Quantcast
NEWS
5 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ

Διαβάστε αναλυτικά τι υποστήριξαν οι κ.κ. Γρηγορίου, Τάκης, Γιαννακάκης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για τα επεισόδια… φάντασμα

Το «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στην οδό Αστροναυτών στο Μαρούσι, στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα. Εκεί η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε να απολογηθεί για επεισόδια που δεν έγιναν… ποτέ μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Εκ μέρους της Ενωσης βρέθηκαν εκεί ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ κ.Γρηγορίου, ο υπεύθυνος ασφαλείας κ.Τάκης και ο επικεφαλής της εταιρίας security «BRINGS» κ.Γιαννακάκης.

Στην αρχή πήρε τον λόγο ο κ.Γρηγορίου λέγοντας «οι κ.Ζουμπούλης και Αντωνακάκης εκ μέρους της Αστυνομίας είδαν πράγματα που δεν κατέγραψαν σχεδόν 100 δημοσιογράφοι και οι 2 μάρτυρες που έχουμε φέρει σήμερα». Από τους μάρτυρες ο κ.Γιαννακάκης υποστήριξε «Από το 75ο λεπτο του αγώνα βρέθηκα έξω από την θύρα 2 του ΟΑΚΑ, εκεί που είναι οι οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ. Τότε ξεκίνησε να αδειάζει και το γήπεδο εξαιτίας του άσχημου αποτελέσματος που είχε διαμορφωθεί. Περίπου 80-100 άτομα ήταν έξω από την περίφραξη του ΟΑΚΑ και κατευθυνόντουσαν προς το μπάσκετ για να φύγουν. Η Αστυνομία εκεί είχε κάνει μπλόκο και παρατεταγμένοι περίμεναν. Δεν είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια. Απλώς αποδοκίμαζαν προς τα αποδυτήρια, αλλά από πολύ μακριά. Τότε η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών χωρίς να υπάρχει λόγος. μάλιστα, στο ότι δεν έγινε τίποτε σύμμαχος ήταν η βροχή και ο κόσμος έφυγε γρήγορα. Δεν ήρθαν σε επαφή με την Αστυνομία, είχαν απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρα. Ούτε αντικείμενα πετάχτηκαν, ούτε σιδηρολοστοί υπήρχαν. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η ρίψη χημικών. Είμαι 7 χρόνια στα γήπεδα με αυτήν την δουλειά και δεν έγιναν ούτε επεισόδια, ούτε υπήρξε φθορά ξένης περιουσίας».

Εν συνεχεία ο Ακης Τάκης υποστήριξε στο ίδιο υπερασπιστικό πλαίσιο «Και όμως μετά από τέτοιο άσχημο αποτέλεσμα και δεν έγινε τίποτα. Μας προκάλεσε εντύπωση και εμάς… Ούτε στα αποδυτήρια δεν πλησίασε ο κόσμος. Από το 70’ μαζικά αποχωρούσαν από το γήπεδο και ήδη είχε πιάσει καταρρακτώδης βροχή. Εκεί που έφευγε ο κόσμος είδε το μπλόκο της Αστυνομίας. Υπήρξαν μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις. Ο κόσμος δεν είχε το ψυχικό σθένος να κάνει κάτι παραπάνω. Δεν μας αναφέρθηκε από κανέναν το παραμικρό. Μίλησα με περίπου 100 άτομα μετά το ματς και δεν μου είπαν τίποτα. Η έκθεση του ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα για φθορές και διάφορα τέτοια ήταν καθαρή. Διαιτητής και παρατηρητής επίσης δεν κατέγραψαν τίποτα. Μας προκαλούν εντύπωση όσα γράφτηκαν…»

Τέλος, ο κ.Γρηγορίου αναλύοντας περισσότερο την θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είπε προς τον Αθλητικό Δικαστή «Η Αστυνομία έχει καταγράψει ότι περίπου στις 21:30 περίπου 200 άτομα από την Θύρα 2 τους επιτέθηκαν με αντικείμενα, σιδηρολοστούς και πυροσβεστήρες. Για να μην ξεκινήσουν επεισόδια έριξαν δακρυγόνα. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας σε όσα σας γράφει περικόπτει όσα θέλει. Παράδειγμα δεν αναφέρει ότι δεν έγιναν επεισόδια, ενώ χαρακτηρίζει τους φίλους της ΑΕΚ… χολωμένους. Τον αφήνουμε στην κρίση τους καθενός σας και του Τύπου. Θέλει η Αστυνομία να δικαιολογήσει τα χημικά που έριξε προς τον κόσμο. Επίσης, δεν μπορούν να έχουν αντικείμενα, σιδηρολοστούς και πυροσβεστήρες αφού οι ίδιοι τους έκαναν έλεγχο. Δεν πέρασε ώρα από όσα γράφουν, αφού αμέσως βγήκαν και έγινε ότι έγινε. Που τα βρήκαν;
Υπάρχει μία καχυποψία και την αναφέρουμε ως ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ματς έγινε στις 22 Γενάρη και η κλήση ήρθε 2,5 μέρες μετά. Αν υπήρχαν ποινικά ζητήματα θα αναφέρονταν την επόμενη μέρα κιόλας. Αναφέρονται ως ευρείας κλίμακας επεισόδια, μόνο ευρείας κλίμακα ήττα είχαμε… Σας παραδίδω τρεις φακέλους. Ο ένας έχει δημοσιεύματα από την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ο άλλος από την Δευτέρα και ο άλλος από την Τετάρτη την μέρα κλήσης. Όλα δείχνουν ότι ο Τύπος δεν καταγράφει τίποτα και μετά εκπλήσσεται με την κλήση.
Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε να βγούμε αλώβητοι από όλο αυτό. Δεν έγινε τίποτα, ούτε καν μεμονωμένο. Είναι δυσφήμηση για την ΑΕΚ που έχει μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο φέτος. Οφείλετε να μας το αναγνωρίσετε και είναι ένα στοίχημα για εμάς αυτό. Αδικούμαστε από αυτήν την εικόνα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ και στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα και ποιότητα. Ζητούμε το κατώτερο χρηματικό πρόστιμο των 20.000 ευρώ». Πλέον, αναμένεται η απόφαση από το τριμελές προεδρείο με προεδρεύοντα τον πρόεδρο Χαρίλαο Κλουκίνα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ