Το 310 π.Χ. ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα πρόκειται να παντρευτούν στην Ελεφαντίνη της Αιγύπτου την εποχή των Πτολεμαίων. Πρόκειται για τον Ηρακλείδη και την Δημήτρια από την Κω. Ο γαμπρός κατάγεται από την πόλη Τέμνο ή Τήμνο της αρχαίας Αιολίδας, που αργότερα ενσωματώθηκε στη ρωμαϊκή επαρχία της Ασίας, στη δυτική ακτή της Ανατολίας κοντά στην μετέπειτα πόλη Μενεμένη, βόρεια της Σμύρνης.
Το έγγραφο αυτό που υπέγραψε τότε ο Ηρακλείδης και η Δημήτρια διασώθηκε ως τις μέρες και αποτελεί το αρχαιότερο συμβόλαιο γάμου που έχει διασωθεί ως σήμερα!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!