να σταθεί ως αντικαταστάτης του Καλενς και να πάρει (ενδεχομένως) αρκετά ματς στην πλάτη του αν χρειαστεί.
Ωστόσο, φιλε Κέτσε, εφόσον προτεραιότητα πλέον είναι συστήματα τύπου 4-2-3-1 (ή 4-4-1-1 ή 4-3-3), ξέχασες μια θέση που απαιτείται επιπλέον επιλογή/λύση. Δεξί εξτρέμ. Είναι κομμάτι ρίσκο να πας με 3 συνολικά εξτρέμ για δύο τόσο σημαντικές θέσεις. Ενας τραυματίζεται (χτύπα ξύλο) ή χρειάζεται ανάσες, και μετά στον πάγκο δεν έχεις ούτε μια εναλλακτική. Οπότε, μήπως έχουμε εκεί κάποια έκπληξη τελικά αντί για φορ?
Συμφωνώ περισσοτερο για δεξι μπακ, μετα για σεντερ μπακ (οκ αν πιστευουμε σε κανα μικρο πρεπει να το δειξουμε εστω ως 4ος), και τελος δεξι εξτρεμ αν και οπως ειπε ο Ριμπαλτα θα μεινει και κατι για τις επομενες μεταγραφικες περιοδους. Εχεις πχ Κοιτα για αναποδο ποδι (απο εκει που το καρφωσε στην Αντερλεχτ). Στην επιθεση ομως μην ξεχναμε αυτον που σε μισο πρωταθλημα εκανε αυτα. Εδω να εστιασουμε να τον απογειώσουμε οχι να τον εξαφανίσουμε ... https://www.youtube.com/watch?v=aceCbz9NkEQ
Οι περισσότεροι πλέον δε νομίζω ότι "γκρινιάζουν" που δεν ξεκινάει 11δα ο γιονσον, έχοντας τους Μαριν-Πινεδα βασική δυάδα, αλλά για το ότι δεν του χει δοθεί καθόλου χρόνος συμμετοχής, ενώ για παράδειγμα και προχθές με Αστέρα, το ματς φώναζε ότι θέλει τα τρεξίματα του Δανού, σίγουρα πιστεύουμε στο Νίκολιτς, σίγουρα ξέρει καλύτερα, όμως ο Γιονσον μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός "αδικημένος"
Κέτσε γράφεις ότι στο δέκα πίσω από τον επιθετικο έχουμε πληθώρα επιλογών.
Η αλήθεια όμως είναι ότι πέραν του Μανταλου όλοι οι άλλοι δεν είναι κατάλληλοι για την συγκεκριμένη θέση, οποία προϋποθέτει καλή κάθετη πάσα.
Δεν βρίσκω λόγο γιατί η ομάδα να μην κινηθεί μέχρι τις 12 εστω για δανεικό που ναι είναι αυτή η φυσική του θέση?!
Ποιος ο λόγος αυτή η ομάδα να πηγαίνει συνεχώς σε στοιχήματα; Ποσα και οοσα παραδείγματα παιχτών που ήρθαν για να αναγεννησουν την καριέρα τους. Πιζαρο, Λαμελα, Μαρσιαλ, Περειρα, Σιντιμπε, Αραουαμπαρενα, Καλον, Λεσκοτ, Κριχοβιακ, Αλμειδα και πόσοι ακόμα. Στον αντίποδα δεν θυμάμαι έναν να έχει πετυχει. Αντε να πω τονΤσιγκρινσκι. Παίχτες που δεν έχουν προσφέρει τίποτα και που αφηνουν πισω τους παθητικο εκατομμυρίων ευρώ και χαμενες χρονιες για την ομάδα. Φετος παλι, στοιχήματα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ενας παιχταρας γορ που όμως έχει έρθει φανερά υπερβαρος και ένα μήνα μετά δείχνει να μην έχει συνέλθει καθόλου. Ενας μεσος που έχει 80 ματς την τελευταία 5ετια, αριθμός πολύ μικρός, ενώ έχει σχεδόν 2 χρόνια που δεν έχει αγωνιστικό Ρυθμό έχοντας μόλις 5 ματς. Για όνομα του Θεού δηλαδή.
Ο βασικος σου αντιπαλος παει με Ελ.Ξααμπι, Ταρεμι, Γιαρεμτσουκ καιν ψάχνει και 4ο,ενω εβαλε πισω τους και Ποντενσε. Αν εσύ νιώθεις άνετα με Γιοβιτς, Πιερο, Ζινι ,παω πασο
Συμφωνώ με το σύνολο του άρθρου. Θα αρχίσω από το ότι ο Πιερό είναι ένας παίκτης που γενικά έχει το γκολ, όλοι οι σέντερ φορ μπορούν να περάσουν περιόδους αφλογιστίας, πχ ο Πόνσε του πήρε μισή σεζόν πέρσι, να αρχίσει να σκοράρει. Πέρα από αυτό είναι τρομερά φιλότιμος, βοηθά γενικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας, γιατί συχνά τραβά πάνω του συχνά πάνω από 1 αμυντικό και μένει κάποιος ξεμαρκάριστος, κάπως έτσι μπήκε το γκολ στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος, αυτοί που πάνε στο γήπεδο, τα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ βλέπουν αυτά και γι αυτό είχε αυτή την αποθέωση την Κυριακή. Πέρα από όλα αυτά, θεωρώ ότι μπορεί να παίξει και δίδυμο με τον Γιοβιτς, είτε στο 4-4-2 σε ευθεία, είτε να παίξει ο Γιοβιτς πίσω από αυτόν στο 4-2-3-1, μια θέση, αυτή του ψευτοεννιαριού που έχω διαβάσει ότι του αρέσει περισσότερο του Σέρβου. Αν δεν βρουν τρόπο να φύγει ο Μαρσιάλ, ας μην γίνει καθόλου κίνηση στην επίθεση. Για τον δεξιό μπακ, ίσως ο Τσάπρας της Λιβαδειάς να ήταν μια λύση, να μπορεί να δηλωθεί και ως Έλληνας στην Ευρωπαϊκή λίστα. Δεν νομίζω ότι είναι κατώτερος του Οντουμπάτζο. Στον στόπερ, θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στον Μήτογλου, που επίσης ως Έλληνας μπορεί να δηλωθεί, γιατί διαβάζω ότι κυρίως η διοίκηση έχει βάλει βέτο, όχι ο Νίκολιτς. Με τους Μαρίν και Πινέδα, ο Ριμπάλτα βρήκε όχι ένα, αλλά 2 μπαλλάτα 6αρια, αν ο Γκρουγιτς είναι υγιής, ίσως να δούμε κάποια αλλαγή σχηματισμού. Όταν έχεις τον καλύτερο δε εξτρέμ της λίγκας (Ελίανσον) και έχεις φέρει και ένα πολύ καλό αρ (Κουτέσα), είναι όντως περίεργο να θες να παίξεις ρόμβο, εκτός αν ο σχηματισμός αυτός χρησίμευσε στο να μάθει να αμύνεται καλύτερα η ομάδα, κάτι που έγινε στα 2 τελευταία ματς, όπου ο αντίπαλος είχε την κατοχή για μεγάλα διαστήματα του ματς, δίχως όμως να κάνει σοβαρές ευκαιρίες.