Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρούσα ήταν η Προόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού, ενώ εκεί βρέθηκαν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εκ μέρρους της κυβέρνησης το «παρών» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Παρόντες είναι μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, βουλευτές κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου, πέταξε πάνω από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στέλνοντας το δικό του μήνυμα εμπνευσμένο από τον ποιητή Κωστή Παλαμά.
«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του δανειζόμενος τα λόγια από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

