Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κρητικοί κτηνοτρόφοι δήλωναν «μαϊμού» βοσκοτόπια και άρπαξαν 2.9 εκατ. ευρώ

Ασκήθηκαν διώξεις σε 100 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Κρήτη


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ζημιά στα κονδύλια της ΕΕ, ύψους 2.9 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσαν 100 άτομα, στα οποία ασκήθηκαν διώξεις από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, καθώς κατηγορούνται πως δήλωναν «μαϊμού» βοσκοτόπια στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν τρεις δικογραφίες από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και χτες, 5 Μαρτίου, επέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο Αθηνών για 100 κατηγορούμενους.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Κρήτη και είναι κτηνοτρόφοι.

Η υπόθεση αφορά το χρονικό διάστημα 2017-2020, όταν οι δεκάδες κατηγορούμενοι φέρεται να έκαναν ψευδείς δηλώσεις και αιτήσεις με αποτέλεσμα να λαμβάνουν παράνομα τα κονδύλια της ΕΕ. 

Είχαν γίνει έλεγχοι από την αστυνομία και είχαν δεσμευτεί μέχρι το 2023, 16.000 ΑΦΜ, από τα οποία τα 10.500 ανήκαν στην Κρήτη. Έχει γίνει επίσης αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα από την εισαγγελία Αθηνών και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες και εσωτερικά.

Εάν καταδικαστούν τα άτομα αυτά, θα βρεθούν αντιμέτωπα με ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ