Μπροστά στους συμπατριώτες της, η Σιμόνα Χάλεπ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, μετά την ήττα της, με 2-0 σετ, από την Ιταλίδα Λουτσία Μπρονζέτι (6-1, 6-1) στο τουρνουά της Κλουζ-Ναπόκα στην Τρανσυλβανία.
Η 33χρονη Χάλεπ είπε τα εξής: "Το σώμα μου πλέον δεν ανταποκρίνεται το ίδιο για να φτάσω εκεί που θέλω, γι' αυτό και αποφάσισα να αγωνιστώ εδώ στο Κλουζ, μπροστά από όλους εσάς και να πω αντίο στο τένις. Αναρωτιέμαι αν θα επιστρέψω ξανά, αλλά για την ώρα είναι η τελευταία φορά που παίζω εδώ. Δεν θέλω να κλάψω.
Είναι χαρμόσυνη είδηση, έφτασα στο Νο.1 του κόσμου και κέρδισα Grand Slam. Υπάρχει ζωή μετά το τένις και ελπίζω να σας δω ξανά. Φυσικά θα συνεχίσω να παίζω τένις, αλλά χρειάζεται πολλή περισσότερη προσπάθεια για να είμαι ανταγωνιστική πλέον και αυτή τη στιγμή κλείνει αυτός ο κύκλος".
Η Χάλεπ έγινε πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2018 και στο Wimbledon το 2019, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε 42 τελικούς στην καριέρα της και κατέκτησε 24 τίτλους. Παρέμεινε για 64 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και πέτυχε 580 νίκες στο WTA Tour. Η καριέρα της σημαδεύτηκε με την περιπέτεια χρήσης απογορευμένων ουσιών και την τελική της δικαίωση. Τον Οκτώβριο του 2022 ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και από τότε ακολούθησε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μέχρι τελικά να δικαστεί και να τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών. Η Χάλεπ άσκησε έφεση και δικαιώθηκε, κατάφερε να μειώσει την ποινή της στους εννέα μήνες, ενώ είχε ήδη εκτίσει περίπου 16! Τελικά επέστρεψε στη δράση τον Μάρτιο του 2024, όμως δεν κατάφερε ποτέ ξανά να είναι το ίδιο ανταγωνιστική.
After her match today at the Transylvania Open Simona Halep announced her retirement. pic.twitter.com/pjej7EAgs6
— Romanian Tennis (@WTARomania) February 4, 2025
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

