Το μεσημέρι της Δευτέρας, συρμός του ΗΣΑΠ κινήθηκε με ανοιχτή μία από τις πόρτες από τον έναν σταθμό στο επόμενο και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο στην Αττική.
Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο ηλεκτροδηγός δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό καθώς δεν είχε σχετική ένδειξη, αλλά ενημερώθηκε για την ανοιχτή θύρα από τον υπάλληλο φύλαξης με την άφιξή του στον επόμενο σταθμό. Κι αυτό ενώ βάσει των προδιαγραφών, ο συρμός δε θα έπρεπε ούτε να είχε ξεκινήσει εφόσον κάποια από τις πόρτες του ήταν ανοιχτή.
Με την επισήμανση του υπαλλήλου φύλαξης ο συρμός τελικά εκκενώθηκε και οδηγήθηκε για επισκευή με τους επιβάτες να επιβιβάζονται σε επόμενο. Όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους συρμούς που εκτελούν ακόμα δρομολόγια και ανήκει στους 14 που έχουν ενταχθεί στη σύμβαση ανακατασκευής, η οποία ωστόσο έχει ήδη σημειώσει μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόοδό της με τον πρώτο πιλοτικό συρμό να αναμένεται μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
H ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση μέσω και του βιντεοληπτικού υλικού προκειμένου να εντοπίσει τα αίτιά του, με πηγές της να επισημαίνουν ότι η πόρτα του συρμού δεν ήταν τελείως ανοιχτή, αλλά δεν είχε κλείσει κατά περίπου 15 εκατοστά στο ένα φύλλο της. Κατά συνέπεια διερευνάται και το ενδεχόμενο κάποιος να προσπάθησε να την ανοίξει, σημειώνουν.
Οι εργαζόμενοι, πάντως, επιμένουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ασφαλείας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό επιβατών, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τόσο παλαιούς συρμούς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την επιστροφή των συνοδών των συρμών, οι οποίοι είχαν καταργηθεί το 2010. Υπενθυμίζουν ότι και στο περιστατικό της φωτιάς στη βλάστηση κοντά στις γραμμές στον σταθμό Ειρήνης προιν λίγους μήνες, οι επιβάτες χρειάστηκε να κινηθούν αρχικά μόνοι τους με τον ηλεκτροδηγό να αναλαμβάνει μόνος την ευθύνη της ασφαλούς απομάκρυνσης τόσων ανθρώπων. Τονίζουν επίσης ότι τον τελευταίο καιρό είναι όλο και συχνότερες αντίστοιχες βλάβες στους συρμούς, οι οποίοι, «έχουν φτάσει στα όριά τους», όπως περιγράφουν.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συρμός του ηλεκτρικού αυτής της γενιάς κινείται με ανοιχτή πόρτα. Τον περασμένο Ιούλιο, επιβάτης είχε κινδυνεύσει να τραυματιστεί σοβαρά καθώς ο συρμός, στον οποίο επιχειρούσε να επιβιβαστεί ξεκίνησε παρά το γεγονός ότι υπήρχε πόρτα ανοιχτή. Ο επιβάτης στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί είχε παρασυρθεί από αυτόν και εάν δεν επενέβαιναν άλλοι επιβάτες που βρίσκονταν εντός του τρένου τα πράγματα θα είχαν πάρει πιο δυσάρεστη τροπή.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

