Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τι λέει ο άντρας που έσωσε τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο (VIDEO)

«Ήταν βαθιά. Το δεύτερο παιδί έβγαζε αίμα από το στόμα»


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τις στιγμές που έζησε στην προσπάθειά του να διασώσει τα δύο ανήλικα αγόρια τα οποία έπεσαν στον ποταμό Άραχθο αφηγήθηκε ο άντρας που βούτηξε για να τα σώσει.

«Το ένα είναι ίδια ηλικία με την κόρη μου. Ήρθαν και είπαν βοήθεια. Εγώ έπινα καφέ, άκουσα “βοήθεια” και πήρα το αυτοκίνητο. Είπαν “βοήθεια πνίγονται δύο παιδιά” και ήρθα. Μπήκα μέσα, έβγαλα το ένα και μετά μου είπαν πως υπάρχει και άλλος. Πήγα για να το βρω, έκανα βουτιά και δεν το βρήκα. Μετά πήδηξα από την βάρκα μέσα, ήταν πολύ βαθιά, πέντε-έξι μέτρα. Είδα ξαπλωμένο το παιδί, το έπιασα, με το ζόρι να το βγάλω έξω να πάρει ανάσα», είπε ο Γκόγκα Λεβιάν στο Arttv.

«Έκανα καλό. Τίποτα άλλο. Μόνο σκέφτομαι τα παιδιά. Και τώρα τα παιδιά μου κλαίνε, πρέπει να πάω σπίτι. Κρίμα...» είπε δακρυσμένος στην κάμερα. «Για τον Θεό τα παιδιά είναι… Εγώ ξένος είμαι, έκανα καλό, ό,τι ράτσα είναι δεν με ενδιαφέρει. Μακάρι να ζήσουν τα παιδιά, κάναμε προσπάθεια όλοι μαζί. Ο Θεός βοηθός, η Παναγία να είναι μαζί τους να βοηθήσει να ξυπνήσουν να κάνουν τη ζωή τους. Κρίμα…», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μιλώντας και στην εκπομπή Live News ανέφερε:

«Εγώ ήμουν στο καφενείο και ήρθε ένας και λέει πνίγονται δύο παιδιά κάτω στη γέφυρα. Σηκώνομαι, πάω κατευθείαν και μπαίνω μέσα στο ποτάμι για να τους βοηθήσω. Ήταν η βάρκα εκεί με δύο παιδιά, μπαίνω την πρώτη, δεν μπορούσα να τα βρούμε, ήταν πολύ βαθιά και ξαναδοκιμάζω πάλι, βρήκα το ένα παιδί, το βγάζουμε έξω, του δίνουμε πρώτα ανάσα, φιλιά, έβγαζε υγρά από το στόμα. Μετά λέει ο κόσμος, έχει και άλλο παιδί. Ξαναπάμε πάλι, ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί είναι πολύ βάθος. Ήρθε ένας άλλος και οι δύο μαζί μπήκαμε μέσα, το βρήκα και το άλλο παιδί, το βγάζουμε έξω. Το δεύτερο παιδί έβγαζε αίμα από το στόμα. Μετά ήρθε η Πυροσβεστική».

«Το ποτάμι είναι πάντα επικίνδυνο και θέλει προσοχή»

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βαρίλης Γιώργος, δήλωσε: «έχουμε τέσσερις νεαρούς που έκαναν μπάνιο στο ποτάμι, οι δύο αντιμετώπισαν προβλήματα. Πολίτες τους ανέσυραν πριν φτάσει η Πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το ποτάμι είναι πάντα επικίνδυνο και θέλει προσοχή».

Τα δύο αγόρια διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα και νερό στους πνεύμονες και για το ένα από τα δύο παιδιά διαπιστώθηκε επίσης κάταγμα στον αυχένα.

Κατά πληροφορίες, έμειναν τουλάχιστον 20 λεπτά κάτω από το νερό,  και τουλάχιστον 30 λεπτά γινόταν ΚΑΡΠΑ. Η έλλειψη οξυγόνου για όλο αυτό το διάστημα είναι ένας εξαιρετικά  επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία τους. Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάστασή τους για το επόμενο 48ωρο το οποίο θα είναι κομβικό για την πρόγνωση της υγείας τους.

Το χρονικό

Όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι, όταν τέσσερις ανήλικοι πήγαν στον Άραχθο για μπάνιο. Ο 14χρονος απομακρύνθηκε χωρίς να γνωρίζει καλό κολύμπι και παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού, έσπευσε ο 15χρονος να τον σώσει, όμως εγκλωβίστηκε και αυτός. Οι άλλοι δύο φίλοι ζήτησαν αμέσως βοήθεια από πολίτες που βρίσκονταν κοντά καθώς και από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Οι δύο ανήλικοι διασώθηκαν από πολίτες με μία βάρκα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άμεσα οι διασώστες ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ. Τα δύο παιδιά παρελήφθησαν χωρίς αισθήσεις τους και τα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς και οι ανήλικοι ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ