Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μόναχο: 24χρονος Αφγανός ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πεζούς – Μία νεκρή (VIDEOS)

Γνωστός στην αστυνομία ο ύποπτος - Στους 28 οι τραυματίες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένας 24χρονος από το Αφγανιστάν, που είχε κάνει αίτηση για άσυλο, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε νωρίτερα σήμερα πάνω σε ομάδα διαδηλωτών στο κέντρο του Μονάχου, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας αρκετούς, σύμφωνα με την αστυνομία.  

Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι ο ύποπτος ήταν γνωστός στην αστυνομία για κλοπές και ναρκωτικά. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου, Christian Huber, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό ανέφερε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αφγανός υπήκοος πλησίασε αρχικά τα αυτοκίνητα της αστυνομίας που υπήρχαν λόγω της συγκέντρωσης που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, τα προσπέρασε και στη συνέχεια επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι όντως άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος.

«Ένα όχημα πλησίασε και ήρθε πίσω από το αστυνομικό όχημα. Στη συνέχεια κινήθηκε για να προσπεράσει, επιτάχυνε και έπεσε στο πλήθος...Οι συνάδελφοι της [αστυνομίας] συνέλαβαν τον δράστη. Μια σφαίρα βρήκε το όχημα. Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε ότι έχουμε τουλάχιστον 28 τραυματίες, ορισμένοι σοβαρά. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Όσον αφορά τον δράστη, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι ένας 24χρονος Αφγανός, με το καθεστώς του αιτούντος άσυλο» ανέφερε ο εκπρόσωπο Τύπου.

Τόσο ο πρόεδρος της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ, όσο και ο πρωθυπουργός της χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «ύποπτη επίθεση».

Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε απεργία του συνδικάτου Ver.di στην Κένιγκσπλατς του Μονάχου. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι μεταξύ των τραυματιών ήταν και παιδιά. «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες», είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ωστόσο στην BR ότι το αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα στο πλήθος και ότι επρόκειτο για δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων δέχθηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη μια ημέρα πριν τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια με τα μέτρα να είναι πολύ αυστηρά καθώς θα βρεθούν στη γερμανική πόλη, αρκετοί ξένοι ηγέτες, μεταξύ τους ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι που αναμένεται να φτάσουν στην πόλη σήμερα.

Ωστόσο, οι Αρχές δεν πιστεύουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με τη Διάσκεψη.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ