Η Χρυσή Μπάλα πήγε στον Ρόδρι αντί του Βινίσιους που όλοι θεωρούσαν σίγουρο νικητή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Αντιδράσεις πολλές και ο αρχισυντάκτης του France Football, που απονέμει το βραβείο και διοργανώνει την ψηφοφορία, έδωσε τη δική του εξήγηση για την ανατροπή. «Προφανώς ο Βινίσιους πλήρωσε την παρουσία του Μπέλιγχαμ και του Καρβαχάλ στην πρώτη πεντάδα, γιατί-μαθηματικά-αυτό του στέρησε κάποιους πόντους. Οι ψηφοφόροι μοίρασαν τις ψήφους τους ανάμεσα σε 3-4 παίκτες της Ρεάλ κι αυτό ευνόησε τον Ρόδρι», τόνισε ο Βενσάν Γκαρσία.
Πάντως καυτηρίασε τη στάση της Ρεάλ. «Η απουσία της με εξέπληξε δυσάρεστα. Είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε όλους. Φέτος αποφασίσαμε να μην ενημερώσουμε από πριν τον νικητή, νόμιζα πως όλοι το αποδέχτηκαν αυτό, αλλά την τελευταία στιγμή ήθελαν να το αλλάξουν. Πιστεύω πως η στάση της έχει να κάνει με την απογοήτευση από το αποτέλεσμα», ανέφερε.
Η L’ Equipe, στον οργανισμό της οποίας ανήκει το France Football, δεν κράτησε τόσο… μετριοπαθή στάση απέναντι στους Μαδριλένους. Στο editorial της ιστορικής εφημερίδας γίνεται λόγος για «… ήττα της Ρεάλ στην ψηφοφορία, αλλά και ηθικά», ενώ το κείμενο, που υπογράφει ο Βενσάν Ντιλού προσθέτει: «Η Ρεάλ, που δεν αποδέχεται ότι ο νικητής δεν έγινε γνωστός εκ των προτέρων και δεν ήταν δικός της παίκτης, αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή, όταν διέρρευσε πως ο Βινίσιους δεν κέρδισε την Χρυσή Μπάλα και έτσι υποχρέωσε και τους Αντσελότι και Εμπαπέ να μην είναι παρόντες. Ο σύλλογος της Μαδρίτης επέλεξε να μη δείξει επίπεδο και να τσαλαπατήσει την αξία του αθλητισμού που επιβάλλει να σέβεσαι τους νικητές»
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!