Τουλάχιστον μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, καθώς αποφασίστηκε απαγορευτικό λόγω των θυελλωδών ανέμων που θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ. Η ταλαιπωρία των εκατοντάδων επιβατών αναμένεται τεράστια καθώς όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν καμία ενημέρωση.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν σχηματιστεί ήδη ουρές από αδειούχους και αυτοκίνητα που περίμεναν να μπουν στα πλοία τους αλλά όπως φαίνεται δεν θα μπουν -τουλάχιστον άμεσα-. Όσοι επέλεξαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού για τις άδειές τους φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί καθώς τα πλοία φεύγουν κανονικά για αυτούς τους προορισμούς παρά το απαγορευτικό. Όσο περνά η ώρα, μποτιλιάρισμα παρατηρείται και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαύριου.
Στο λιμάνι της Ραφήνας αποφασίστηκε απαγορευτικό απόπλου για τις Κυκλάδες ενώ στο λιμάνι του Λαυρίου για Κύθνο αλλά και στην πορθμειακή γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.
Σχετικά με τους άτυχους επιβάτες, καταγγέλλουν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση και έμαθαν για το απαγορευτικό από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ.
Πλοία που θα έπρεπε ήδη να έχουν αναχωρήσει για τους προορισμούς τους, παραμένουν δεμένα στο λιμάνι. Το μεσημέρι αναμένεται να εκτιμηθεί ξανά η ένταση των ανέμων ώστε να αποφασιστεί αν τέλει τα πλοία θα αναχωρήσουν.
Για σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, προβλέπονται άνεμοι που θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

