EUROLEAGUE-34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΜΟΝΑΚΟ: 78-83
Γήπεδο: ASTROBALLE
Η Μονακό τα... χρειάστηκε στην έδρα της Βιλερμπάν, πήρε όμως το πολυπόθητο διπλό (76-81), εξασφαλίζοντας την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στην 5η θέση (Μπαρτσελόνα, Εφές ή Ρεάλ).
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε. Κατάφερε να κερδίσει με μεγάλη δυσκολία την αδιάφορη βαθμολογικά Βιλερμπάν και με ρεκόρ 21-13 εξασφάλισε την 4η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague, αποτελώντας μάλιστα δυνητικό αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Final Four, εφόσον και οι δύο αυτές ομάδες περάσουν από τα playoffs.
Η Βιλερμπάν μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και βρέθηκε μπροστά με 7-4, όμως το κίνητρο της Μονακό δεν άργησε να την ξυπνήσει. Με τον Λόιντ να δίνει επιθετικές λύσεις και τον Τζέιμς να παίζει ώριμα (6π., 4ασ.) η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε με 14-17 και έκλεισε την πρώτη περίοδο με τον Τζαϊτέ στο 15-22.
Ο Λόιντ συνέχισε να σκοράρει φτάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους και στέλνοντας την ομάδα του στο +13 (16-29). Ωστόσο, το μομέντουμ δεν είχε διάρκεια και οι γηπεδούχοι με τον Μαλεντόν και κυρίως τον Λάιτι έμειναν κοντά και στο 31-36, με την απόσταση αυτή να διατηρείται στα ίδια επίπεδα στο ημίχρονο (35-41), διάστημα στο οποίο η Μονακό είχε εκτελέσει ήδη 19/24 βολές έναντι των 8/11 της Βιλερμπάν.
Εκτελώντας και δημιουργώντας ο Τζέιμς κρατούσε μπροστά την ομάδα του (45-53), όμως η Βιλερμπάν ακολουθούσε με τον Ρόμπερσον. Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Αφού ισοφάρισε χάρη στον Μαλεντόν (53-53) κατάφερε μάλιστα να προσπεράσει με 57-55 μετά τις βολές του Ντε Κολό, αλλά ο Ντιάλο με buzzer-beater φόλοου έφερε το ματς στα ίσια (57-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Το... ντέρμπι στο Αστρομπάλ συνεχιζόταν, με τη Μονακό να μην μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι. Ρόμπερσον και Λι διατηρούσαν την ομάδα τους σε άμεση επαφή με το σκορ (67-69 στο 36'), ενώ από την άλλη πλευρά οι απαντήσεις ερχόντουσαν από Στραζέλ και Τζαϊτέ. Η Βιλερμπάν έδειχνε τα... δόντια της, ο Μαλεντόν με ακόμα πέντε πόντους την έβαλε μπροστά με 74-73 στο 38' και ο Στραζέλ με 1/2 βολές ισοφάρισε ξανά το ματς (74-74). Με την εμπειρία του ο Τζέιμς κέρδισε και έβαλε τρεις κρίσιμες βολές για το 74-77 στα 56'' πριν το τέλος, ακολούθησε το καλάθι του Μαλεντόν στα 23'' και άμεσα και οι βολές (2/2) του Στραζέλ για το 76-79. Η επόμενη επίθεση πήγε στον Μαλεντόν, ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο και στα 7'' ο Λόιντ έβαλε τις βολές του για το καθοριστικό 76-81.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 35-41, 57-57, 78-83
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πουπέ): Χάρισον 6, Λι 5 (1/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Μάλεντον 18 (2/6 τρίποντα, 5 λάθη), Ατζίνσα, Ντε Κόλο 7 (0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σακό 20 (10/11 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Ρόμπερσον 14 (1/4 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Λάιτι 6 (0/4 τρίποντα, 3 ριμπάαουντ, 2 ασίστ), Μπλακ 2, Σισοκό (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ)
ΜΟΝΑΚΟ (Σπανούλης): Μπλόσομγκεϊμ 4 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Λόιντ 16 (1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τάις 9 (3 ριμπάουντ), Ντιάλο 11 (4 ριμπάουντ), Κορνελί, Τζαϊτέ 13 (2 λάθη), Τάρπι (3 κλεψίματα), Στράζελ 10 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καλάθης, Τζέιμς 20 (2/5 τρίποντα, 7 ασίστ)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

