Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κέρκυρα: Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες για την Πρώτη Ανάσταση! (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στη Σπιανάδα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το παραδοσιακό σπάσιμο των μπότηδων πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Κέρκυρα μετά την Πρώτη Ανάσταση, το πρωί του Σαββάτου, στη Σπιανάδα, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή έθιμα έγινε στις 11:00 το πρωί, μετά τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και την περιφορά του Επιταφίου.

Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Πάνω τους δένουν κόκκινες κορδέλες, καθώς το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας.

Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα. Όταν ο ιερέας ψάλλει το «Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι», οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Κέρκυρας χτυπούν χαρμόσυνα και ακολουθεί το σπάσιμο των μπότηδων στη Σπιανάδα.

Το σπάσιμο των κανατιών συμβολίζει την απομάκρυνση της κακοτυχίας. Για τον λόγο αυτό, τόσο Κερκυραίοι όσο και επισκέπτες του νησιού, παίρνουν στο σπίτι τους σπασμένα κομμάτια.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ