Η ΑΕΚ υποδέχεται το Final Four του Basketball Champions League στην SUNEL Arena, μαζί και την κάτοχο του τροπαίου Ουνικάχα Μάλαγα, στον ημιτελικό (21:00, Cosmote Sport 4), με φόντο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο.
Η έδρα της ΑΕΚ θα είναι κατάμεστη και θα αποτελέσει δυνατό ατού για την ομάδα του Σάκοτα, στην μάχη για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου, όπως συνέβη και στην σειρά των playoffs με τη Ναντέρ, όπου οι κιτρινόμαυροι υποδέχθηκαν δις τους Γάλλους.
Ο Γιάννης Κουζέλογλου επέστρεψε στα κιτρινόμαυρα το καλοκαίρι του 2023, έπειτα από το πέρασμά του την σεζόν 2021-22. Ύστερα από δύο χρονιές με αρκετές δυσκολίες για την ομάδα, η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι στην ελίτ του BCL, απέχοντας δύο νίκες από το ευρωπαϊκό.
Ο ψηλός της ομάδας του Σάκοτα προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, έχοντας στο μυαλό του μόνο το παιχνίδι με τους Ισπανούς, θέλοντας να παραμείνει συγκεντρωμένος και να βοηθήσει την ΑΕΚ να φτάσει στην πρόκριση.
Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο SPORT24, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για το Final Four, την σημασία της παρουσίας του κόσμου, αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια…
-Το μυαλό όλων βρίσκεται στο Final Four. Κοιμάσαι αυτές τις ημέρες; Πόσο πολύ ανυπομονείς;
"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη διοργάνωση. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη καριέρα που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε Final Four. Είναι σίγουρα ευλογία. Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα".
–Έχεις βρεθεί στην ΑΕΚ και σε δύσκολες χρονιές, ωστόσο πλέον γεύεσαι τους καρπούς της πρόκρισης στο Final Four του BCL. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;
"Σίγουρα, έτσι όπως τα λες. Εγώ και με κάποιους συμπαίκτες μου παλιά, έχουμε περάσει κάποιες δυσκολίες εδώ πέρα, αλλά είμαστε μαζί ακόμα και βλέπεις ότι μερικές φορές οι δυσκολίες σε κάνουν να γίνεσαι και καλύτερος, να βελτιώνεσαι και να φτάνεις στο Final Four του BCL, που είναι κάτι τρομερό. Πρέπει να μένεις με το κεφάλι κάτω, να είσαι ταπεινός, να συνεχίζεις να δουλεύεις και κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο να δίνεις το 100%".
-Βλέπουμε όλους τους παίκτες ενθουσιασμένους και χαρούμενους. Το κλίμα στα αποδυτήρια μοιάζει εξαιρετικό…
"Έχουμε ένα τρομερό κλίμα, όλοι είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Και οι ξένοι και οι Έλληνες είμαστε πάρα πολύ καλά και αυτό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, η ομάδα να βγάζει υγεία μέσα στα αποδυτήρια και μετά έξω στο γήπεδο".
-Πόσο μεγάλη ώθηση σας δίνει ο κόσμος;
"Ο κόσμος μας δίνει απίστευτο boost, είναι τρομερό. Είτε παίζαμε εκτός, είτε παίζαμε εντός, ήταν εκεί. Νομίζω ότι μας δίνει απίστευτη ώθηση όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι απίστευτο, η ένταση που σου δίνει, η ενέργεια που σου δίνει είναι κάτι το τρομερό, ελπίζω ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει, να είναι εκεί μαζί μας, γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ, για να κερδίζουμε".
-Ονειρεύεσαι τον εαυτό σου να σηκώνει το τρόπαιο την Κυριακή το βράδυ;
"Προσπαθώ να μείνω ταπεινός, προσπαθώ να σκεφτώ το παιχνίδι με τη Μάλαγα, να μην σκέφτομαι μακριά, να είμαι συγκεντρωμένος και εγώ από την πλευρά μου θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου κι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μας χρωστάς, αλλά και στον εαυτό σου, ένα καλό παιχνίδι μετά τον τραυματισμό σου.
Μακάρι να ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά, στο παιχνίδι με τη Μάλαγα θα πρέπει να δώσουν όλοι 100%+