Η απόφαση της διοίκησης της Ε.Ο.ΠΕ. αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σκηνή και υλοποιεί μία προσωπική δέσμευση του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Καραμπέτσου πως οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών θα επιστρέψουν δυναμικά σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σημαντικό είναι το γεγονός πως και η Εθνική Ανδρών και η Εθνική γυναικών θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Golden League καθώς μετά τη βελτίωση της θέσης τους βρίσκονται εντός της πρώτης 12αδας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.
Τελευταία συμμετοχή και των δύο συγκροτημάτων ήταν το 2019 στο Silver European, ενώ το 2020 οι συμμετοχές αποσύρθηκαν λόγω της ματαίωσης της διοργάνωσης μετά την πανδημία covid-19.
Η συμμετοχή αυτή έχει διπλό στόχο. Αφενός τη συγκέντρωση πολύτιμων βαθμών για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια βαθμολογία που θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και αφετέρου την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων για τις μεγάλες προκλήσεις της χρονιάς.
Ειδικότερα, η Εθνική Γυναικών θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί κατάλληλα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου του 2025 στην Ταϊλάνδη αλλά και για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού γυναικών 2026 που θα γίνει αρχές Αυγούστου, ενώ η Εθνική Ανδρών θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στο τελευταίο κομμάτι των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ 2026.
Στο Golden European League ανδρών συμμετέχουν οι:
Ελλάδα
Τσεχία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Φινλανδία
Κροατία
Ισπανία
Λετονία
Σλοβακία
Βόρεια Μακεδονία
Μαυροβούνιο
Ισραήλ
Στο Golden European League γυναικών συμμετέχουν οι:
Ελλάδα
Ουκρανία
Σλοβακία
Σουηδία
Ισπανία
Σλοβενία
Κροατία
Ρουμανία
Αζερμπαϊτζάν
Ουγγαρία
Πορτογαλία
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!