Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κοριτσάκι βρέθηκε στη μέση της θάλασσας με ένα σωσίβιο

Είναι πιθανόν η μόνη επιζήσασα από ένα ναυάγιο


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών βρέθηκε να επιπλέον στη μέση της θάλασσας έχοντας για βοήθεια μόνο ένα σωσίβιο και έναν σωλήνα.

Η μικρή εντοπίστηκε από το ιστιοφόρο Trotamar III της ΜΚΟ Compass στα στενά της Σικελίας. Το μεταλλικό σκάφος στο οποίο επέβαινε, έχοντας αποπλεύσει από τις ακτές της Τυνησίας, φαίνεται πως βυθίστηκε πριν από τρεις ημέρες, στις 8 Δεκεμβρίου. Στο σκάφος εκτιμάται πως επέβαιναν συνολικά 45 άτομα και η μικρή είναι μάλλον η μόνη επιζήσασα του ναυαγίου.

Από ό,τι κατάφεραν να καταλάβουν οι διασώστες, το κοριτσάκι κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε ενώ τους είπε πως το σκάφος βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας.

Μέσα στην ατυχία της, το κοριτσάκι σώθηκε όταν ακτιβιστές της Compass με το ιστιοφόρο τους έπλεαν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η μικρή στο πλαίσιο παρέμβασής τους για άλλο περιστατικό. Άκουσαν τα κλάματά της και την διέσωσαν.

«Πήγα να τη στην Πολυκλινική, μόλις άκουσα ότι είχε φτάσει στη Λαμπεντούζα. Ήταν ήρεμη, περίμενα να τη βρω πολύ πιο φοβισμένη, αλλά είναι πολύ, πολύ κουρασμένη. Μου είπε κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε», είπε στο ANSA η Φραντσέσκα Σακομάντι, εθελόντρια της Mediterranean Hope, η οποία επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την 11χρονη.

«Το κορίτσι ήταν τυλιγμένο με μια θερμική κουβέρτα. Της άφησα ένα μικρό σετ που το χαρίζουμε στα παιδιά που έρχονται στο νησί: ένα πάνινο σακίδιο με ένα βιβλίο ζωγραφικής και μερικές ξυλομπογιές μέσα. Με ευχαρίστησε. Μετά είπαμε αντίο και μου είπε ότι θα ξεκουραστεί, ήταν κουρασμένη», συμπλήρωσε.

Το Trotamar III είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 13 μέτρων με πλήρωμα έξι ατόμων εκπαιδευμένων για να σώσουν ζωές στη θάλασσα και έχουν πάντα διαθέσιμα 230 σωσίβια. Το ιστιοφόρο ανήκει στη ΜΚΟ CompassCollective που βοηθά σκάφη μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο. «Είμαστε μια μικρή ομάδα ακτιβιστών από το Γουέντλαντ, μια περιοχή στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Μετά από 40 χρόνια μάχης ενάντια σε μια χωματερή πυρηνικών αποβλήτων στο Γκόρλεμπεν, στέλνουμε το σκάφος μας με ένα διεθνές πλήρωμα προς παροχή διάσωσης στην θάλασσα», αναφέρει η ΜΚΟ στην ιστοσελίδα της.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ