Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γεωργιάδης και Κικίλιας ζητούν αυξήσεις και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς

Η κυβέρνηση εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν για αυξήσεις και στα σώματα ασφαλείας


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας ζήτησαν οι αυξήσεις που δόθηκαν στους ένστολους να συμπεριλάβουν και του άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού σώματος. 

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κικίλια έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της κυβέρνησης γιατί αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

Η κίνηση αυτή των κυρίων Γεωργιάδη και Κικίλια έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις στα πολιτικά πηγαδάκια, και στο εσωτερικό της Ν.Δ., με ερωτηματικά για τους λόγους που επέλεξαν και οι δύο υπουργοί να «βγουν μπροστά» σε αυτό το τάιμινγκ και να κάνουν τόσο αισθητή, δημόσια, τη διαφωνία τους. Οι αναρτήσεις των δύο υπουργών έρχονται μόλις δυο εικοσιτετράωρα μετά τις ανακοινώσεις Δένδια για τις αυξήσεις στους ένστολους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν για αυξήσεις και στα σώματα ασφαλείας, χωρίς όμως να έχει ληφθεί απόφαση για το πότε μπορούν αυτές να τεθούν.

Κύκλοι της κυβέρνησης πάντως διευκρίνιζαν ότι το μεγαλύτερο ποσό που θα δοθεί ως αυξήσεις στους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων προκύπτει από εξοικονόμηση που έγινε από το υπουργείο Άμυνας. Παρόλα αυτά οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι το θέμα είναι τεχνικό και θα αποσαφηνιστούν όλα στην αυριανή (31/03/25) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τι είπαν οι δυο υπουργοί

Αυξήσεις σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς ζήτησαν με δυο διαφορετικές παρεμβάσεις ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας μετά τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως: «Η κυβέρνηση πολύ σωστά έδωσε αυξήσεις στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να γίνονται δαπάνες δισεκατομμυρίων ευρώ για τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και να τον χειρίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να έχουν τις αυξήσεις που πρέπει.

Πέραν αυτού, όμως, δεν υπάρχουν ένστολοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Θα πρέπει να γίνουν ανάλογες αυξήσεις και στους αστυνομικούς μας και στους πυροσβέστες μας και στους λιμενικούς μας».

Όπως ανέφερε, «το σύνολο όλων αυτών των ανδρών και γυναικών που απαρτίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτελεί ύψιστο έργο. Είχα την τιμή να παλέψω με τους πυροσβέστες μας σε δυο αντιπυρικές περιόδους, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το αξίζουν και πρέπει να επιβραβευτούν.

Όπως και οι αστυνομικοί μας, που το 2014, όταν ήμουν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντιμετώπισαν στις πιο δύσκολες στιγμές και περιόδους που βίωσε η ελληνική κοινωνία, αγανακτισμένους, με μνημόνια, αντιμνημόνια κλπ. Και φυσικά, στα θαλάσσια σύνορά μας, στα 18.500 μίλια ακτογραμμής, οι λιμενικοί μας δίνουν μάχες μέρα-νύχτα, σε αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, παιδάκια, απροστάτευτες οικογένειες, αλλά και να υπερασπιστούν τα σύνορά μας ενάντια στην εγκληματικότητα, στο σύγχρονο έγκλημα και φυσικά να φροντίσουν σε κάθε λιμάνι το κομμάτι της ακτοπλοΐας, των επιβατών κ.ο.κ.».

Σημειώνεται πως και ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο X αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα γράφοντας: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σέβεται όλους όσους φέρουν το εθνόσημο.

Είναι βέβαιον ότι μετά τις αναγκαίες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, για να ακολουθήσουν άμεσα οι αυξήσεις και για τα στελέχη της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τιμή σε όσους τιμούν το Έθνος με τις υπηρεσίες τους».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ