Η Εθνική ομάδα έβγαλε ενέργεια στο πρώτο φιλικό τεστ κόντρα στο Βέλγιο και με όπλο την άμυνα της επικράτησε εύκολα με 74-60, αφήνοντας θετικό δείγμα ενόψει Eurobasket. Με τον Ζούγρη στο «5» και τον Κατσίβελη στον άσο εκκίνησε την αναμέτρηση η Εθνική ομάδα, με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να είναι νευρικοί στο ξεκίνημα. O Nτόρσεϊ άνοιξε λογαριασμό για το 2-3 στο 3’, με τον Ντίνο Μήτογλου να δίνει το πρώτο «γαλανόλευκο» προβάδισμα (4-3). H Ελλάδα βρήκε ρυθμό, βγάζοντας συνεργασίες και αυτοματισμούς για το 11-8 στο 5’, σε ένα παιχνίδι με αργό τέμπο. Οι Βέλγοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα (14-15 στο 7’), με το Σλούκα να βρίσκει τους πρώτους του πόντους από μακριά (17-15 στο 8’) και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να ανακατεύει την «τράπουλα» του ρόστερ. Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Εθνική στο +3 (21-18) , με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να βρίσκει τα πατήματα της παρά το νευρικό ξεκίνημα.
Η Ελλάδα έβγαζε ενέργεια στην άμυνα με τον Σπανούλη να ανοίγει αρκετά το rotation στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, δίνοντας χρόνο σχεδόν σε όλους τους παίκτες από νωρίς. Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν την αναποτελεσματικότητα των «γαλανόλευκων» και με επιμέρους 6-1 πήραν το προβάδισμα (22-24 στο 14’), με την Εθνική μας ομάδα να απαντά άμεσα με 10-0 σερί για να αποκτήσει για πρώτη φορά προβάδισμα 8π. (32-24 στο 15’). Ο Μήτογλου κυριαρχούσε στην ρακέτα (13π.), με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα για το +8 (36-28) στο φινάλε του ημιχρόνου, δείχνοντας καλή εικόνα επιθετικά.
Για πρώτη φορά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα έδωσε διψήφια τιμή στο προβάδισμα της (+10, 38-28), με το Βέλγιο να μειώνει άμεσα σε 40-34. Ο Χουγκάζ έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ (42-34 στο 23’), με την Εθνική μας ομάδα να ελέγχει τον ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα χαμηλά τους Βέλγους που εκτελούσαν με άσχημα ποσοστά από μακριά (3/17τρ.). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε απόσταση ενός σουτ (-2, 45-43 στο 28’), με τον Λαρεντζάκη να απαντά με τρίποντο για το 48-45 και την Ελλάδα να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +3 (52-49).
Με τον Παπανικολάου ορεξάτο μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα, με τον αρχηγό της Εθνικής να σημειώνει πέντε συνεχόμενους πόντους για το 58-51. Η αμυντική λειτουργεία ήταν σε υψηλά επίπεδα από τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη που δεν σταμάτησαν να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ, ωστόσο το Βέλγιο παράμενε σε απόσταση αναπνοής (-6, 61-55 στο 35'). Ο Μπουεμά με τρίποντο έφερε την διαφορά στο -3 (63-60 στο 36'), με τον Κατσίβελη να βρίσκει σκορ από τα 6.75μ. αυξάνοντας το «ελληνικό» προβάδισμα στο +7 (67-60 στο 37'). Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ήλεγχαν πλήρως το παιχνίδι, ο Καραγιαννίδης βρήκε τους πρώτους του πόντους, με την Ελλάδα να φτάνει τελικά σε εύκολη επικράτηση με 74-60.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 36-28, 52-49, 74-60
ΕΛΛΑΔΑ (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 5 (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 9 (3/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Σλούκας 3 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καλαϊτζάκης 7 (0/4 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Παπανικολάου 7 (1), Σαμοντούροβ 4 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καραγιαννίδης 2, Λιοτόπουλος, Χουγκάζ 4, Ζούγρης 4, Θανάσης Αντετοκούνμπο 6 (2/3 δίποντα, 2/3 βολές), Μήτογλου 18 (2/4 βολές, 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Μπαζίνας, Κατσίβελης 5 (1)
ΒΕΛΓΙΟ (Τζέρτζια): Λεκόμτ 10 (2), Λασισί, Εμβεμά 8 (2), Σβαρτς, Τουμπά 2, Βαν Χούιν 19 (6/7 βολές, 5/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπακό 6, Μπολαβί, Βαν Βλίτ 2, Λεντεγκάν, Μενές 3, Κόουλμαν 4, Γκις 6
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

