Ο πρώτος γύρος άλλης μίας σεζόν έφτασε στο τέλος του το βράδυ του Σαββάτου με την ΑΕΚ να κερδίζει τον Άρη 4-0 στη Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας έχοντας την έδρα της αήττητη. Γενικά η Ένωση από το τότε που γύρισε στη Φιλαδέλφεια και απ’ όταν έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena, στις 3 Οκτωβρίου του 2022 κόντρα στον Ιωνικό (4-1) σπάνια χάνει βαθμούς στο σπίτι της. Μία μόλις ήττα έχει η ΑΕΚ στην έδρα της όλο αυτόν τον καιρό. Ήταν 12 Μαρτίου του 2023 όταν σε ένα ματς «μαγική εικόνα» ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-3.
Από τότε έχουν περάσει 631 ημέρες, όπου η ΑΕΚ είναι αήττητη στο σπίτι της! Η πρώτη και μοναδική ήττα στην Ελλάδα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήταν αυτή! Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, καθώς 20 μήνες τώρα η ΑΕΚ δεν χάνει στη Φιλαδέλφεια και έχει παίξει πάρα πολλά ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ και το Κύπελλο.
Αναλυτικά:
Την σεζόν 2022-23 η ΑΕΚ τα δυο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της τα έπαιξε στη Ριζούπολη, έχοντας μία ήττα (Βόλος 0-1) και μία νίκη (ΠΑΣ Γιάννινα 2-0). Έπειτα μπήκε στη Φιλαδέλφεια. Από τότε μέχρι το τέλος της μαγικής εκείνης σεζόν μέτρησε 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Τα γκολ ήταν 38 υπέρ και μόλις 6 κατά. Οσον αφορά το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά η ΑΕΚ έκανε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με το εντυπωσιακό στατιστικό στα γκολ 11 υπέρ και μηδέν κατά! Σύνολο 17 νίκες, δυο ισοπαλίες, μία ήττα την πρώτη χρονιά στη Φιλαδέλφεια για την ΑΕΚ με γκολ 49 υπέρ και 6 κατά !
Την σεζόν 2023-24 στο πρωτάθλημα είχε 14 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 43 υπέρ και 11 κατά. Ενώ στο Κύπελλο έπαιξε ένα ματς με τον Άρη (0-0).
Την τρέχουσα σεζόν η ΑΕΚ έχει 5 νίκες και δυο ισοπαλίες με γκολ 16 υπέρ και 2 κατά, ενώ μετρά και μία νίκη στο Κύπελλο επί του Άρη με 1-0.
Συνολικά η ΑΕΚ μετρά 37 νίκες στη Φιλαδέλφεια, 9 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα! Στα γκολ είναι απίστευτα επίσης τα νούμερα καθώς έχει σημειώσει 109 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 19!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μιας και πιάσαμε την στατιστική. Να δούμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για τα εν Ελλάδι πεπραγμένα της φετινής ΑΕΚ. Στους αριθμολάγνους σίγουρα θα φανούν ενδιαφέροντα.
Η ΑΕΚ έχει δώσει 14 ματς (13 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο) έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε όσα παιχνίδια προηγήθηκε, είναι οι 8 νίκες που πέτυχε. Μάλιστα κατάφερε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ να σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο. Σε αυτά τα ματς μάλισα, έχει πετύχει τα 19 από τα συνολικά 22 γκολ του ενεργητικού της, ενώ πήρε αυτές τις 8 νίκες με clean sheet (που λένε και οι Αγγλοσάξωνες). Αν σκεφτείς ότι πέρυσι η ομάδα έχασε 22 βαθμούς σε παιχνίδια που προηγήθηκε, με Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ με δυο γκολ διαφορά μάλιστα, τότε μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έχει δουλέψει εξαιρετικά στον τομέα διαχείρισης αγώνα από την στιγμή που θα πάρει κεφάλι στο σκορ.
Αυτή είναι η μία όψη ωστόσο. Γιατί η άλλη είναι ότι αν δεν έχουμε προηγηθεί, από το ημίχρονο μάλιστα γιατί μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε δείγμα μέχρι τώρα, τότε έχουμε πρόβλημα. Ενώ στα ματς που μπαίνουμε μπροστά στο σκορ έχουμε ρίξει εύκολα κάποιες 3άρες και 4άρες, στα 6 ματς άνευ νίκης σκοράραμε μόλις 3 φορές. Το προβληματικό, επίσης, είναι ότι στα 5 ματς που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ΄, δεν κάναμε ούτε μια ανατροπή, ενώ μόνο στα δύο από αυτά τα ματς σώσαμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Φυσικά, στα τρία σερί ματς χωρίς νίκη έγιναν διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος μας που πιθανότατα να είχαν αλλάξει τα ανωτέρω δεδομένα και την κουβέντα τώρα, αλλά δεν μπορεί αν γίνει η ανάλυση αυτή με σπέκουλα.
Όταν, λοιπόν, δω την ομάδα να γυρίζει ολοκληρωτικά τα ματς που της στραβώνουν, τότε θα είμαστε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Προς το παρόν κρατάμε και φυλάμε με κάθε τρόπο την ικανότητά μας να κερδίζουμε τα ματς στα οποία έχουμε προηγηθεί.
Μέσα πάμε καλά....
Από την Δεκελείας.... Το.εκανε πράξη ο Αλμέιδα και η ομάδα μας!