Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι, το πρωί της Τετάρτης, επιβατικό αεροπλάνο με τουλάχιστον 67 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην πόλη Άχταου του Καζακστάν.
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Καζακστάν επιβεβαίωσε ότι αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Μπακού – Γκρόζνι συνετρίβη κοντά στην Άχταου, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.
«Προς το παρόν 14 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο περιφερειακό νοσοκομείο», οι πέντε από τους οποίους είναι στην εντατική, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία υγείας που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας του Καζακστάν.
Σύμφωνα με τις αρχές του Καζακστάν, στο αεροπλάνο επέβαιναν 67 άνθρωποι, 62 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος.
Το αεροπλάνο ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Azerbaijan Airlines, σύμφωνα με τις αρχές του Καζακστάν, τις οποίες επικαλέστηκε το πρακτορείο IFAX.
Πριν από τη συντριβή, το αεροπλάνο έκανε αρκετούς κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, σε αυτό επέβαιναν 62 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά της η εταιρεία Azerbaijan Airlines ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα Embraer 190, το οποίο «έκανε αναγκαστική προσγείωση»
#CANLI Kazakistan'da yolcu uçağı düştü https://t.co/K6zFIEYLKV
— CNN TÜRK (@cnnturk) December 25, 2024
Kazakh media reports that the plane flying from Baku to Grozny crashed at Aktau airport.
— Портал Blog-Club.org (@blogclub_org) December 25, 2024
Before that, the plane made several circles over the airport. pic.twitter.com/rbcxjejFxR
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

