Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρέτισε σήμερα και επίσημα τον Ίλον Μασκ μέσα από το Οβάλ Γραφείο και έπλεξε το εγκώμιό του για τη δουλειά που έχει κάνει στο DOGE, το τμήμα για την κυβερνητική αποτελεσματικότητα.
Παρόλο που ο Μασκ αποχωρεί από την κυβέρνηση, ο Τραμπ επισήμανε ότι «ο Ίλον δεν θα φύγει εντελώς, θα πηγαίνει και θα έρχεται», γιατί «το DOGE είναι το παιδί του».
Έκανε μια φανταστική δουλειά, είπε ο Τραμπ για να σχολιάσει ο Ίλον Μασκ ότι «η κυβέρνησή μας είναι και λίγο κακιά».
Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι ο Μασκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές στις επιχειρήσεις και στην οικονομία, «ένας από τους μεγαλύτερους που έχει δει ο κόσμος», είπε ο Τραμπ.
Μαζί υλοποιήσαμε ένα σαρωτικό πρόγραμμα, που άλλαξε ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, πρόσθεσε ο Τραμπ και επισήμανε ότι οι αλλαγές καμιά φορά παίρνουν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν και να φέρουν αποτελέσματα, «εμείς όμως τις αρχίσουμε». Αυτό που κάνουμε θα λειτουργεί καλά για 30 χρόνια, σχολίασε.
Μετά απαρίθμησε σειρά από δαπανηρά συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που τερματίστηκαν ή διακόπηκαν από το DOGE – πολλά άλλα τα εξετάζουμε τώρα, πρόσθεσε. Μεταξύ τους και ένα για το παιδικό πρόγραμμα «Σουσάμι, άνοιξε» στα αραβικά. «Κανένας δεν ξέρει τι είναι αυτό και δεν καταλαβαίνει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Είπε ότι το αφεντικό της Tesla δέχτηκε πολλές και σκληρές επικρίσεις, «αλλά αγαπάει τη χώρα» και για αυτό συνέχισε να εργάζεται στο DOGE.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε εμμέσως στον προκάτοχό του, λέγοντας ότι θα ήμασταν μια νεκρή χώρα αν είχαν χαθεί για τον ίδιο οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. «Τώρα πάω στην Μέση Ανατολή και λένε ότι είμαστε μια καυτή χώρα».
Κλείνοντας όσα είχε να πει, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στον Έλον Μασκ «ένα πολύ σπέσιαλ δώρο για πολύ σπέσιαλ ανθρώπους» που ήταν ένα χρυσό κλειδί μέσα σε ένα ξύλινο κουτί.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Μασκ, που φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Dogefather» με το στυλ «Νονού» (Godfather).
«Δεν είναι το τέλος του DOGE, θα δυναμώσει και άλλο η υπηρεσία που έκανε τρομερή δουλειά και θα συνεχίσει να την κάνει», είπε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Μασκ είπε ότι ο Τραμπ μπορεί να επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του DOGE, η «ζωή» του οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2026. Όσοι για τον ίδιο θα είναι να δίνει συμβουλές «όποτε το θέλει ο πρόεδρος». «Το ελπίζω» ήταν η απάντηση του Τραμπ.
Όταν ερωτήθηκε για το μεγαλύτερο εμπόδιο στη λειτουργία του DOGE, ο Μασκ απέφυγε να μιλήσει για το Κογκρέσο και πολιτικούς και επέλεξε να δώσει μια ανώδυνη απάντηση: «είναι η σκληρή δουλειά»
Τέλος, σχετικά με το δημοσίευμα των New York Times για τη χρήση σκληρών ναρκωτικών από τον Μασκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με τον Τραμπ, ο Μασκ ρώτησε «οι New York Times; Ας το αφήσουμε».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

