Η γέφυρα του Χορμπ κατασκευάζεται εδώ και δύο χρόνια και είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο υπό κατασκευή έργο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, με περισσότερους από 70 εργαζόμενους στο εργοτάξιο. Η γέφυρα θα έχει μήκος 2,1 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε ύψος 70 μέτρων από το έδαφος. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι, όταν έσπασε το καλώδιο της γόνδολας, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να πέσουν από μεγάλο ύψος. Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα, αλλά δεν μπορούσαν πλέον να προσφέρουν βοήθεια.
Η εισαγγελία της περιοχής έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ το εργοτάξιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Ο υπουργός Μεταφορών του κρατιδίου, Βίνφριντ Χέρμαν, εξέφρασε την «βαθιά θλίψη» του για το «ασυνήθιστα σοβαρό δυστύχημα» και έκανε λόγο για «σκιά» η οποία πέφτει πλέον πάνω στο υπό κατασκευή έργο. «Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα εργατικά δυστυχήματα που έχουν συμβεί ποτέ σε έργο οδοποιίας στην Βάδη-Βυρτεμβέργη», ανέφερε.
Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2028 και έχει προϋπολογισμό ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: ethnos.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
