Ο Ερνέστο Κόρτι στα νιάτα του (στα τέλη της δεκαετίας του '80) έφτασε να αγωνίζεται στη μεγάλη Ρίβερ Πλέιτ (στη φωτό που ακολουθεί είναι τρίτος από αριστερά στην πάνω σειρά, συμπαίκτης με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, δεύτερος από αριστερά στην κάτω σειρά) κι όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση στράφηκε στην προπονητική.
Στην πατρίδα του την Αργεντινή δεν είχε να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες κι από το 2016 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Ελ Σαλβαδόρ, αναλαμβάνοντας πλέον την Αλιάνσα (την κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας).
Ο γιος του Ντανιέλ Κόρτι δεν είχε ανάλογη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά αντιθέτως φρόντισε να ακολουθήσει τα βήματα του ως προπονητής φτάνοντας κι αυτός στο Ελ Σαλβαδόρ το 2022.
Την επόμενη χρονιά Ερνέστο και Ντανιέλ ήταν το προπονητικό δίδυμο στην Αγκουίλα, κατακτώντας τον τίτλο, ωστόσο οι δρόμοι τους χώρισαν με τον πρώτο να βρίσκεται στην Αλιάνσα και τον δεύτερο να αποδέχεται την πρόταση της νεοφώτιστης στη μεγάλη κατηγορία Κακαχουατίκε…
Πατέρας και γιος ήξεραν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα βρισκόταν αντίπαλοι κι αυτό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (26/1) όταν η Αλιάνσα υποδέχθηκε την Κάκαχουατίκε.
Κι αυτή η κόντρα πατέρα και γιου δεν απασχόλησε μόνο τα τοπικά Μέσα, αλλά το σύνολο των αθλητικών ιστοσελίδων στη κεντρική και λατινική Αμερική (ειδικά στην Αργεντινή) με την αγκαλιά του Ερνέστο στον Ντάνιελ πριν από τη σέντρα να γίνεται viral
PADRE E HIJO | Ernesto "Carucha" Corti y Daniel "Tito" Corti se saludan fraternalmente. Hoy serán rivales.
— Tigo Sports (@TigoSports_SV) January 26, 2025
???? @odircinho pic.twitter.com/qnSP0tFBLb
Αμφότεροι έζησαν τον αγώνα με πάθος, αποφεύγοντας να κοιτούν ο ένας προς την πλευρά του άλλου...
¡HISTORIA EN EL BANQUILLO! ⚽????????
— Súper Fútbol (@SuperFutbolSV) January 26, 2025
El fútbol salvadoreño vive un momento único: Ernesto "Carucha" Corti y Tito Corti, padre e hijo, se enfrentan como técnicos en el duelo entre Alianza y Cacahuatique.#LoVivimosComoVos pic.twitter.com/XysmPyZoAj
Ωστόσο το φινάλε του ματς βρήκε τον Ντάνιελ να πανηγυρίζει τη νίκη έκπληξη και με ανατροπή μάλιστα καθώς η Αλιάνσα προηγήθηκε στο 42', αλλά η Κακαχουατίκε έφερε τούμπα το ματς με δύο γκολ στο 77' και στο 85'.
#Clausura2025
— Cancha EDH (@CanchaEDH) January 26, 2025
El hijo le ganó al padre. El festejo del DT del @CDCacahuatique, Daniel Corti, tras vencer 1-2 al @AlianzaFC_sv de "Carucha" Corti en el estadio Nacional Jorge "El Mágico" González.
Vídeo de Ricardo Menéndez. ⤵️???? pic.twitter.com/QrTUEDeuH5
Βέβαια ο νεαρός προπονητής ναι μεν δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του από τη σπουδαία νίκη της ομάδας του σ' αυτό το ιστορικό ματς, αλλά όπως φρόντισε να τονίσει στη συνέντευξη Τύπου: «Αυτός μου έδωσε τη ζωή, μου ενέπνευσε την αγάπη για το ποδόσφαιρο, με δίδαξε πολλά πράγματα και σήμερα το ποδόσφαιρο μας έφερε σε αυτόν τον δρόμο, αντιμέτωπους. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά φεύγω χαρούμενος γιατί στο τέλος συνειδητοποίησα ότι όντως έμαθα τα καλά πράγματα από τον πατέρα μου. Έχω ακόμη πολύ δρόμο να διανύσω για να ξεπεράσω των 'γέρο' που έχει μια τεράστια καριέρα με πολλούς τίτλους. Ελπίζω μια μέρα να πετύχω όσα έχει πετύχει αυτός».
#Clausura2025
— Cancha EDH (@CanchaEDH) January 26, 2025
Daniel Corti, entrenador de @CDCacahuatique: "Me falta mucho para superar al viejo ("Carucha" Corti). Campeonatos y mucha trayectoria. Ojalá pueda lograr todo lo que ha logrado él".
Vídeo de Ricardo Menéndez. ⤵️????????️ pic.twitter.com/xT8jefiZjZ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

