Ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-68 τον Ολυμπιακό, στο Game 1 των τελικών, και ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα του Πειραιά, για την ήττα της στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague.
Αναλυτικά όσα είπε, στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού:
"Νομίζω ότι αμυντικά κάναμε καλό παιχνίδι, παίξαμε με σκληράδα, δεν αφήσαμε τον Φουρνιέ να βρει εύκολους πόντους. Είχαμε ένα πρόβλημα με τα επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μέρος με τους ποντους κατω από τη ρακέτα με τον Φαλ, αλλά ακόμα και δεν κάναμε καλο ματς στην επίθεση και οι Σλουκας, Ναν, Ερνανγκόμεθ δεν είχαν τη συνηθισμένη συνεισφορα, πήραμε τη νίκη με σκληράδα και με την καλή άμυνα"
Για την ομιλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ και τον ρόλο που έπαιξε για τη νίκη: "Νομίζω ότι και για τις δύο ομάδες είναι μεγάλη επιτυχία που βρέθηκαν στο Final Four. Μετά από 39 ματς είναι επιτυχία αν φτάσεις στο Final Four. Είδατε από την άλλη πλευρά πόσες ομάδες δεν τα κατάφεραν, ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Εφές. Μετά είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Μπορείς να χάσεις, μπορείς να κερδίσεις.
Πέρυσι ήταν όλα καλά για εμάς και τα καταφεραμε, φέτος παίξαμε άσχημα και χάσαμε. Το ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Διαβάζω ότι όλοι εσείς κάνετε κριτική στον Ολυμπιακό, που ήταν πρώτος στη regular season, που κυριάρχησε στην regular season. Οκ έκανε ένα κακό ματς και μετά φυσικά τα άλλα παιχνίδια δεν είναι σημαντικά… Αυτό είναι το μπάσκετ. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι για το δεύτερο ματς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, ξέρουμε ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Είμαι συγκεντρωμένοι σε αυτό και όχι σε οποιονδήποτε λέει κάτι, ακόμα και αν είναι μέσα στο κλαμπ, έξω από το κλαμπ. Αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους, αυτά είναι δικά σας σχόλια".
Για τον Σαμοντούροβ: "Ο Σαμοντούροβ ειναι από τους καλύτερους παίκτες στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν και στους ημιτελικούς και στους προημιτελικούς και στις προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ στην ομάδα. Απόψε δεν ήταν τυχερός. Δεν έχει σημασία που είναι νεαρός. Έχουμε μεγάλη πίστη σε εκείνον. Θα συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε σε αυτή τη σεζόν. Την επομενη χρονιά θα είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας στην ομάδα".
Για την πνευματική προετοιμασία: "Σίγουρα δεν είναι η δουλειά μου να προετοιμαζω πνευματικά την ομάδα. Απόψε είδα ότι όλοι ήταν πνευματικά έτοιμοι. Δεν μπορώ να πω οτι προετοίμασα εγώ την ομάδα, οι οπαδοί με αυτή την ατμόσφαιρα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.
Στη φιλοσοφία μου ποτέ δεν σκέφτομαι το επόμενο ματς. Εστίασα στο αποψινό και μετά θα προετοιμαστούμε για το επόμενο, την Κυριακή. Χρησιμοποιώ τους παίκτες μου με βάση αυτό που αντιλαμβάνομαι από την ομάδα μου κάθε φορά".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

