Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Τελ Αβίβ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να απομακρύνει τον Γιοάβ Γκάλαντ από τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Οι διαδηλωτές σταμάτησαν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους του Τελ Αβίβ, άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα.
Το πλήθος έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο Ayalon στο Τελ Αβίβ, για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του υπουργού Άμυνας εν μέσω του πολέμου.
Video shared with me of protests happening now in Tel Aviv in response to Netanyahu firing Defense Minister Gallant pic.twitter.com/VyVRnNRp6n
— Bianna Golodryga (@biannagolodryga) November 5, 2024
İçeri sızan Rıdvan'lar koordinat veriyor, Hizbullah füzeleri ateşliyor.
— Sofikê Seneyağe (@sofiyezeytuna) November 5, 2024
Tel Aviv yanıyor...
Yaktığınız kadar yanasınız pic.twitter.com/XGf2dLIPjd
#BREAKING: Knesset Members are CLASHING with Police in Tel Aviv pic.twitter.com/9SVWINjVM7
— Khalissee (@Kahlissee) November 5, 2024
Η αστυνομία έσπευσε να στήσει οδοφράγματα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και έξω από τα κεντρικά γραφεία των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) στο Τελ Αβίβ.
Την ίδια ώρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, τον στρατηγό Χέρτσι Χαλέβι, τον επικεφαλής της Σιν Μπετ (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ) Ρονέν Μπαρ και τον διευθυντή της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Τους διαβεβαίωσε πως «προσβλέπει στη συνεργασία τους μαζί με τον νέο υπουργό Άμυνας».
Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω φημολογίας ότι ο Νετανιάχου σκόπευε να αντικαταστήσει τους Χαλέβι και Μπαρ μετά την αποπομπή του Γκάλαντ.
Ο νεοδιορισμένος υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα και στην «καταστροφή» της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

