Το πρωί της Τετάρτης (12/2) το ΑΣΕΑΔ έκρινε ως παράνομη τη σύνθεση της μπασκετικής ΚΕΔ.
Τον Οκτώβριο η ΕΟΚ είχε ανακοινώσει την αλλαγή της σύνθεσης ΚΕΔ, μετατρέποντάς την σε τριμελή από πενταμελή. Η νέα σύνθεσή της ΚΕΔ είχε ως μέλη τους Στέλιο Κουκουλεκίδη, Δημήτρη Μπήτη και τον Τάσο Πηλοΐδη, που αποτέλεσε το νέο πρόσωπο της επιτροπής.
Μετά από αυτή την απόφαση, στο "αέρα" βρίσκονται οι ορισμοί διαιτητών για τα παιχνίδια του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, που ξεκινάει σήμερα στο Ηράκλειο.
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ:
"To Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ' αρ. 22/12-2-2025 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή. Ακυρώνει την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. που ελήφθη κατά την 2η συνεδρίαση στις 11-10-2024, κατά το μέρος που αφορά το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί συγκρότησης και ορισμού μελών της Κ.Ε.Δ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα".
Το ΑΣΕΑΔ εξέτασε τη σύνθεση της ΚΕΔ, έπειτα από προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που είχε γίνει για τους εξής λόγους:
α) η απόφαση στερείται οποιασδήποτε αιτιολογίας για τη μείωση του αριθμού των μελών της Κ.Ε.Δ. από πέντε σε τρία (άρα και την οριστική αποχώρηση τριών μελών της παλιάς Κ.Ε.Δ.), καθώς και για την αντικατάσταση του απερχόμενου ειδικού συμβούλου διαιτησίας (με τη νέα απόφαση ορίστηκε ο Κορομηλάς) και ενός ακόμη μέλους της παλιάς Κ.Ε.Δ. με νέα πρόσωπα, τα οποία δεν μετείχαν στην τελευταία σύνθεσή της. Ειδικότερα από την προηγούμενη σύνθεση παρέμειναν οι Κουκουλεκίδης και Μπήτης, νέο μέλος προστέθηκε ο Πηλοϊδης και λόγω της μείωσης έφυγαν οι Σχοινάς, Μουζάκης και Μαγκανάς.
β) δεν προβλέπει, κατά παράβαση του νόμου και των κανονισμών, την χρονική διάρκεια της θητείας των μελών της ορισθείσας νέας Κ.Ε.Δ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

