Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Για την αποκατάσταση της τάξης

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς με τον ΠΑΟΚ στο οποίο η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την τάξη η οποία διαταράχθηκε στα περσινά play-off

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να δώσει αύριο το δεύτερο μεγάλο ματς της στη σεζόν. Μετά τον Παναθηναϊκό υποδέχεται και τον ΠΑΟΚ μέσα στη Φιλαδέλφεια έχοντας στην πλάτη της την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και στο μυαλό της την ανάγκη για «ρεφάρισμα» των χαμένων βαθμών απέναντι στις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Προφανώς το έργο της ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολο καθώς τα ματς με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι υψηλών απαιτήσεων παιχνίδια, ωστόσο ένα από τα σημαντικά όπλα της ομάδας τη δεδομένη στιγμή είναι η πολύ καλή αποτελεσματικότητά της σε τέτοιου είδους ματς, ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακόμα κι αν δεν είναι στα καλύτερά της. Έχει σημασία αυτό και μαρτυρά του λόγου το αληθές ως προς τον χαρακτήρα που έχει χτίσει η ομάδα αυτή την τελευταία διετία.  

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει παίξει 13 ντέρμπι στη νέα της έδρα, απέναντι στις ομάδες με ίδιους στόχους δηλαδή με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον προσεχή αντίπαλό της ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα 13 ματς η «Ένωση» με τον Ματίας Αλμέιδα μονίμως στην άκρη του πάγκου της έχει κερδίσει 7 φορές, 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και γνώρισε μόλις μια ήττα στο φινάλε της σεζόν 2022-23 από τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που κρίθηκε κόντρα στη ροή αφού ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλα αλλά -σε πλήρη αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» εκείνη τη μέρα- δεν είχε ουσία. Προφανώς η προϊστορία και οι παραδόσεις δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο αφού κάθε ματς είναι διαφορετικό. 

Το mentality, όμως, που έχει καταφέρει να χτίσει αυτή τη διετία ο Ματίας Αλμέιδα έχει παρουσιάσει μια ΑΕΚ η οποία δείχνει γεννημένη για τέτοιου είδους ματς. Φάνηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όταν η ΑΕΚ πήγε με την πλάτη στον τοίχο και πνιγμένη στην εσωστρέφεια…

Είναι σημαντικό να καταφέρει η ΑΕΚ να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια της, ειδικά απέναντι στον ΠΑΟΚ που του χρωστάει κάτι από πέρσι. Εκεί που του είχε πάρει τον αέρα ήρθαν τα περσινά play-off και χάλασαν την εικόνα με δυο αποτελέσματα που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αποδείχτηκαν οδυνηρά για την έκβαση του προηγούμενου πρωταθλήματος. Τόσο το 2-0 που έγινε 2-2 στη Φιλαδέλφεια, όσο και εκείνο το πολύ άσχημο λόγω της τροπής που πήρε στο τελευταίο 12λεπτο 3-2 της Τούμπας, δεν ξεχνιούνται και στόχος όλων είναι η αποκατάσταση της τάξης. 

Πολύ σπουδαίο νέο το γεγονός ότι -με βάση τα δεδομένα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- έχει διαθέσιμο το σύνολο του ρόστερ για πρώτη φορά στη σεζόν, παρότι υπάρχουν ζητήματα ετοιμότητας και κούρασης για κάποιους ποδοσφαιριστές. Κάπου εδώ ξεκινάει και το δύσκολο κομμάτι για τον προπονητή ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί τον χρόνο σε ένα ρόστερ πολύ φορτωμένο με αρκετές προσωπικότητες, ακριβά συμβόλαια και παίκτες με μεγάλο (καλώς εννοούμενο) «εγώ» που θέλουν να παίζουν. Προφανώς το ζητούμενο είναι να πάρει η ομάδα το 200% και στο τέλος να κερδίσει αφού το όνομα στην καρδιά εξαφανίζει τη βαρύτητα του ονόματος στην πλάτη, όμως δε σημαίνει πως ο Αλμέιδα θα έχει εύκολη δουλειά φέτος. 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ